Категория бизнес хотел – лукс и удобство за всички посетители

В забързаното ежедневие и непрекъснато променящата се обстановка пътуванията по лични и служебни причини са всекидневие. Често едно такова пътуване може да бъде непланирано и да се наложи да се организира в последния момент. Търсенето на подходящ хотел за настаняване без значение от повода е трудно, особено, когато клиентът иска да получи максимално обслужване на приемлива цена.
Градските хотели са места за настаняване, в които клиентът получава елементарните за него нужди, без особено много екстри. Друг тип места за престои са бизнес хотелите.
Градски, бутиков, подходящ за престой на цялото семейство, луксозен и стилен – бизнес хотелът
Според изискванията на българските стандарти зададени от Министерство на туризма, бизнес хотелът може да бъде само четири или пет звезди. Такова едно изискване е предпоставка за гарантиране на минимален висок стандарт на обслужване и обстановка. Категорията бизнес хотел притежава своята специфика – необходимо е клиентите да могат да получат определени услуги, които не са задължителни за останалите хотели от основните категории четири и пет звезди. Конферентният блок, наличието на специфично презентационно, аудио и визуално оборудване, офис услуги – една малка част от задължителните за бизнес хотела.
Местоположението на тези места за настаняване винаги е в града. Може да бъде разположен както в центъра на града, така и в по – далечните квартали. В последните години в София бизнес хотелите са ориентират към кварталите в близост до бул. Цариградско шосе, Околовръстен път и летище София. Този район е богат на удобни пътни връзки, в близост до изложбеният комплекс Интер Експо Център, Бизнес парк София, София Тех Парк. В същото време туристите се наслаждават на приятната гледка и чистият въздух на вечно красивата Витоша.
Бизнес хотелите се развиват в такава посока, че да предлагат много повече от тясно специализирана бизнес услуга. Всеки един луксозен хотел се стреми да предлага много повече от очакваните от него заради присъдената категория услуги. Бизнес хотелите не правят изключение. Те предлагат възможности за релакс и отмора след напрегнатия ден. Много от посетителите на бизнес хотелите не пътуват по делови въпроси. Те избират именно този клас места за настаняване, защото са на ясно, че ще получат висококачествено обслужване на конкурентна цена.
Бизнес хотелът – място за всеки
Пътуването със семейството или с приятели, културен туризъм, посещение на културно мероприятие, спортна среща, специализирани панаири и изложения. За всяко едно от тези посещения може да се избере за престой бизнес хотел.
Обзавеждането на бизнес хотелите, различните възможности за настаняване – стаи и апартаменти с различна големина и капацитет на настаняване, луксозното обзавеждане, максимално функционално пространство, индивидуално регулиране на светлината и отоплението. Тези допълнителни възможности са само част от предлаганите в бизнес хотела. Опцията да се разчита на рум сервиз е още един допълнителен плюс за гости, пристигащи късно.
Луксозният СПА център е друга приятна предпоставка за пълноценен престой. Възможностите за релаксиране и спорт съдействат за пълноценната почивка. Предлагайки фитнес, басейн, масажи, сауна, парна баня, джакузи, СПА центровете спомагат за запазване на дневния ритъм на всеки от посетителите. Някои бизнес хотели разработват своите СПА центрове така, че да предлагат ежеседмична спортна програма, в която гостите могат да се включат и да се забавляват.
Бизнес хотелът привлича и обикновени гости. Различните части на хотела насочват своите усилия към привличане на външни посетители, които без да ползват нощувка, могат да се насладят на лукса на СПА центъра или ресторанта. Така се появяват различни комбинирани карти за посещение на СПА зоната. Възможна е комбинация за посещение само на фитнес или фитнес, басейн и релаксираща зона, а също така и само на басейн. Спазването на висок професионализъм и безупречно качество при предлаганите услуги гарантират на посетителите безпроблемен и максимално приятен престой.
Ресторантът се развива в посока на посрещане и организиране на различни мероприятия като фирмени и лични тържества. Една от последните насоки, в които се развиват ресторантът на бизнес хотела е предлагането на обедно меню. По този начин се печелят клиенти от близките офиси, защото те получават качествена първокласно приготвена храна на изключително приемлива цена.
Независимо какъв е поводът за посещение, един бизнес хотел винаги може да бъде отлично място за кратък или продължителен престой. Дори само обяд или релакс в СПА зоната отвеждат в света на приятните преживявания и лукса – достъпен за всеки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *