Непрекъснат растеж на бизнес туризма и бизнес хотелите

градски бизнес хотел Оливс

Бизнес туризмът набира все по – голяма популярност в цял свят, въпреки икономическата криза и ниските показатели на другите туристически сектори. Бизнес хотелите се налагат като точните специализирани места за правене на бизнес – без компромиси в качеството на обслужването и предлаганите услуги.
Данните от световни проучвания показват непрекъснато нарастване на отрасъла. Разходите за делови пътувания през 2013г. са били над 1.1 трилиона долара и продължават да растат всяка година. По данни на Световната асоциация за бизнес туризъм (GBTA) през 2014г. отрасълът бизнес туризъм е отчел уверен ръст от 6.9%. Повишението е отчетено въпреки нестабилността в икономическите показатели на развитите и развиващите се страни. Специалистите от асоциацията прогнозират, че разходите за бизнес туризъм ще нараснат с около 8.6% за 2015г. По тяхно мнение ръстът на този сектор ще продължи с умерени темпове, като за 2018г. се предвижда повишението да е 6.4%.
До къде най – често пътуват бизнес туристите? Географското разпределение на бизнес туризъм показва, че около 2/3 от пътуванията са до САЩ, Китай, Германия, Франция, Италия, Великобритания и Испания. Сред другите предпочитани дестинации за делови пътувания са страните от Азиатско – Тихоокеанският регион, като това е направлението на около 38% от пътуващите.
Къде бизнес туризмът прогресира най – бързо? По данни на Световната асоциация за бизнес туризъм пазарът на бизнес туристически услуги расте с най – големи темпове в Китай, Русия и Германия.
Мястото на бизнес хотелите в деловите пътувания
Бизнес хотелите са местата, в които най – често се настаняват деловите туристи. Пътуващите по бизнес все повече правят своята резервация онлайн, което предполага и нуждата от добра редервационна система и сигурни начини на плащане. В съвременните глобални тенденции онлайн репутацията на един бизнес хотел се превръща в дори по – важна от офлайн мнението на клиентите. При избора на своя хотел за настаняване много от деловите пътници проверяват локацията, цената, пакета, включените услуги, но задължително и мнението на други потребители. Дори и да не признават, една не малка част от бизнес пътуващите вземат под внимание мнението на другите посетители.
Бизнес хотелите предлагат комплексна услуга, която няма как да бъде получена в друг хотел. Те не са място за развлечение, макар да имат СПА центрове, в които да се релаксира. Услугите, които могат да бъдат открити в бизнес хотела трудно се предлагат в другите класове места за настаняване. Гъвкавостта при съставянето на цялостни решения за организиране на всякакви мероприятия привличат клиенти не само от бизнес сектора.
Растежът на бизнес пътуванията се дължи на много фактори. Един от тях е разрастването на мултинационалните компании. Представители от различни страни пътуват за да провеждат обучения в други държави и отсядат в бизнес хотели, където с лекота се организират мероприятия. Въпреки развитието на техниката и модерните комуникационни възможности пътуванията по работа растат. Логично обяснение на това явление е и желанието да се свърши работа на място, да се проучи и разузнае атмосферата и да се направи среща с потенциалните партньори или клиенти на живо. Добрите търговци са на ясно, че хващането на самолета до точката на продажба, особено ако е в друга страна и става въпрос за голяма сделка, ще се отплати многократно след това. Личните контакти в бизнес средите продължават да са все така важни и за двете страни.
Бизнес хотелите налагат високи стандарти за обслужване, услуги и комплекси предложения. Посещаващите ги клиенти са на ясно с предимствата на тези места за настаняване. Те имат точни изисквания към бизнес хотелите като локация, набор от безплатни и платени услуги, пакет за настаняване като нощувка с или без закуска, възможности за обяд и вечеря. Комплимент към гостите от страна на бизнес хотела почти винаги е включването на закуска в цената на нощувката. Мястото за релакс като СПА център, безплатният интернет, денонощен рум сервиз, вземане от летището и други подобни услуги привличат деловите посетители на точното място – бизнес хотелът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *