Избор на ресторант за мечтаната сватба

сватба в ресторант в четиризвезден хотел

Планували сте датата за вашата сватба, направили сте списъка с гостите, избрали сте страхотна сватбена агенция. Дотук добре! Остава да изберете мястото, където ще се проведе тържественото събитие. Несъмнено, ресторантът е сред най-предпочитаните опции. И първото нещо, което всеки би направил, е да потърси в Google. Ако обаче, напишете  в търсачката „ресторант за сватба” с включени настройки за местоположение, то най-вероятно ще видите безкраен списък от местни ресторанти. Въпросът е, кой от тях ще бъде най-подходящ за това толкова специално събитие.

Тук, ще разгледаме едни от основните критерии за избор на ресторант за сватба и защо ресторант в четиризвезден хотел може да бъде идеалното място за провеждане на това събитие.

Вкусна и разнообразна храна

Това изглежда доста очевидно, но със сигурност, е важно да изберете ресторант, който предлага страхотна храна! Когато разглеждате ресторанти, не забравяйте да прегледате менюто им, за да решите дали сервират вида храна, който бихте искали на вашата сватба. Можете също така, да говорите с координатора, за това какво меню те могат да подготвят специално за вашето тържество, както и какъв стил на сервиране е най-разумен (американски, френски или семеен стил).Също така, обърнете внимание, че храната трябва да бъде съобразена със сезона.

Ресторантите в четиризвездните хотели могат да бъдат много подходящ избор, тъй като те обикновено предлагат изчистено и много прецизно подбрано меню.

Декор, който отговаря на вашия стил

Декорът е нещо, за което определено може да спестите. Ресторантите в четиризведните хотели обикновено имат отличителен стил и красив интериорен дизайн, което означава, че може да няма нужда да харчите прекалено много за украса. Разбира се, това не означава, че не можете да поставите свой собствен щрих върху пространството. Говорете със собственика за това, какво вие може да внесете, независимо дали става въпрос за поставяне на калъфи за столове в различен цвят или за акцентиране на масите с централни елементи. Обърнете внимание, дали мястото има привличащи вниманието детайли, като зелена лятна градина или красива стена, която може да бъде украсена. Акцентирайте върху това, което прави пространството уникално. Ако търсите стил и забележителна атмосфера, то със сигурност ще ги намерите в ресторант в четиризвезден хотел.

Достатъчно пространство

Тук има няколко ключови въпроса, за които е важно да помислите, преди да потвърдите вашата резервация. Първо, когато избирате ресторант за сватбено тържество, е важно да имате предвид капацитета му и разбира се, да го съобразите с броя на вашите гости. Говорете с управителя на ресторанта, за това колко хора могат удобно да се поберат в залата. Друго нещо, което трябва да имате предвид, е мястото за танци. Ако работите с по-малко пространство, вижте дали е възможно да разместите някои от масите, за да направите дансинг.

Паркинг

И не на последно място, не забравяйте предварително да проучите каква е ситуацията с паркирането. Това е от съществено значение, особено ако тържеството ще се проведе в голям и натоварен град. Със сигурност не бихте искали да мислите за това във вашия сватбен ден.

Когато става въпрос за сватбено тържество, ресторантът в четиризвезден хотел може да бъде страхотен и практичен избор. Освен, че ще получите добро обслужване, наемането на такова място е и много рентабилно, защото включва всичко необходимо за прием – мебели, храна, декорация, паркинг,  както и места за нощувки.