Стандартът в четиризвезден хотел

Бельото е един от факторите за поддържане на стандартът в четиризвезден хотел за да се чувстват гостите напълно удобно и приятно при престоя си. Колкото по – висока е категоризацията на мястото за настаняване, толкова по – високо качество е спалното бельо, което се ползва. Тъй като много от местата за настаняване се стремят да подсигурят на своите клиенти достатъчен комфорт, така че да се почувстват като у дома си, се използват висококачествени материали. Добре познатите памучни материи и по – ниско качество изработка отдавна са отпаднали от предпочитанията на всеки уважаващ себе си четиризвезден хотел. С цел доказване на достатъчно добра репутация, местата за настаняване използват нови и модерни технологии, дори в областта на спалното бельо.
Основно използвани материали за спално бельо в четиризвезден хотел
Изработката на всички елементи от цялото спалното бельо се подлага на изключително прецизна оценка и контрол на качеството. Използват се само материали от най – високо качество, което да гарантира оптимален комфорт на гостите и в същото време да е достатъчно издръжливо на пране и използване. Инвестицията в закупуването на комплекти от спално бельо за хотели от високия клас е изключително висока най – вече заради вложените продукти.
Най – използваните в момента са перкал и сатен. Перкалът е вид техника на тъкане, а използваните материали за изработката може да бъдат както памук, така и полиестер. Възможна е и комбинация от няколко материала. Нишката на тъкане е много здрава и това гарантира дълъг живот на тъканта, като в същото време се гарантира оптимална мекота. Сборът от всички тези фактори прави перкала изключително приятна на допир материя, която в същото време държи влагата далеч от тялото когато навън е топло.
Другият особено предпочитан материал е сатенът. Материята е изключително приятна при допир, а наличието на повече нишки отгоре, отколкото отдолу го прави да има специфичната лъскавина. Отличава се с особено мека и фина на пипане текстура, но за разлика от перкала например е по – малко устойчив на износване. Въпреки това попада в категорията на луксозното спално бельо и често са среща като част от елементите на стаите в четиризвезден хотел, без значение дали е на морето или на планината.
Сред последните, наложени на пазара материи за спално бельо, което отново се приписва в графата на високия клас и се използва в четиризведните хотели е египетския памук. Той е особено мек и в същото време много издръжлив. И ако много домакини искат да имат висококачествено спално бельо за дома и могат да отделят пари за перкал и и сатен, то египетският памук е доста скъпо удоволствие. Именно за това се предлага по – рядко, но пък гарантира високо качество. А какво би искал един клиент на четиризвезден хотел, освен да се наслади на мекота и приятно на допир спално бельо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *