Пакетни цени в бизнес хотел

Договарянето на пакетна цена при организиране на събитие в бизнес хотел зависи от много фактори. При мероприятие с повече участници е възможно да изникнат неприятни ситуации, ако всичко не е планирано както трябва и не са уточнени и най – дребните детайли. Бизнес хотелът предлага не само нощувки, но и конферентни зали, кетеринг на събитието, организиране на кафе паузи, вечери или обеди. Колкото повече активности се включат в един пакет, толкова по – ниска може да бъде финалната цена. Какви са основните опорни точки при съставянето на списък за ползваните услуги и договаряне на пакетна цена?
1. Използване на една конферентна зала за цялото събитие. Това гарантира на хотела определена заетост и съответно има гарантирани приходи. От друга страна на участниците ще им бъде много по – удобно да не се местят, а само да вземат участие в различните блокове на събитието.
2. Запазване на стаи за всички гости. Резервирането на определен блок от стаи за дадено мероприятие гарантира на хотела определена заетост в дадения период. От друга страна пък когато всички участници са на едно място за тях е по – лесно да бъдат добре обслужени, да имат подсигурена храна, напитки и повече свободно време, отколкото ако настаняването и събитието са на различни места.
3. Възможности за отстъпки от цената на настаняването. Всеки един мениджър на бизнес хотел би се радвал да бъде домакин на дадено събитие. Това е много добра реклама и за хотела, и за целия бизнес. Така че когато има вече определен набор основни за ценообразуването критерии като брой гости, период на наемане на конферентна зала, храни и напитки за посетителите може да се поговори и с мениджъра за съответната отстъпка.
4. Договаряне на храни и напитки. Всеки един бизнес хотел може да предложи различни менюта, които да бъдат приспособени според нуждите на индивидуалния клиент и събитие. Така към готовите вече менюта може да бъдат добавени или премахнати дадени ястия. Същото се отнася и за напитките. Стандартните менюта може да се окажат добър начин за пестене на средства поради големия обем на поръчката, без да се намалява качеството на услугата.
5. Наем на презентационна техника. Тук цената на цялото събитие може драстично да скочи, но това не е задължително. Още при уговарянето на конферентната зала техническите детайли трябва да бъдат ясни. Дали ще има нужда от различни видове аудио-визуална техника и дали нейната цена влиза в наема на залата също е от значение. Ако използването на техниката върви с това на залата – още по – добре. Пестят се пари за наем и доставка на такава.
6. Пълна яснота по отношение на цената. Когато е ясно какво точно ще бъде необходимо като конферентна зала, техническо обезпечаване, стаи за гостите, храни и напитки по време на цялото събитие и отстъпките които хотела може да предложи следва окончателна калкулация на цената. Много е вероятно по – добра цена да се получи в ненатоварени периоди, когато няма голям интензитет от събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *