Избор на пакет при настаняване в бизнес хотел

Бизнес хотелите са предназначени както за редовни посетители, така и за пътуващи по делови въпроси. Много от отсядащите в този тип места за настаняване избират пакет за престоя си според личните си желания и предпочитания. Основната категория на посетителите – бизнес гостите имат малко по – особен дневен ред на своите ангажименти и за тях се предлагат по – специфични пакети. Основният пакет за настаняване, който се предлага е нощувка и закуска.

Основни хранения включени или не в пакета за настаняване в бизнес хотел
Освен нощувката в цената за настаняване обикновено се включва и закуска. Тя се сервира на блок маса, като гостите могат да преценят сами дали да се възползват от нея или не. По време на сутрешното хранене посетителите имат възможност да планират своите дневни ангажименти или да направят различни справки и подготовки за предстоящия ден. Но има и гости, които пропускат тази важна част от храненето. Някои гости на бизнес хотела имат ранни ангажименти или бизнес закуска на друго място.
Обядът обикновено се пропуска от посетителите. В повечето случаи те обядват навън или присъстват на бизнес обяд в самия хотел или на друго място. Това хранене почти не присъства в предлаганите пакети, но гостите могат да си поръчат храна в стаята или да опитат нещо от менюто на ресторанта.
Вечерята също не присъства в основните пакети на бизнес хотелите. При голяма част от гостите тя се провежда извън хотела и както се предполага е отново на работна тематика. Тъй като бизнес хотелите разполагат с прекрасни и уютни ресторанти, в които се предлага качествена храна и подбрани менюта често бизнес вечерята се провежда именно там. И за улеснение на отседналите там, на които не се налага да се прибират от друга част на града и за посрещащите гостите, за които е много по – лесно да отидат до хотела, отколкото да карат своя бизнес партньор да отива на друго място.

Рум сервизът в бизнес хотел
Предпочитано от много гости, дошли по работа в бизнес хотела е използването на рум сервиз. Тази услуга е изключително предпочитана, поради факта, че може да се ползва почти денонощно. Гостите имат различен график, който е съобразен с техните служебни задължения и срещи. Удобството на рум сервиза е в това, че посетителите могат да хапнат по различно време – например късно през нощта, когато са пристигнали по това време, сутринта, когато се налага много ранно излизане, след обяд – при почивка в програмата, когато има промеждутък в ангажиментите. Между служебните си срещи например посетителят на бизнес хотел може да се настани удобно в стаята си и да поръча рум сервиз докато нагласи следващите си програмни ангажименти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *