Спа и Уелнес – задължителен елемент за 4 звезден хотел в София

Какво е 4 звезден хотел в София без уелнес зона? Високият стандарт, за който претендира всеки четиризвезден хотел поставя задължението той да разполага с добре оборудвана Спа и уелнес зона. Всеизвестен факт е, че един от основните мотиви на гостите на хотел от такъв ранг е луксозния престой и релакс с гарантирано качество. Това е и причината за развитие и постоянно подобряване на 4 звездният хотел в тази посока.

Уелнес

Да започнем от там какво точно се разбира под уелнес. В информационния поток циркулира огромно количество информация по темата. Най-общо казано уелнес в буквален превод от английски език е благосъстояние, но то е и философия за цялостното състояние на духа и тялото – физическо и емоционално, като обхваща различните сфери на живот. Този събирателен термин използва множеството техники и способи, чрез които това може да бъде постигнато. Най-често това са движение, медитация и качествено хранене, като взаимства практики като рейки, аюрведа и други.

СПА

Лечебното действие на водата е известно още от древността. Цялостното обгрижване на тялото с водни процедури се нарича Спа или здраве чрез водата. Обхвата на този термин както се досещате е доста голям. Има някои известни процедури, които са най-често срещаните в зоната на 4 звезден хотел в София. Наличието на открит или закрит басейн определя и възможността за така нареченото лечебно плуване. За по-еластична кожа и пречистване от токсини се смята, че най-доброто средство е сауната. Парната баня пък подобрява обръщението на кръвта в тялото, като и забързва обмяната на веществата. На последно място, но не по важност, като част от спа зоната са джакузито и хидро-масажната вана. Тези процедури са незаменими като средство за отмора, отърсване от стреса и отпускане на мускулите след дълъг и натоварен ден. Често пъти част от Спа и Уелнес зоната са различни по вид и обхват масажи, чиято цел е да отпуснат мускулатурата, да раздвижат схванатите части на тялото и като цяло да създадат усещане за презареждане.

Макар и считан за задължителен елемент, проверете дали избраният от Вас 4 звезден хотел в София разполага със Спа и Уелнес кът и всички тези блаженства за духа и тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *