Две награди за екологичните постижения на Оливс Сити хотел на шестите награди „Най-зелените компании в България”

Две награди за екологичните постижения на Оливс Сити хотел на шестите награди „Най-зелените компании в България”

Да си „зелен“ в днешно време далеч не означава просто да пестиш хартия или електричество. Съвременните стандарти за чистота и принос към опазването на природата са много по – високи. А заобикалящия свят вече започва да показва как с нарушаването на равновесието в природата няма да се случи нищо добро.

Не е достатъчно да се мисли, че направеното за опазване на природата е достатъчно, защото има много висок процент на субективизъм и лично мнение. Ето защо тази година екипът на Оливс Сити Хотел реши да кандидатства в конкурса “Най-зелените компании в България”, организиран от специализираното бизнес издание на b2b Media в сътрудничество с Министерство на околната среда и водите.

На тазгодишните, шести по ред награди Оливс Сити хотел се представи с две запомнящи се постижения -„Сертификат Зелена компания“ и трета награда в категорията „Туризъм, хотелиерство и развлекателна индустрия“.

За първа година на конкурса се връчва „Сертификат Зелена компания“ с който Оливс Сити Хотел вече се гордее. Това е признание за труда и усилията на целия екип на хотела. Защо е толкова важно за хотела, че получава „Сертификат Зелена компания“? Защото така има  обективна външна оценка на положения труд и знания в насоките:

  • Намаляване на вредното въздействие от дейността на хотела спрямо околната среда;
  • Зелени практики при работата на хотела и сътрудничеството с нашите контрагенти;
  • Познаване законовите норми за влияние на туристическия бизнес върху околната среда;
  • Вложени са средства за опазване на околната среда;
  • Оливс Сити хотел популяризира поетите и реализирани зелени идеи и практики;
  • Поетите обещания за грижа за околната среда и управление на ресурсите се изпълняват, като една от най – важните основи е стремежът към пестене.

Отговорното отношение на Оливс Сити хотел към околната среда е заложено още при строежа на съоръжението от неговия инвеститор. И това съвсем не са само хвалебствени думи. Хотелът разполага с висок клас системи за енергийна ефективност и пестене на ресурси. При изграждането на сградата е използвана висококачествена хидроизолация, а прозорците са с К – стъкло, което по различни данни на производителите е 2 пъти по – добър изолатор от обикновените, използвани при дограма стъклопакети.

Централната климатизация на хотела е изградена с иновативната и модерна VRF система със сонда в земята още преди началото на строежа, която позволява индивидуална настройка на отоплението и охлаждането във всяка стая.

За част от електричеството и всичката топла вода се използват соларни панели, което обезпечава напълно нуждите на хотела, а в същото време предлага екологична енергия на гостите. Целият Оливс Сити хотел е с LED осветление, а LED душовете в баните имат специална система, която следи и контролира дебита на вода. В кухнята към Olive’Sea Restaurant се използват индукционни котлони, а в неговата търговска зала, аспирационната и вентилационната система се подпомага от рекуператор, които използва затопления вече въздух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *