Делови събития в четиризвезден бизнес хотел – съвети

конферентен туризъм в бизнес хотел

В днешния свят събитията в четиризвезден бизнес хотел са ежедневие. Независимо дали са малки частни мероприятия като преговори и тийм билдинги или отворени бизнес конференции, лекции, симпозиуми и изложения, участниците са хора от деловите среди в страната и чужбина. Това предполага не само страхотна организация на събитието и подходяща делова обстановка, но и спазване на бизнес етикет и протокол и използване на делови език. Това важи както за персонала на четиризвездния бизнес хотел, така и за всички присъстващи участници и гости.

Подбрали сме десет съвета, които ще Ви дадат основни насоки какво включва бизнес етикета и как да покажете уважение и възпитание по време на делови събития.

  1. Когато ви поканят на бизнес среща в четиризвезден бизнес хотел, отзовете се бързо и изпратете своевременен отговор. Така ще демонстрирате добра култура.
  2. Бъдете точни за уговорката, особено ако е мероприятието е в тесен делови кръг от присъстващи. Закъснението се счита за проява на неуважение.
  3. Бъдете подготвени с всичко необходимо за водене на бележки.
  4. Оставете мобилния си телефон изключен. Ако обаче очаквате важно обаждане, изключете звука и предупредете, че има вероятност да ви прекъснат по време на вашата бизнес среща.
  5. Най-добрите практики са все пак да държите телефона изключен. Така се минимизира вероятността да се разсеят участващите и да се изпусне посоката на разговора.
  6. Не прекъсвайте събеседниците си, изчаквайте да ви предоставят думата. При по-обемни мероприятия в бизнес хотела е прието с вдигане на ръка да изразите желание да кажете нещо или да зададете въпрос.
  7. Задавайте въпросите си структурирано и ясно. Важно е да бъдете точно разбрани, за да е ползотворен диалога.
  8. Слушайте внимателно говорещия, а при необходимост можете да си водите записки.
  9. Избягвайте да нервничите – щракането с писалка, потропването с пръсти по масата и други подобни показват незаинтересованост и неуважение към темата и лектора.
  10. Ако се стараете не само да извлечете полза от срещата, но и да оставите добро впечатление за себе си, то не си тръгвайте преди края.

Съсредоточете вниманието си изцяло върху водещите делови темите и съблюдавайте бизнес етикета и при официални мероприятия в бизнес хотел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *