Причини за престой в бизнес хотел

Съвремието предлага многобройни места за настаняване още преди човек да си помисли за пътуване. Конкретно бизнес пътуванията в повечето случай се организират от компанията, която изпраща даденият човек в командировка. Но съществуват и много случаи, в които деловият пътник сам избира своето място за настаняване. По какво да се оцени хотела, в който пътуващият би искал да отседне? Ето няколко интересни критерия, които лесно се прилагат при избора на хотел за делово пътуване.
• Предлагане на повече, отколкото предполага категоризацията.
Бизнес туристите държат на детайлите. Те искат в стаята им да има на разположение висококачествено обзавеждане, възможност за пране и гладене на дрехите, високоскоростен интернет, рум сервиз. Когато хотелът предлага и още допълнителни екстри като индивидуално регулиране на температурата и осветлението печели допълнителни предимства пред клиента. Такива екстри обикновено се предлагат в бизнес хотелите.
• Предлагане на специални корпоративни пакети и програми за лоялни клиенти.
Колегата е посетил бизнес хотел, останал е доволен и го препоръчва на друг служител от същата фирма. Цялата компания е организирала свое мероприятие в същото място за настаняване и иска да изпрати свои служител в командировка отново там. За редовните си клиенти бизнес хотелите предлагат специални пакети и отстъпки, които да се ползват при последващи посещения и организиране на мероприятия.
• Корпоративни събития
Бизнес хотелът има изключително добро оборудване и притежава всички необходими условия за провеждане на корпоративни събития – както всякакви видове обучения и семинари, така и обеди, вечери, конференции.
• Бързи и професионални отговори в социалните медии. Качествено съдържание на постовете
За клиентите е важно да получат бързи и адекватни отговори на въпросите си. Съвременните бизнес хотели поддържат свои профили в различните социални мрежи, което повдига техния имидж пред клиентите. Така се скъсява разстоянието клиент – хотел. Бизнес хотелите имат служители, които са ангажирани с ежедневните дейности по проверка и поддръжка на социалните мрежи.
Постовете в социалните мрежи не винаги са свързани само с реклама на дадено място за настаняване. Бизнес хотелите често публикуват специални ценови промоции за организиране на мероприятия или други подобни свои собствени рекламни послания. Но наред с това бизнес хотелите поддържат блогове и профили в социалните мрежи, в които споделят полезна за клиентите информация. Подобни публикации са предстоящи събития, на които хотелът ще бъде домакин, снимки от проведени мероприятия, интересни тематични статии, проучвания на сектора, важни новини за туризма, бизнес туризма и бизнес туристите.
• Оптимизация за мобилни устройства
Бизнес хотелите са напълно наясно, че техните клиенти са чести посетители и на интернет. Честите пътувания правят смартфона един от най – незаменимите асистенти на бизнес хората. Така всеки сайт на бизнес хотел, който има добра мобилна версия или за съответния хотел се предлага мобилно приложение за резервация прави клиентите по – близки до заведението.
• Специални оферти за запазване на клиентите
Различните добре познати маркетингови и рекламни кампании не са достатъчни. Личното отношение, специалните оферти за всеки конкретен клиент, промоции, предлагащи се само в социалните мрежи или само за определени дни или конкретни тематични събития. Такива събития може да са местни изложения, конференции, панаири. Подобни активности задържат клиентите и ги карат да посетят бизнес хотела отново.
• Максимално пълен информационен справочник
Посещавайки бизнес хотел клиентите могат да разчитат на максимално много информация за предстоящи събития в околността. Бизнес хотелите предоставят изчерпателни предложения за посещение на различни туристически забележителности, максимално бързо придвижване в градска среда, ползване на различни видове градски транспорт. Почти всички места за настаняване, не само бизнес хотелите предлагат кратък справочник с интересни места за посещение, хранене, транспорт, важни телефонни номера и отличителни за града характеристики. Колкото по – изчерпателен е един такъв справочник, толкова по – доволни са клиентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *