Разликата между четири и пет звездните хотели

ресторант в хотел Оливс

С навлизането на интернет съвременния свят се променя изключително бързо. Всяка една сфера на живот търпи промени, които не подминават и бизнеса. Интернет революционизира и туристическата индустрия. Така индивидуалните пътувания и впечатлението на всеки един конкретен посетител за даден хотел обърква и цялата система за рейтинг на хотелите във всяка отделна страна. Въпреки, че няма единна стандартизация и система за измерване на хотелските категории, в повечето държави се използват близки критерии за оценка на местата за настаняване. Категоризацията се извършва или със звезди или с диаманти. Разликата между хотелите категория една звезда и пет звезди може да изглеждат очевидни, но при сравняване на четири и пет звезди има доста коварни и подвеждащи разлики. Ето някои основни различия между хотелите категория четири звезди и пет звезди.
Удобства в хотела
Някои онлайн сайтове за туристически резервации разчитат на своите клиенти при определяне на рейтинга на хотелите. Принципът на работа е лесен – хората, закупили пакет от сайта за даден хотел след своето посещение оценяват редица критерии, което повишава или понижава рейтинга на мястото за настаняване. Според много подобни сайтове в хотел четири звезди трябва да предлага на гостите си 24 часов рум сервиз, портиер и паркиране. Пет звездните хотели е задължително да предлагат удобства като най – съвременни здравни клубове, луксозни СПА центрове, гурме ресторанти, обслужване от иконом и модерни услуги при настаняване. Така например Американската автомобилна асоциация счита удобствата за клиентите за водещ фактор при раздаването на диаманти в рейтинга на хотелите. Според асоциацията разликата между четири звезден хотел и категория пет звезди е превишаването на потребителските очаквания. Четири звезден хотел има широк набор от удобства, докато пет звездния предлага „несравнимо ниво на комфорт“.
Удобства в стаята
Фактор, който никак не е за пренебрегване, особено за хората настаняващи се в хотели от високи категории. Повечето клиенти настаняващи се в подобни места имат високи изисквания и критерии за комфорт, които трябва съответното трябва да бъдат покрити. Същото ниво на комфорт, което предлага хотела трябва да се потвърди и в стаите. Най – високото ниво на категоризация предоставя на клиентите надминаващи очакванията екстри, които посетителят дори и не би си помислил да потърси. Четиризвездните хотели от своя страна покриват изискванията за удобство, без да предоставят особени допълнителни екстри. За сметка на това при настаняване в хотел четири звезди гостът получава токова добри условия за наставяне, каквито в някои случаи дори надскачат очакваното. За стаите на хотели четири звезди е характерно предлагането на голямо кралско легло или легло от типа кинг сайз, допълнителни места за сядане, топ матраци, мини бар и маркова козметика в банята. Много хотели четири звезди имат толкова допълнителни и приятно изненадващи екстри, че клиентите предпочитат да отседнат в тях, заплащайки цената за четири звезди, но получавайки комфорта на пет.
Услуги
Типът на предлаганите услуги може би е един от най – отличаващите елементи при разграничаването на категориите хотели. Хотел четири звезди предлага качествени услуги на своите редовни клиенти, а като допълнителни такива гостите ползват гледане на деца, бар край басейна, портиер който може да помогне при намиране на дадено място или резервация на билети за събитие или превозно средство. От петзвездните хотели се очаква да предоставят индивидуално посрещане и персонална грижа за всеки гост. Хотелът четири звезди предлага на посетителите гостоприемство, отлично обслужване и внимание към детайлите.
Обзавеждане и декор
Хотелът четири звезди предлага стилни, висококачествени мебели, подбрани така, че да се обърне внимание на всеки детайл. Лоби барът на хотелът четири звезди трябва да има изискан интериор и няколко обособени сепарета, докато при петзвездните места за настаняване в лобито трябва да има свежи цветя и плюшено обзавеждане и оригинални артистични творби.
И все пак при съотношението цена към качество много често се получава така, че потребителите плащат за хотел четири звезди, а получават по – добро обслужване и удобства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *