Проблеми в бизнес хотел

Бизнес хотелът е място, в което обикновено отсядат туристи, които търсят своя офис в офиса. Немалко посетители пък предпочитат именно такова място за своя престой, защото знаят, че там ще получат качествено обслужване на добри цени. Нерядко локацията на бизнес хотела се избира защото е близо до дадени обекти като бизнес центрове, центъра на града, планината, основни пътни артерии. Някои от тези фактори са и в списъка с нежеланите – далеч от центъра, далеч от места за бизнес, но близо до природни забележителности или възможности за туризъм. Има и такива условия, които изглеждат дребни на пръв поглед, но може да нарушат комфорта на посетителите в бизнес хотел.
– Недостатъчно магазини наблизо
Наличието или липсата на магазини в околността се определя от локацията на хотела. Близостта до едни или други магазини рядко е определяща при резервирането на дадено място. Големите търговски обекти във всеки град са лесно достъпни с различни видове транспорт. Пък и една малка разходка из града дава възможност за опознаване на самото място. Все пак ако има нужда от пазаруване на различни продукти, покупка на сувенири, лекарства или идеи за разходка може да се попита на рецепция. Персонала на хотел с удоволствие ще упъти и помогне на гостите да намерят каквото им е нужно – от билети за театър до търговски център за някои модни покупки.
– Липса на местна преса
Дори и гостът да не е добре запознат с месния език, той лесно може да се ориентира в картата с прогнозата за времето. Много от деловите туристи искат не само да си свършат служебните задачи, но и да разберат нещо интересно за местната култура, спорт или поне да погледнат дневната прогноза. Наличието и на местни телевизионни канали, където да има новини за случващото се в страната също е голям плюс. В същото време наличие на чуждоезични издания също е удобно за посетителите, защото повечето от тях владеят такива.
– Платена закуска в бизнес хотела
Дали закуската е включена в цената на нощувката или не се знае още в момента на резервацията. Така гостите не са неприятно изненадани от необходимостта да платят допълнително за храна. Въпреки това всички платени услуги в хотела е редно да бъдат упоменати на видно място и гостите да са информирани за тях. Немалко от пътуващите в командировка гости имат ограничен бюджет в който трябва да се вместят. Имайки предварителна представа за включените услуги в техния пакет те по – лесно могат да се ориентират в това с какво точно разполагат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *