Допълнителни удобства в един бизнес хотел

стая в бизнес хотел

Едно от нещата, които свързват всички бизнес пътници, е че те трябва да нощуват далеч от дома си. Независимо, дали става въпрос за няколко дни в годината или няколко дни в седмицата, бизнес хотелът, в който отсядате, е от ключово значение. Той е важен фактор не само за вашия комфорт, но също така и за ефективността ви по време на командировката.

Вашата стая трябва да има определени функции, за да ви накара, да се чувствате комфортно и да сте продуктивни, докато сте далеч от офиса си. Ето, някои от най-добрите удобства и функции, които бизнес пътниците търсят при избора на бизнес хотел.

Удобно пространство за работа

 Първото и много важно условие, е стаята да бъде приветлива и достатъчно просторна, така че да може спокойно да я използвате не само за сън, но и за работа . Всеки, който е прекарал каквото и да е време в командировка, знае, че стаята е нещо повече от място за спане. Това, често това е мястото, където ще подготвите презентация, ще прегледате договори или ще проведете видео разговор с маркетинговия екип от „отсрещния бряг”. Наличието на специално работно пространство в стаята, е задължително. Бизнес пътниците искат най-малкото удобни места за сядане, ергономично бюро, както и подходящо осветление. И накрая, идеалната хотелска стая за бизнес пътници, трябва да бъде достатъчно голяма, за да искате да останете и да си починете, след като сте работили цял ден.

Днес почти всеки бизнес четиризвезден бизнес хотел може да предложи тези удобства на своите гости. Освен стандартните стаи, те предлагат и бизнес апартаменти, които обикновено са добре оборудвани и са изключително подходящи за по-дълги командировки.

Иновативно технологично оборудване

 От само себе си се разбира, че едно от задължителните изисквания на бизнес пътниците, е да имат достъпът до високоскоростен интернет. Според направени проучвания, 55% от бизнес пътуващите използват интернет в стаята си, поне един час на ден. 73% използват Wi-Fi в общите части на бизнес хотела, като фоайето, фитнес центъра или ресторанта . Не е изненадващо, че повечето пътници предпочитат достъпа до интернет да бъде безплатен, а връзката достатъчно бърза. Освен това, добрите бизнес хотели разполагат с добре оборудвани конферентни зали. В тях ще намерите екран за презентации, мултимедиен прожектор, флипчарт с консумативи и други екстри.

Фитнес съоръжение и спа център

Фитнесът и спа центърът, също се нареждат сред най-търсените удобства в бизнес хотелите. Оказва се, че бизнес пътниците предпочитат да се придържат към обичайния си режим по време на своята командировка и да не пропускат тренировките си във фитнеса. В същото време обаче, вие ще искате и да избягате от забързаното работно ежедневие и да релаксирате в топлото джакузи на хотела или  да се поглезите с масаж.

Много хотели от висок клас разполагат с обширни спа центрове, оборудвани с парна баня, сауна, джакузи и други удобства.

Други удобства, които бихте искали да намерите в бизнес хотела, включват:

  • Добра храна и рум сървиз;
  • Кухненско оборудване в стаята;
  • Мини бар;
  • Хотелска козметика и сешоар;
  • Безплатен паркинг и други.

Всеки бизнес пътник разбира, че отсъствието от дома може да бъде стресиращо и изтощително, както физически, така и емоционално. За да останете продуктивни и доволни от вашето пътуване, е важно да намерите бизнес хотел, който предлага не само стандартно настаняване, но и ексклузивно обслужване, и широк набор от удобства.