Малките конферентни зали: За какво да ги използваме?

Освен голяма конферентна зала, побираща над 100 или 200 души, много хотели предлагат и малки конферентни зали, чийто формат е до 30 места. Такива зали биха могли да се използват за фирмени обучения, презентации на проекти, работни срещи, интервюта за работа, семинари и други. Те са подходящи за събития с малък брой участници и ви спестяват необходимостта да плащате много пари за наемането на големи конферентни зали.

Как са обзаведени малките конферентни зали?

Както всяко помещение, отдавано под наем в хотел, малките конферентни зали са оборудвани със съвременна техника, съобразена с модерните тенденции в областта. Интериорът е семпъл, за да концентрира вниманието на участниците на събитието върху самото събитие, и в същото време е достатъчно креативен, за да дава възможност за бърза промяна на интериора съобразно целта на провежданото събитие.

Обикновено тези конферентни зали се строят е така, че да осигуряват достатъчно естествена слънчева светлина вътре в помещението. Същевременно те предоставят възможност за затъмняване при прожекция или презентация на екран, както и опцията за изкуствено осветление в случай, че времето навън е мрачно.

За мебелировка се подбират столове и маси, които лесно могат да бъдат разпределени на различни позиции. Функционалното разпределение може да бъде организирано по желание на организаторите по следните начини:

  • тип Заседателна зала или Театър
  • тип Класна стая
  • тип П-образно подреждане
  • тип Г-образно подреждане

От избрания тип функционално разпределение ще зависи и капацитетът на конферентната зала. П- и Г-образното подреждане осигуряват места за около 15 човека, подреждането тип Класна стая предоставя около 20 места, а подредбата тип Заседателна зала гарантира най-много места – за 30 човека.

Какво е базовото оборудване в малките конферентни зали?

Тези зали се предлагат с пълно оборудване, произведено от известни световни и европейски марки. Повечето такива зали имат подсигурени самостоятелни работни места, което означава, че всеки участник ще разполага с бюро с мобилен плот и мек стол. Организаторите на събитието могат да се възползват от професионалното озвучаване и от прожекционния екран, за да представят своите проекти пред публиката.

Обикновено хотелите предоставят и допълнителна конферентна техника след предварителна заявка. Тя включва:

  • Безжични микрофони
  • Кабини за симултанен превод
  • Флипчарт
  • Техническа поддръжка
  • Аудио и видео записи
  • Техника за мултимедийна презентация

Към осигурените екстри е и достъпът до високоскоростен Интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *