Какво оценяват бизнес туристите при избора на бизнес хотел 2

Бизнес туристите са специална група посетители, които имат и малко по – специфични изисквания. Ето защо те рядко имат достатъчно време за да си побъбрят с персонала на хотела или да се отдадат на правене на нищо. Колкото по – гъвкав е един бизнес хотел при посрещането, настаняването и изпращането на бизнес туриста, толкова по – вероятно е той да получи освен добра оценка и лоялен клиент при следващо посещение. Какво още освен добре работеща мобилна версия на хотелския сайт, онлайн резервация и целенасочена комуникация би оценил един бизнес турист?
Бързо настаняване и напускане
Бързината е от ключово значение за повечето делови посетители. Те имат стриктно планиран график и сериозно времево ограничение. Всяко едно забавяне и изоставане от предварителното разпределение на времето може да се окаже с неприятни последици като закъснение за полет, среща, конференция, представяне или друго. Колкото по – бързо минава процедурата по настаняване и напускане на хотела, толкова по – лесно е за клиента да продължи с останалите си регулярни задачи.
Гъвкави възможности за настаняване и напускане на бизнес хотел
Много бизнес хотели, а и не само, все още работят по схемата – „настаняване след 14 часа, напускане до 12 часа“. За бизнес туриста обаче тези времеви рамки не винаги са приложими. Понякога се налага по – късно освобождаване или по – ранно настаняване – въпрос на време за пристигане. При някои хотели настаняване извън стандартните рамки се заплаща допълнително, но това задължително трябва да бъде упоменато и госта да е запознат с условията и таксата.
Wi-Fi
В тези четири букви се крие почти половината от задоволството на бизнес туристите. Посещавайки бизнес хотел, те изискват задължително стабилна, надеждна и безплатна връзка с интернет, която да могат да използват. Няма делови турист, чиято работа да не изисква ползването на компютър и съответно интернет. В днешни дни по – голямата част от комуникацията дори на обикновения човек минава през дигитални устройства, а много от бизнесите са изцяло базирани на световната мрежа. Така че бърз и сигурен Wi-Fi е гарантирано предимство за всеки хотел.
Добре обзаведени места за работа
Тук не се включат само кътовете за работа в стаите и апартаментите, но и за офис услугите. Колкото по – модерно и удобно е оборудването свързано с офис услугите – принтер, факс, скенер, компютри, презентационна техника, толкова по – вероятно е деловият посетител да дойде отново. Новите и модерни машини пестят време и са предназначени за по – качествена работа. Гостите трябва да могат да си свършат работата бързо и качествено, а същевременно и да им бъде удобно.
Не на последно място – релакс
Услугите в СПА центъра на бизнес хотела задължително трябва да поддържат високо качество и да отговарят на представите за лукс. Бизнес посетителите имат нужда от презареждане и това е мястото, където да го открият.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *