Модерният 4 звезден хотел в София – визия и технологии част 2

Умните технологии

В ерата на Интернет и бума от технолигични открития, няма как всичко това да подмине хотелиерския бизнес. Тенденциите навлизат със сериозни темпове в туристическия бранш. С всяка изминала година новите технолигии, които използва 4 звезден хотел в София се множат. Една част от така наречените „умни“ технологии замества физическия персонал и автоматизират някои процеси. Пример за това е роботи чистачи, които със специални програми са обучени да почистват помещенията.

Умните технологии могат да проследят всички предпочитания на даден гост по време на престоя му и да ги приложат автоматично при последващо посещение. Това ласкае клиентите на хотела с ранг от 4 звезди. Кара да със усещането за специалност и индивидуален подход.

Интеракцията на вски гост с хотела започва много преди физическата им среща. Дигиталните технологии са революцията, която пренесе бизнесите в дебрите на интернет пространството. Днес всеки 4 звезден хотел в София притежава свой собствен сайт. Също и с настолна и мобилна версия и акаунти в социалните мрежи. Комуникацията между администрацията на хотела и потенциалните гости протича бързо и по всички социални канали. С няколко клика на смартфона си, клиентът може да подсигури своя престой. Също и да резервира конферентна зала, да наеме автомобил и още много други допълнителни услуги.

Автоматизациите в помещенията вече не са нещо ново. Възможността за дистанционно управление на климатизацията, осветвението и други е изключително ценено удобство. Други важни технологични нововъведения, но вече считани за нещо задължително, са LED осветлението и вратите със сензорни клетки. Наличието на всички тези решения в обзавеждането на един бизнес хотел пряко кореспондира  с неговия eco-friendly подход.

Нека погледнем нещата отстрани

А какво ще кажете да направим една виртуална разходка във вашата стая в хотела или лобито? А защо не и в релакс зоната? Да, това е напълно възможно с виртуални панорамни разходки. Те са изработени по специална технология, която ви позволява да погледнете от всеки ъгъл и буквално да обходите до последния сантиметър. Това революционно нововъведение – виртуалната реалност, гарантирано засилва интереса и повишава доверието към всеки един 4 звезден хотел в София, който го е добавил като екстра в своето дигитално представяне. Посетителите и гостите от своя страна ще имат по-ясна представа за обема и дизайна на пространствата, функционалността на конферентните зали, големината на ресторанта и други важни детайли и ще могат да направят своя информиран избор.

Една част от тези тенденции са приложими от много време, а други тепърва набират популярност и се налагат като успешен тренд. Не забравяйте, че живеем доста динамично и е важно постоянно да сверяваме часовника си, за да сме на крачка пред конкурентите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *