Бизнес хотел – новите правила при пътуване, наложени от бизнес туристите

Новите правила при пътуване, наложени от бизнес туристите
Бизнес туристите стават все по – привлекателна публика за развитие на различни маркетингови похвати. Техните предпочитания за местата за настаняване, начина на пътуване, изисквания към качество и ниво на обслужване стават все по – важни за туристическия бизнес.
Интересни данни за новите неща, които бизнес туристите налагат като изисквания и стандарти при пътуване дава проучване на авиокомпанията Virgin Atlantic.
• Време за престой на летището
Според проучването бизнес туристите предпочитат да пристигнат на летището в рамките на до един час преди полета. Деловият пътник е човек, ценящ своето време и по – дългия престой на летището за него често се оказва губене на важно време. 81% от запитаните казват, че използват времето на еърпорта за хапване, 65% използват безжичен интернет, 42% работят, 6% създават нови контакти в бара. Подобни резултати подсказват на мениджърите на големите световни летища накъде да насочат своите усилия за подобряване на обслужването. По – чисти и просторни заведения за хранене с по – разнообразно меню и бързо обслужване. Оптимизиране на силата на връзката на безжичния интернет, предоставяне на по – голям комфорт при избора на обзавеждане на чакалните.
Авиокомпаниите трябва да се съобразят с изискванията на клиентите за по – късно пристигане на летището. Бизнес туристите са сравнително платежоспособна категория, но за сметка на парите си, те искат да си спестят колкото се може повече време.
Съвместната работа на авиокомпаниите и мениджмънта на летищата трябва да бъдат насочени именно към повишаване на капацитета на работа на служителите на летищата и снижаване на времето за обработка на документи и багаж на пътуващите.
• Свободна безжична връзка на летището
Бизнес туристите държат да имат връзка с интернет навсякъде и по всяко време. Докато се чака старата на полета деловият пътуващ може да продължи с изпълнението на свои неотложни задачи, да преглежда последните детайли по пътуването, да търси необходима информация за дестинацията, която предстои да посети. Множество са предпоставките за наличието на безжичен интернет, но осигуряването му е изключително важно за задоволяване на потребностите на бизнес туристите. Подобно предложение на всяко летище е една придобивка, която радва не само деловите, но и обикновените туристи.
• Летището – нова социална мрежа
Интересен факт е, че много от новите бизнес туристи използват своя престой на летището и в самолета за да създават нови контакти. Те виждат бизнес пътуването като потенциална мрежа за създаване на нови контакти. Данните показват, че един на всеки пет запитани прави бизнес с човек, срещнат на борда на самолета. С развитието на новите комуникации и дигитализацията на света именно връзките в движение често се превръщат в движеща сила за бизнеса. Често се случва заинтересован от сделка човек да бъде именно случайно срещнатият на летището, а не дълго ухажваният потенциален клиент открит след множество проучвания.
Престоя на летището често се оказва ползотворен за създаването на контакти. Хора с едни и същи проблеми като например закъсняващ или отложен полет често се заговарят именно около възникналата ситуация, а след това и на други теми.
• Защо бизнес туристите искат приемат пътуванията?
Интересна тенденция се очертава при причините за приемане на бизнес пътуването. Деловият турист се съгласява да приеме посещение на едно или друго място по света е желанието за опитване на нещо ново. Тяхното желание е да разширяват своите хоризонти и да търсят нови и нови предизвикателства. 65% от запитаните казват, че заминават на бизнес пътуване за да опознаят нови градове и държави. Половината от тези туристи биха взели със себе си в командировка приятел, член от семейството или друг важен за тях човек.
Бизнес пътуването не е само за правене на сделки. Шест от десет запитани респонденти съобщават, че за тях е важно командировката да бъде съчетание от делови ангажименти и лично време, което да прекарат както искат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *