Бизнес хотелът и лоби барът

Бизнес хотелът и лоби барът – място за официални и неофициални срещи

Всеки един хотел предлага на гостите си няколко основни места: ресторант, фоайе и лоби бар. Тези три компонента играят важна роля в цялостното развитие на хотела. Бизнес хотелите не са изключение. Напротив – при тях е много важно ресторантът, лоби барът и фоайето да са разположени, обзаведени и разпределени така, че да се гарантира удобството и уединеността на клиентите.
Обзавеждането на лоби баровете винаги е съобразено с желанието на хотела за излъчването, което трябва да има тази част на сградата. Около бара има наредени комфортни столове, които клиентите да ползват, когато искат да изпият своето питие там. Сепаретата са другата компонента от обзавеждането. Те се обособяват така, че да се задържи едновременно уединението на гостите, но и да бъдат комфортни за сядане. В лоби баровете, особено на бизнес хотелите се инвестира много – както в качествени мебели, в повечето случаи кожени дивани излъчващи стил и класа, така и в напитките. Растенията са друга част от лоби бара, без която неможе. Наличието на зелена растителност придава на мястото свежест и допълнително очарование. Когато растенията са поставени около сепаретата, те внасят още усещане за закътаност и спокойствие.
Напитките, които се предлагат в лоби бара на бизнес хотела обикновено са предварително селектирани. Започвайки от кафето и свършвайки с алкохолните напитки цялото меню на бара се преглежда внимателно. Подборът пада на такива продукти, които да са съобразени с класата и желаното излъчване на бизнес хотела. Изхождайки от факта, че много клиенти са склонни да платят повече, за да получат по – високо качество или точно определена своя любима марка, в лоби баровете на бизнес хотелите се предлагат висококачествени и селектирани питиета. При алкохолните и безалкохолните напитки се залага на добре познати марки от висок клас. За гостите, които искат да похапнат нещо леко се предлагат и закуски. Обичащите здравословни плодови напитки могат да се потопят в насладата от прясно приготвен фреш от сезонни плодове. Кафето и чаят се правят на качествени еспресо машини, които осигуряват оптимален вкус във всяка чаша. Селекцията от чай задоволява всички вкусове – дори и най – претенциозните.
Лоби барът има универсално предназначение. Той е арена за лични и бизнес срещи. В бизнес хотелите лоби баровете често се ползват като локация за организиране на среща с настоящ или бъдещ партньор. Наличието на лоби бар в бизнес хотела е особено приятно за гостите, които не познават добре града. Те с лекота организират своите ангажименти именно там, като на поканените е доста по – лесно да намерят хотела, отколкото ако се налага гостът да търси някое място в дадения град. Тъй като бизнес хотелът е отворен и за външни посетители, често хора, които не са гости на мястото посещават лоби барът му за докосване до удоволствието от питието, за среща с приятел или за прекарване на една приятна вечер. Често в лоби баровете на бизнес хотелите има и безплатно ползване на интернет, което допълнително улеснява гостите. Те могат да почакат до времето на своето събитие, пийвайки ароматно кафе и преглеждайки за последно презентацията или речта си. Като място за много и разнородни мероприятия бизнес хотелът посреща всякакви хора. Те ползват лоби бара както за работа, така и за удоволствие. Едно бизнес пътуване може да се съчетае със среща с приятели от същият град.
Лоби барът е точното място и за строги бизнес и за лични такива провеждани както през деня, така и вечерта. С разнообразието си от алкохолни и безалкохолни напитки той посреща гостите с в приятна задушевна атмосфера, предразполагаща към приятно прекарани часове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *