Бизнес хотел работно посещение в съчетание с почивка

конферентна зала в бизнес хотел с конферентни зали в София

В последните години и по – активно през миналата се заговори за т.нар. „bleisure“ туризъм. Бизнес хотел работно посещение в съчетание с почивка. Съчетанието идва от съчетаването на английските думи „business“ – бизнес и „leisure“ – почивка или свободно време. До сега този вид туризъм не се радваше на голяма популярност, но вече активно набира скорост. Какво всъщност означава това? Потребителите пътуващи по делови въпроси искат да съчетаят това си посещение на дадено място с различни активности подходящи за свободното време. Така хората съчетават своето бизнес посещение с опознаване на местната традиция и култура –особено когато пътуват в чужбина. Какво означава това за бизнес хотелите, които често са избирани като място за престой при делови визити?

Какъв е профилът на потребителите от bleisure сегмента?

Според проучване на американска компания, най – голямата група от потребители на този вид туризъм са хората в активна възраст – 45-54 години. Почти равномерно разпределени по пол – мъже и жени. Втората по големина група са младите гости във възрастовата група 25 – 35 години. Именно втората група според повечето специалисти е много по – отворена към опознаване на новото и опитване на различни неща. Отново на база на проучването независимо от възрастта на гостите, цели 94% от тях заявяват, че искат да се запознаят с начина на живот на мястото, в което са по бизнес дела. Те искат да придобият впечатленията относно културата и спецификите на дадения град или държава.
Именно в този сегмент много от бизнес хотелите имат огромни възможности за разгръщане на своя потенциал, предлагайки максимален микс от бизнес и възможности за почивка.

Повече предложения за свободното време

Бизнес хотелът е място, на което пътуващите по делови въпроси най – често отсядат, когато пътуват. Именно тук туристите могат да открият своя офис извън офиса и да бъдат напълно обезпечени при изпълнението на служебните си ангажименти. Високо скоростен интернет, вкусна храна, рум сервиз, бизнес център където може да се разпечатат, копират, сканират документи, опции за получаване и изпращане на пратки, приемане на обаждания. Това са само част от основните допълнителни услуги, които бизнес хотелът предлага. СПА центърът е друга неизменна част от този тип места за настаняване.

При изграждането на зоните за релакс се включват висококачествени материали и се гарантира отлично обслужване и ниво на хигиена. Именно релакс зоната е мястото, което бизнес туристите най – често посещават след края на дългия и напрегнат работен ден. Въпреки това когато искат да съчетаят полезното с приятното те имат нужда от още нещо – предложения за интересни активности навън например. Ако гостът все още не е решил какво иска да прави в свободното си време, бизнес хотелът трябва да бъде подготвен с актуални предложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *