Бизнес и културен туризъм в София

бизнес турист на бът за своя бизнес хотел в София

Нищо не може да направи една държава толкова уникална, колкото нейната култура. Без съмнение, най-добрият начин да опознаеш една страна, е като се докоснеш до нейното изкуство, традиции, кухня и история. Точно в това се състои и един успешене бизнес туризъм, съчетан с културен туризъм.

За разлика от слънчевия и плажен туризъм, където основната атракция е почивката, културният туризъм, основно преследва една цел: „опознаване” в най-широкия смисъл на думата.

През последните години, културният туризъм става все по-популярен в много европейски страни, включително и България. Някои хора предприемат пътуване с единственото намерение да имат „културно“ преживяване, докато други се опитват да го включат между бизнес задълженията си. Това, което свързва всички тях, обаче, е че те търсят комфортно място, с удобно местоположение, където да отседнат. За тази цел, бизнес хотел може да бъде отличен избор!

Какви са ползите от културния туризъм?

Ползите се много! На първо място, нематериални, като опазването на културното и художествено наследство, местното благоденствие за нетрадиционни туристически дестинации и установяването на връзки между различни култури. А, също и осезаеми, като въздействието върху икономиката и работните места. Парите, изразходвани от туристи, имат много положителни последици както на финансово ниво, така и при създаването на работни места в сектори като хотелиерството и ресторантьорството, търговията и културата.

Каква е връзката между бизнес хотелите и културния туризъм?

В този свят на глобализация туризмът и хотелиерството са тласък за развитието на икономиките, обществата и търговията. Бизнес хотелът има преобладаващо влияние в туризма, тъй като е един от най-удобните варианти за настаняване и провеждане на културни мероприятия. Броят на туристите се увеличава с всяка година, а от своя страна и разнообразието от хотели.

Секторът туризъм и хотелиерство е придобил преобладаваща роля на международно ниво и може да се счита за един от двигателите на социалното, икономическото и политическото развитие. Туризмът и хотелиерството са индустрии, които обикновено се държат заедно. Едната индустрия допълва другата, но по отношение на дефиницията те имат различни значения. Туризмът включва, придвижване на хора в страни или места извън обичайната им среда с лична или бизнес / професионална цел, докато хотелиерството изисква комфорта и благополучието на гостите, установявайки здравословна връзка с тях. Когато говорим за хотелиерство (работа с гости), тези два термина се съчетават перфектно, превръщайки се в една индустрия, туризъм и хотелиерство.

Културен туризъм в София

Като столица на България и артистичен европейски град, София често посреща наши и чужди гости, по случай различни културни събития. Някои от най-популярните и най-посещавани  мероприятия са: Международният фестивал Sofia Music Weeks, Международният фестивал на София Филм Фест, Art Digital Festival, Салон на изкуствата, Панир на книгата и много други.

Разбира се, всички тези посетители, се нуждаят от удобно място за настаняване. Основните фактори, които влияят на избора им са местопложение, обслужване и качество. И тъй като всеки бизнес хотел в София може да предложи всичко това, те са сред най-предпочитаните места от посетителите.  Тук те могат да получат всичко, от което се нуждаят по време на техния престой – зона за релакс, място за срещи, достъп до вискокоскоростен интернет, напълно оборудвани конферентни зали, ресторант и обслужване на високо ниво.