Еко решения в бизнес хотелите

В съвременния делови свят бизнес хотелите са неизменна част от ежедневието на деловите хора. Техните пътувания са непрекъснат низ от срещи, преговори, пътувания от място на място. Наличието на изключително нови и силно развити технологии в областта на комуникацията съвсем не изключва, а и не намалява бизнес пътуванията. Срещата очи в очи с бизнес партньор, потенциален клиент който е важен за компанията, участието в семинари или изложения на бранша остават основен момент при воденето на качествен и коректен бизнес.
LED осветление в бизнес хотела
LED осветлението има много предимства в с сравнените със стандартното такова. Освен че пести енергия, то може да се регулира и да осигурява дискретна осветеност на много повече места. Повечето съвременни бизнес хотели ползват именно този тип осветление при цялостните си интериорни решения. Възможността за индивидуално регулиране на осветеността на стаята гарантира на госта удобство при работа в различни часове на денонощието. Тази възможност е особено полезна за посетителите, защото често след пристигане и настаняване те трябва да прегледат своите задачи за следващия ден или да изпипат нещо в последния момент. Пристигайки дори и през нощта те получават възможност да се отпуснат и да нагласят до последно документите, презентациите или други свои ангажименти за следващия ден. Опцията за нагласяне на индивидуална осветеност на стаите гарантира приятна работа и удобна работа и почивка.
Използването на LED осветление в бизнес хотелите е не само възможност за пестене на енергия. Така гостите се чувстват съпричастни към опазването на околната среда дори и извън пределите на своя дом. А както е известно много от големите компании и не само се стремят именно към повишаване на своите дейности по опазване на околната среда и налагане на модели за пестене на енергия.
Соларни панели в бизнес хотел
Приятната слънчева гледка от прозореца или балкона на стаята при посещение в бизнес хотел не е само част от удобствата за гостите. Възможността за гарантиране освен на пленяваща и разпускаща гледка и на опция за монтиране на соларни панели дава освен възвръщаемост на инвестицията и независимост при проблеми с електричеството. Спирането на топлата вода в даден район може да се окаже неприятна изненада за жителите и гостите на съответното място. Но използвайки соларни панели за осигуряване на топла вода в бизнес хотела дава независимост както на самия хотел, така и на неговите гости. Те са сигурни, че при своето посещение ще могат да се отпуснат във ваната или да си вземат разпускащ топъл душ след работни ден и да снемат напрежението.
Тази еко идея, макар и да изглежда малка, дава огромната възможност на бизнес хотела да пести както от електроенергия за поддръжка на непрекъснат поток от топла вода, така и принос към запазването на околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *