Какво оценяват бизнес туристите при избора на бизнес хотел

Името на един бизнес хотел не винаги е показател за качество и комплексността на предлаганите услуги. Позиционирайки се веднъж в съзнанието на клиентите като символ на качество, коректност и модерност много местни хотели печелят популярност и почитатели, а това неизменно води и до ръст на Какво оценяват бизнес туристите при избора на бизнес хотел? Разбира се не само марката, но и много други фактори.
Какви са приликите и разликите между бизнес туристите и тези отишли на почивка?
На първо място разбира се по целта на тяхното посещение. Едните идват по делови въпроси, докато другите искат развлечения и забавления. Общото между тях обаче е думата почивка. И двата типа биха предпочели да се отпуснат в СПА центъра и да се насладят на своето уединение и отмора. Бизнес туристите също имат сериозна нужда от релакс, след като цял ден са посветили на работни въпроси. Много често хората от тази категория дори не успяват да се разходят из мястото, в което са отседнали, защото работният им график е плътно запълнен.
Оптимизация на сайта на съответния бизнес хотел за мобилни устройства
Деловите туристи имат на разположение едно силно оръжие, което много често променя насоките на развитие на различни компании. Дигиталния свят отдавна не е само компютъра. Хората, работещи през своя смартфон расте с изключителни темпове, което налага и нови подходи на софтуерни и маркетингови стратегии. Когато един хотелски сайт е достатъчно добре разработен, има работеща безотказно мобилна версия, с лесна навигация и позволява резервация само с няколко клика – клиента със сигурност ще се спре на него. Бизнес туристът прави почти всичко през телефона си, а когато мобилната версия на даденото място за настаняване е стабилна и лесна за работа, клиентът определено би го предпочел. Най – малкото, защото може да си свърши работата докато чака в някое задръстване.
Онлайн резервации
Деловите туристи имат достатъчно работа и ангажименти, а времето им е кът. Тук идва на помощ онлайн резервационната система. Бързата работа на сайта тук е от съществено значение, защото никой няма да чака определена страница да се зареди. След като веднъж госта е влязъл, неговата резервация трябва да отнеме само няколко минути. Потвърждаването на настаняването е задължително и така с няколко бързи клика бизнес туристът тръгва към следващата си дестинация.
Целенасочена комуникация
Преди пристигането и настаняването на съответния гост в бизнес хотел, той трябва задължително да бъде информиран за допълнителните възможности на мястото като например услугите в СПА центъра, конферентни зали, офис услуги, възможности за транспорт и наемане на автомобил и т.н. Всичко, което би направило неговия престой по – продуктивен и ефективен. Резервирането в на хотел в движение не винаги дава достатъчно време за подробно разглеждане на всички предлагани услуги. Хотелът винаги трябва да бъде насреща и да предложи необходимата помощ при различни нужди като например запазване на билет за обратно връщане, приемане на пратки, почистване на дрехи, вземане на госта от летището и изпращането му отново там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *