Технологиите и бизнес хотелите

планиране на конференция и конферентни събития

Интернет и неговото влияние стават все по – важни за всеки един бизнес. От малки местни бизнеси до международни корпорации –всеки се стреми по свои собствен начин да бъде в мрежата и да присъства под една или друга форма. Репутацията и онлайн присъствието е изключително важно и за всеки един бизнес хотел. Вземайки под внимание тези факти местата от този клас много внимателно следят своите изяви в пространството и това какви са отзивите за тях от клиентите им. Ако преди години се разчиташе на мнения от познати, които пък са чули от свои познати, сега това е заменено от вездесъщите търсачки и глобалната мрежа. Какви са другите технологии, които влияят върху бизнес хотелите?
Интернет и неговото влияние
Със сигурност един от другите водещи фактори е интернет. Глобалната мрежа се ползва от милиарди потребители дневно, а най – големите търсачки всяка година правят различни класации за най – търсени думи, хора, събития, филми и т.н. Присъствието в мрежата гарантира, че хората ще намерят дадения бизнес хотел по – бързо и лесно. Немалко от бизнес хотелите разчитат на чужди гости, което означава, че освен борба за местите потребители, се излиза и на чуждия фронт. А това пък прави борбата още по – жестока. Интернет е в състояние както да въздигне един бизнес, така и да го срине и това се дължи не само на достъпът до информация от всяка точка на света, но и до истинността на написаното. Една фалшива новина може да доведе до загубата на доверие в даден хотел и негови дори дългогодишни клиенти да се откажат от услугите му.
Оценки и репутация
Оценките и онлайн репутацията се едни от най – важните елементи при изграждането на добрия имидж на всеки бизнес хотел. Една немалка част от ресурсите на местата за настаняване от този клас се отделят за присъствие в интернет и поддържането на доброто реноме на мястото. А то често се гради първо върху доброто представяне на персонала и обстановката в самия хотел. Повечето сайтове, които позволяват оценки на дадено място за настаняване държат клиентът да е бил вече там и да е придобил преки впечатления от него. Има разбира се и сайтове, които целенасочено пишат в негативна посока за даденото място. И тъй като границата между истинската и фалшивата информация е много тънка, следенето за репутацията и оценките на потребителите е от значение за формирането на цялостния образ на мястото.
Социални мрежи
Наред с интернет и социалните мрежи влияят силно върху развитието и репутацията на всеки едни бизнес хотел. Различните действия, което може да се правят в социалните мрежи като например отбелязване на локацията къде се намираш, какво правиш, възможността ти сам да дадеш оценка на мястото дават свобода на гостите да пишат своите преки впечатления. И това е само едната страна на социалните мрежи. Разбира се това е и положителна, и отрицателна възможност за изява, защото често негативните истории се разпространяват бързо и само една случка с отрицателен знак може да развали реноме на бизнес хотел градено с години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *