Особености при избора на подходяща конферентна зала в бизнес хотел

За да изберете една конферентна зала, не бива да се водите единствено от нейното местоположение, цена и сградата на бизнес хотела, в която се помещава. Върху избора ви трябва да повлияят и допълнителни фактори, които са важни за провеждането на мероприятията. Ако не обърнете внимание на тези фактори, вероятно това ще се отрази на качеството на събитието, което подготвяте. Ето за какво да внимавате при избора на качествена конферентна зала:

Фактори, влияещи върху избора на конкретна конферентна зала

Добра вентилация на залата

Задължително е помещението да вкарва достатъчно пресен въздух, в противен случай отделяният въглеродният двуокис ще се отрази върху физиологическото състояние на присъстващите на събитието. В резултат те ще станат сънливи, разсеяни и трудно ще могат да проследят мисълта на лектора. А вие със сигурност бихте искали да избегнете това! Затова проверете от персонала на бизнес хотела дали в затвореното помещение, което ще наемете, се подават поне 27 куб. м. въздух на час. Това ще осигури необходимото внимание на слушателите.

Правилна климатизация

Ако вашето събитие е през летните месеци, когато времето навън е топло, задължително се уверете, че конферентната зала, която наемате, е добре климатизирана. Не забравяйте, че на такива събития се предполага, че посетителите ще спазят етикета да носят костюм и вратовръзка, а от друга страна един човек генерира 100 вата топлина на час, когато е в покой.

От друга страна достигането на лимита на вентилацията също не е препоръчително, тъй като тя става по-шумна и пречи на говорителя. А и има опасност от прекомерно движение на въздуха и от настиване в следствие на създалото се течение. Затова е препоръчително да се избират по-високи конферентни зали, с по-голям обем, за да не е необходимо извършването на чест въздухообмен.

Осветеност

По възможност в бизнес хотела попитайте за зали, при които има естествено осветление, защото използването на прожектор предполага затъмняване на осветлението, а в такъв случай след няколко часа слушане, на присъстващите ще им се доспи. Естественото осветление от друга страна не стресира организма посетителите.

Аранжировка на залата

Вземете под внимание и как са позиционирани местата за сядане спрямо лектора, дали всички места имат добра видимост, както и качеството на столовете. Поинтересувайте се дали са предвидени напитки по време на почивките.

Надяваме се тези съвети ще са ви от помощ при избора на конферентна зала за следващото ви важно мероприятие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *