Бизнес посещения през юли в България

София е предпочитан град за посещения от чужденци, главно поради причината, че е столица на България и е един от най-големите европейски градове (на 15-то място). Разполага с много забележителности и културни паметници, големи музеи, бизнес центрове и сгради, в които се провеждат много международни изложения и събития от различен характер, бизнес срещи и мероприятия. Посетителите могат да се възползват и от многото възможности за отдих и туризъм в околностите на София, които са подходящи за всички сезони през годината. Бързоразвиващият се бизнес предразполага развитието на бизнес хотелите, които предлагат все повече възможности за чужденците, които посещават страната с цел бизнес – конференти зали, организиране на специализирани събития, срещи на различни бизнес сектори, допълнителни услуги за безпроблемния престои на чужденците по време на техните бизнес визити.

Според НСИ чужденците, които са посетили България през юли тази година заради служебни цели са около 6% от целият туристически поток за месеца. За пример – служебните пътувания са 27.8% от всички посещения на граждани от Италия, а водещи страни по посещения са Германия, Румъния, Австрия. Европейският съюз е най-честият източник на посетители за бизнес туризъм.

Общата картина показва намаление на посещенията в сравнение с миналата година.

През юли 2015 г. в хотели с 4 и 5 звезди са реализирани 59.9% от общия брой нощувки на чужди граждани и 24.2% – на българи

Освен всичко, столицата предлага и много добри условия за конгресен туризъм, освен че бизнес хотелите разполагат с обособени посещения и зали за такива събития, в града се намират и много конгресни центрове и сгради за провеждане на: конференции, семинари, изложения, презентации, корпоративни празници и др. Гостите могат да комбинират своите посещения с възможностите за културен туризъм, срещи с висши учебни заведения, културни центрове и други.

Статистическите данни за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България са получени на базата на месечна информация от Министерството на вътрешните работи (МВР) и извадково изследване на НСИ сред преминаващите български и чужди граждани през граничните пунктове на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *