Най-посещаваните зони в хотела – фитнес и СПА

Спа зона в луксозен хотел в София

През последните години, поддържането на добро физическо и психическо здраве е приоритет за много хора. Тази тенденция, несъмнено оказва влияние върху различните индустрии, включително и хотелиерската. Независимо дали пътуват по бизнес или на почивка, все повече хора искат да се придържат към ежедневните си тренировки и в същото време да се наслаждават на качествени СПА услуги. Така уелнес центърът се превърна от препоръчителна в задължителна част от офертите на хотелите. Днес, всеки един луксозен хотел в София разполага със зони като фитнес център и СПА.  

Повече от половината гости на хотела посещават фитнес центъра

Фитнесът е част от ежедневието на много хора. Повечето от тях предпочитат да не нарушават тренировъчния си режим, когато пътуват, било то по работа или на почивка. Ако сте от хората, които обичат спорта, може би ще знаете, че пропускането на тренировка, може да развали редовния ви ритъм. Много от бизнес пътниците, например, основават избора си на хотел в София, отчасти, на наличните възможности за спорт и фитнес.

Според направено проучване, повече от 50 % от гостите посещават фитнес на хотела, в който са отседнали. В резултат на това, фитнес залите в хотелите са „излезли“ от тъмните мазета, за да намерят нови светли пространства, оборудвани с най-новите машини.

Много от хотелите в София разполагат с модерно оборудван фитнес център

Хотелите се стремят да предоставят всичко необходимо, за да осигурят максимален комфорт и удобство на своите гости. Обикновено, фитнес центърът на хотела е модерно оборудван и разполага с уреди, подбрани за ефективна цялостна тренировка. Част от тях включват:

  • Кардио уреди, като пътека за бягане, кростренажор, велоергометър;
  • Тежести – дискове, лостове, дъмбели и други;
  • Различни видове силови уреди;
  • Постелки за йога, пилатес топки и т.н.

Обикновено, пътеката е най-често използваната машина във фитнеса, както от бизнес пътниците, така и от туристите. На споделено второ място (сред двете групи пътници) е кростренажорът и уредите за тренировка с тежести. Малка група пътници обичат да правят упражнения в хотелската си стая.

СПА центърът, също е една от най-посещаваните зони в хотела

СПА центърът е място, където може да се отпуснете и починете след дългия ден. Не е учудващ фактът, че това е една от най-посещаваните зони в хотела – хората просто обичат СПА преживяванията. Без съмнение, времето за релакс и подобряване на качеството на живот, са основни за постигане на по-добро здраве – физическо, психическо и духовно.

Какви СПА услуги предлагат хотелите и какви са ползите от тях?

Посетителите на СПА отдавна знаят, че топлината облекчава мускулната болка и успокоява болките в ставите. Ако сте имали активен ден, наслаждавайки се на забележителностите и преживяванията на града, СПА центърът на хотела може да е всичко от което се нуждаете. И най-хубавото е, че обикновено тези услуги не се заплащат допълнително, ако сте гост на хотела. Тук са някои от удобствата, от които може да се възползвате по време на вашата почивка или командировка.

  • Басейн. Това е идеалното място за забавления, както за деца, така и за възрастни.
  • Сауна. Това е задължителна част от оборудването на всеки СПА център.  Сауната е известна с благоприятното въздействие върху кожата, тялото и имунитета на организма. Няколко минути на ден са достатъчни, за да изглеждате и да се чувствате по-добре.
  • Парна баня. Тя също оказва изключително благоприятно действие върху кожата, отпуска мускулите и намалява стреса.
  • Джакузи. Използването на джакузи може да помогне на тялото при много различни проблеми – подобрява циркулацията на кръвта, помага при скованост на ставите и мускулите, и други.
  • Масаж . Масажите са друг аспект на СПА центъра на хотела. Той носи усещане за комфорт, спокойствие и лукс, които ще останат с вас дълго след като напуснете масажната маса.

Има много неща, които хотелският СПА център може да предложи. Оползотворяването на максимума от хотелските СПА удобства може да стане лесно. Просто трябва да помислите кои услуги или лечения биха били най-приятните и полезни за вас. И не забравяйте да изберете подходящия хотел в София!