Актуални тенденции и промени в интериора на един бизнес хотел

Двойна стая в бизнес хотел 4 звезди в София

Живеем в динамични време. Света се мени с изключителна скорост , а с него и другите аспекти на живота. През последните години проследихме промяна в няколко тенденции по отношение интериор и дизайн. Модерните бизнес хотели много бързо, ловко и креативно се адаптират към тези промени. Наблюдаваме колаборация от модерен стилен дизайн и силно персонализиране на преживяването на гостите. Собствениците на един бизнес хотел превръщат обикновените стаи за настаняване в изискано място, което има атмосферата на домашния комфорт и уют, но с акцент на лукс и бизнес стил.

Ще споменем няколко по-съществени промени в дизайна на бизнес хотела напоследък.

Хотелски лобита

Днес те са превърнати е едно мултифункционално пространство, в което се подсигурява възможност за формални и нерофмални разговори и социализация, работа на лаптоп или спокойно наслаждаване на напитките от лоби бара. Креативното използване на пространството и приветливата атмосфера, както и максималният комфорт на мебелите са повече от задължителни.

Банята

Съвременното разбиране за тези пространства не е като допълнение, чиято площ трябва да бъде сведена до минимум. Гостите имат очакване, че при своето пътуване ще получат висок стандарт и същевременно атмосфера на уют като удома. Хотелските бани все по-често имат Спа характеристики, а това доказано се харесва на туристите.

Ресторант

Не просто място за похапване, а дестинация сама по себе си. Готвенето е изкуство и това предполага да бъде поднесено в специална обстановка и запомнящи се пространства. Дизайните в тези зони на всеки бизнес хотел обикновено са подчинени на определена тема, което пренася посетителите в едно цялостно пътешествие, награда за сетивата. Ресторантите стават все по-отворени за посещения дори от клиенти, които не са гости на хотела. Те се превръщат в една по-самостоятелна единица.

Интериор, екстериор и цветове

Границите между външно и вътрешно пространство започват да изчесват през последните години. Природата се преприта с интериора и заема съществено място по един забележително изящен начин. Дървени мобели и орнаменти, каменни декорации, живи растения и зеленина, интериорни водопади – всичко това е пример за елементи, които модерните бизнес хотели добавят с идеа да пресъздадат по-спокойна и хармонична атмосфера!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *