Нови тенденции при бизнес хотелите

стая в бизнес хотел

Развитието на технологиите се отразява на всеки един детайл от живота на хората. Проникването на високите технологии не подминава и бизнес хотелите. Специфичната таргет група, към която са насочени услугите на тези места за настаняване изисква още по – големи усилия за задоволяването на потребностите на клиентите. Тук не става дума само за качествено и надеждно технологично оборудване в конферентните зали, но и за комуникации в различните канали като социалните мрежи например. Смартфонът вече се превръща не само в средство за разговори, но и в устройство за плащане на сметки, ключ от хотелската стая и още и още. Какви нови тенденции се наблюдават в сектора?
– Автоматизация на услугите. Всеки бизнес хотел би искал да предостави на своите гости обслужване, което да задоволи и надмине техните очаквания. Именно поради този факт в някои места за настаняване се използват различни приложения за мобилен телефон, чрез които се поръчва румсервиз в стаята директно от смарфона на клиента. Възможностите за настаняване и напускане на стаята само чрез няколко кликвания от екрана на смарнфона са също много удобни, но все още не особено добре разпространени като вариант.
– Мобилни приложения за гостите. Лесни за ползване и с оптимална визия за работния процес тези приложения дават на гостите възможност за получаване на информация за избор и резервация на стаята, направено плащане, възможни допълнителни услуги, отстъпки при ползване на различни програми за настаняване. Когато даден клиент резервира стая в бизнес хотел и се интересува от конкретно събитие, по електронен път може да получи програмата на мероприятието и карта с маршрута до мястото на провеждане. Наличието на подобни апликации позволява на гостите да контролират своето бизнес посещение само от мобилния си телефон, което за които са непрекъснато в движение е огромно удобство.
– Стабилна и непрекъсната интернет връзка. Посетителите на бизнес хотел обикновено идват по работа и носят със себе си редица устройства, които трябва да бъдат свързани в интернет мрежата. Лаптоп, таблет, смартфон, електронен четец за книги. Немалко от посетителите имат проблем при свързване с хотелската мрежа и слаб трафик на данни. Обезпечаването с надеждна и бърза интернет връзка е сред ключовите фактори за задоволяване на тези потребности у клиента. Хотелската интернет мрежа трябва да бъда достатъчно силна, така че да издържи голямо натоварване без спад на скоростта.
– Връзка навсякъде. Посетителите трябва да знаят къде могат да отдъхнат, без да губят връзка с интернет. Ако хотела има ресторант с градина, където гостите да хапнат сред зеленина и уют, то там задължително трябва да има Wi-Fi. Същото се отнася с пълна сила и за местата за релакс като СПА зоната например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *