Каква е разликата между бизнес хотел и останалите видове хотели?

Воденето на бизнес не е лесна работа, а когато става въпрос за чуждестранни бизнес партньори и отношения, пред собственика на бизнеса стои дори още по-голямо предизвикателство. При организирането на бизнес срещи, инвестиционни сделки или командировки стои въпросът: „Къде да настаня бизнес партньора, така че да остане доволен?“ В столицата има десетки ако не и стотици малки, големи или средни хотели за настаняване, но само един е сигурният вариант в подобни случаи и това е настаняването в бизнес хотел. Това е специализирана категория хотели, които отговарят на всички изисквания на бизнес средите, така че няма как да сбъркате, като изберете такъв хотел.

Кои хора отсядат в бизнес хотел?

Това са бизнесмени, които могат да бъдат разделени в различни категории: бизнес туристи, които търсят партньори за техния бизнес, независими бизнес пътници, които нямат конкретна бизнес цел с пристигането си, инвеститори, делегати на бизнес семинари, конференции или конгреси, участници или гости на панаири, търговски изложения, лектори на семинари и др.

Тъй като такива гости имат специфични нужди и изисквания към настаняването, бизнес хотелите създават най-благоприятна обстановка за изгражданета на успешни бизнес отношения. Що се отнася до бизнес хотелите в София, не случайно повечето от тях са разположени в покрайнините, далеч от суматохата и врявата на градския център, където партньорите биха могли да се съсредоточат върху важните цели на посещението си.

Изисквания към бизнес хотелите

Изискванията към всички бизнес хотели са подходяща архитектура, удобство, оборудване, комфорт и категория четири звезди. Сред основните изисквания на бизнес туристите са наличието на конферентна зала, удобен достъп до различни части на града, качествен безжичен интернет, оборудване за презентации, близост на хотела до по-големите търговски центрове и др. За да бъдат удовлетворени всички тези изисквания, не е достатъчно гостите да бъдат настанени просто в хотел, необходимо е избирането на бизнес хотел, който ще предостави всички тези удобства.

От 2007 г. насам с изменение в закона на туризма в България бизнес хотелът се регламентира в категория от четири или пет звезди. Освен посоченото по-горе оборудване, което включва копирна машина, принтер, факс, скенер, аудио и видео оборудване, хотелът трябва да предлага и преводни услуги, които да са налични при възникването на такава необходимост. А не са малко и бизнес хотелите, които предлагат СПА услуги за отмора след ползотворна и успешна работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *