Стимулиране на служителите в бизнес хотела

Бизнес хотелите имат много предназначения извън своето конкретно предназначение, което се вижда и от името – бизнес. Всеки от техните отделни компоненти – ресторант, лоби бар, луксозен СПА център, хотелска част, конферентен блок живее свой собствен отделен живот. Съставните части на бизнес хотела извън общото участие в съставянето на пакети за настаняване предлага множество услуги на хора, които не са гости на хотела. Такъв е случаят и при стимулирането на служителите на дадена компания, когато те получават подаръци от бизнес хотел.
Лични подаръци в бизнес хотел
Много компании, които възприемат начинът на работа със стимулиране на служителите с нематериални награди, а не с парични, се обръщат към бизнес хотел за да договорят разнообразни и интересни подаръци. Покриване на таргет в областта на продажбите е сред най – често срещаният повод за даване на поощрение. Лични награди, които да се ползват в бизнес хотел могат да бъдат различни. Примери за такива поощрения са карта за посещение на целия СПА център, който е оборудван с разнообразни релакс места като плувен басейн, сауна, парна баня, джакузи. Такива приятни СПА удоволствия не всеки може да си позволи, но ако е подарък със сигурност служителят ще бъде и зарадван, и доволен. Подарък може да се направи както за използване на едно от местата, така и за всички тях.
Локацията на бизнес хотелите предполага те да се намират на удобни места, като често около тях има бизнес центрове. На подобни места работят много хора, които имат нужда от отпускане след неумолимо бързащия ден. Не всеки отделен служител, независимо от неговата сфера на работа има възможност да спортува. Бизнес хотелите предлагат разнообразни занимания като например водна аеробика. Защо пък служителите да не получат карта за посещение именно на това занимание? Интересно и забавно преживяване, а и среща с нови хора. Бизнес хотелите предлагат още и фитнес зали. Когато тази зала е близо до работното място много хора се насочват натам първо заради удобството и второ – защото фитнес залата в бизнес хотел винаги предлага изключително качествено оборудване, приятни и добре оборудвани съблекални и бани.
Масажите са другият компонент, който се предлага в бизнес хотелите. Приятните класически, спортен, антистрес или арома масажи гарантирано ще повишат работоспособността и настроението на служителите. Дори и едно посещение със сигурност би подействало достатъчно ободравящо и стимулиращо. Карта може да се направи както за едно посещение, така и за повече.
Колективни подаръци в бизнес хотел
Стимулирането на служителите може да се направи приятно и забавно в бизнес хотел. Тийм билдинг или фирмено обучение в бизнес хотел гарантирано ще подействат добре на всички работници. При разработването на тийм билдинг програма може да се заложи изключително на СПА центъра, като се организират различни водни игри и забавления или целия колектив се отдаде на приятно потапяне в басейна и джакузито, стимулиране на кръвообращението в парната баня, прочистване на тялото от токсини в сауната.
Организирането на фирмен релакс в бизнес хотел често е съпроводено с консумация на храна. Менюто може да бъде избрано предварително, или служителите да бъдат зарадвани с дегустация на вино, интересна и вкусна кухня като например средиземноморска или източна, а защо не традиционна национална.
Друга възможност за стимулиране на служителите е обяд или вечеря в бизнес хотел. Гостуване в ресторанта на бизнес хотел като подарък за добре свършена работа от колектива действа не само сплотяващо, но и насърчаващо за още по – страстна работа.
Бизнес хотелът има много плюсове при избора му за стимулиране на служителите. Сред основните са: луксозна обстановка, комфорт, професионално обучен персонал, възможност за разнообразни комбинации от услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *