Рум сервизът в четиризвезден хотел

Рум сервизът е неизменна част от услугите, предлагани във всеки четиризвезден хотел. Много от гостите ползват това предложение за хранене, защото не успяват да се включат в предлаганите през останалото време хранения, които често са в точно определени часове. Така посетителите имат възможност да се отпуснат на спокойствие в хотела и да хапнат след дълъг ден навън или пък се подготвят за предстоящите си ангажименти, без да напускат комфорта на своя четиризвезден хотел.
Какво представлява рум сервизът?
Терминът означава хранене в стаята. Храната се доставя от служител на хотела, в помещението, в което е настанен госта. Най – често услугата се предлага от хотели от високия клас – четири и пет звезди. Нетипична услуга за местата за настаняване от по – ниския клас и мотелите. Обикновено менюто предлага поръчка както на храна, така и на напитки, които се подготвят от съответния отдел на хотела и се транспортират до стаята на госта.
Какво най – често се намира в менюто на рум сервиза на четиризвезден хотел?
Сред най – често срещаните предложения за хранене са сандвичите. Вариантите са най – различни, като зависят най – вече от традиционните за съответната страна видове и съставки. Също така се предлагат и възможности госта да състави закуска по желание с наличните съставки. Част от приетите като международни видове закуски като омлети, английска закуска, палачинки и други печива. Разбира се в менюто с основните храни варира много в зависимост от хотела, неговото местоположение като град и държава. В менюто на рум сервиза на всеки четиризведен хотел се предлагат и различни салати и основни ястия – съобразно предлаганите храни от самото място за настаняване. Менюто е особено като може да се поръча всичко от сандвич до десерт. Ястията и техните цени са упоменати предварително и клиентът може да прецени какво точно да си поръча и дали да комбинира едно или няколко блюда.
Наред с поръчката на храна в менюто на рум сервиза на всеки четиризвезден хотел може дасе поръчат и напитки. Наред с добре познатите от филмите колички за сервиране натоварени с бутилка шампанско, към всяка храна може да се поръчат и напитки. Какви – изборът е изцяло на клиента. Предлагат се както безалкохолни, така и топли, и алкохолни.
Как се смята и какво се представя след като се използва
Цените на менюто на рум сервизът в четиризвезден хотел са записани предварително в листовете, предоставени на разположение на гостите в техните стаи. Също така често са описани и часовете, в които са налични например закуската, основните ястия и вечерите. В зависимост от времето на поръчка някои от храните може да не са на разположение. Дали в съответния четиризвезден хотел се предлага денонощен рум сервиз или услугата е ограничена във времето трябва да се провери предварително. При поръчка трябва да се вземе под внимание и дали към цената се прибавят стойности като например бакшиш и допълнителна такса за доставка. Тази суми са или фиксирани или са процент от стойността на поръчката. За плащането на сметката е най – добре да се провери каква е политиката на хотела при настаняване. Дали при поръчка на рум сервиз сумата се начислява към цялата сметка и се плаща при напускане или всяко меню се заплаща при доставянето му в стаята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *