Туристически обиколки при посещение на бизнес хотел

Olives - хотел в студентски град Сфия

Деловият туризъм заема все по – голям дял от общата сума на пътуванията в световен мащаб. Заедно с него се развиват всички сектори, предлагащи съпътстващи или свързани пряко с него услуги. Авиокомпаниите все повече се концентрират в предлагането на услуги за бизнес туристите – подобряване на качеството на обслужването, предлагане на допълнителни бонуси за редовни или корпоративни клиенти, повишаване на комфорта при пътуване. Хотелското настаняване също се развива с бързи темпове и плод на него е бизнес хотелът. Специфично място, на което деловият пътник да не губи своята връзка с офиса, а същевременно да се чувства максимално удобно.
Бизнес визитите са винаги са свързани с осъществяването на определена цел – среща с нови партньори, посещение на стари такива, участие в тематични форуми, фирмено обучение в друг град и още различни поводи. Отсядането в бизнес хотел гарантира възможността за продължаване на изпълнението на служебните задължения независимо от физическото отсъствие. Обособените кътове за работа в тези места за настаняване стимулират поддържането на работен ритъм. Възможността да се подписват договори, изпращат пратки, провеждат конферентни и телефонни разговори и пълноценно участие в работния офис процес са в основата на успеха на бизнес хотелите.
Последните световни проучвания на бизнес туристите показват една интересна тенденция, уловена вече от бизнес хотелите. Желанието на посетителите освен да свършат своите делови задължения и да се разтоварят с обиколка на мястото, което посещават. Бизнес хотелите в София например предлагат разходка до най – интересните и забележителни места на града.
Масовата част от пътуващите по бизнес хора искат да се порадват и на населеното място, в което са по работа. София е красива дестинация за туристически обиколки. Но не само! Бизнес календара на столицата е наситен със събития на различни браншове като изложения, семинари, ежегодни срещи. Посетителите на тези мероприятия отсядат в бизнес хотели за да разширят своите контакти, да комуникират по – добре със своите настоящи партньори и да се срещнат с бъдещи такива.
За да бъдат максимално полезни на своите гости бизнес хотелите отчитат нуждата им от развлечение. Те предлагат туристически обиколки на града, с които целят да запознаят посетителите с красотите и интересните места. Предлагането на турове с цел културен туризъм имат и друга, съвсем комерсиална цел – популяризиране на местните обичаи, традиции и забележителности. Тази функция на бизнес хотелите спомага особено за развитието и на местната икономика. Участвайки в градски тур, организиран от бизнес хотел, деловият турист извлича огромно количество информация. Той се запознава с характера на местните хора, техните основни виждания за бизнеса и бъдещето им развитие. Такава информация е изключително ценна поради една проста причина – когато компанията реши да предложи нов продукт на този пазар, деловият гост вече е на ясно с нрава на хората, на които трябва да продава. Изучаването на спецификата на публиката е сред основните стълбове при изграждане на всяка маркетингова и рекламна политика.
В случаите, когато деловият посетител иска сам да се разходи из града може да получи изчерпателна информация от бизнес хотела за маршрутите, местата, работното време на обектите и възможностите за придвижване. Повечето бизнес хотели разполагат с удобни, малки сгъваеми карти на града, в които са отбелязани главните туристически забележителности и добри места за хапване.
Смесването на бизнес посещение с отдих и обиколка на посетения град е отлична комбинация от туристически преживявания, които оставят както приятен спомен така и много добри резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *