Технологии и роботизация в хотел в София

нови технологии е хотел в София

Изглежда, че технологиите и роботизацията влияят на живота ни по почти всички възможни начини и много индустрии са изключително зависими от тях. Хотелската индустрия вече включва нови и впечатляващи форми на технологии в ежедневните си операции, които им помагат да спестят пари, да рационализират услугите си и да предлагат на своите клиенти по-добро преживяване.

Някои от тенденциите в технологиите и роботизацията в хотелите в София, могат да помогнат за подобряване престоя на посетителите, като позволяват на персонала да предоставя услугите по изключителен начин. Това от своя страна, кара гостите да се връщат отново и отново.

Безжичен Wi-Fi интернет достъп

В днешно време, гостите на хотел в София, които пътуват с устройства като телефони, таблети и компютри, вече не възприемат безжичната интернет връзка като предимство, а като задължителна част от своя престой.

Гостите на хотела очакват да могат да се свързват с интернет безпроблемно и без много прекъсвания, което кара хотелите да инвестират в по-добра, по-бърза Wi-Fi инфраструктура, така че хората да могат да работят и да използват технологичните си устройства с лекота, през цялото време на престоя си.

Цифрови конферентни съоръжения

Освен че трябва да осигуряват високоскоростен интернет достъп за конференции и срещи, хотелите трябва да могат да предлагат и достъп до аудио-визуални (AV) и цифрови съоръжения за конференции.

Ако хотелът разполага с обширни конферентни съоръжения, мрежовият дизайн става от решаващо значение за осигуряване на покритие на мобилен телефон на закрито, Wi-Fi свързаност, VoIP, услуги за местоположение в реално време (RTLS) и телевизия с интернет протокол (IPTV), както и цялото придружаващо AV и цифрово оборудване .

Лесна и достъпна система за онлайн резервация

На много летища вече не е необходимо да стоите на опашка, за да се чекирате за вашия полет. Хората очакват същия вид лесни, управлявани от технологиите настанявания в хотелите в София. Гостите искат да могат да правят всичко, от лесна онлайн резервация, до поръчване на рум сервиз с цифрово устройство, вместо да стоят на опашки и да се движат из помещенията на хотела, за да поръчат храна.

Обратна връзка в социалните медии

Технологиите са проникнали в почти всеки аспект от живота ни и хотелиерите трябва да осъзнаят, че почти всеки човек, който се настанява в хотел в София ще има смартфон в джоба си. Много компании в индустрията за хотелиерство вече използват социалните медии в своя полза, докато гостите се регистрират в приложения за социални медии, базирани на местоположение, споделят своите преживявания и празнични снимки с приятели, и последователи в Instagram и Facebook. Тази тенденция ще продължи и хотелите могат да очакват още по-голяма ангажираност в социалните медии от гостите, които използват тези платформи, за да дават обратна информация за своя опит, да се оплакват или да правят комплименти за престоя си. От персонала на хотела се очаква също да предоставя обратна връзка или да отговаря на запитвания от гостите в реално време.

Интелигентни ключове за стаите

Физическите ключове на хотела, каквито ги познаваме, скоро ще останат в миналото. Хотелите вече включват набор от нови технологии, за да позволят на гостите си да останат „без ключ“. Например, някои хотели имат нова система, при която посетелите имат достъп до своя „ключ“ от смартфон си. Те просто държат телефона си до скенер на ключалката и бум, вратата се отключва. Тази технология е по-усъвършенствана от физическите ключове и вероятно никога няма да загубите ключа, тъй като е в телефона ви. Други хотели предпочитат използването на софтуер за разпознаване на лица, за да отворят вратите на стаята за гости.

Високотехнологично оборудване за хотелски фоайета и стаи за срещи

Хотелите напълно трансформират своите лобита от обикновен вход с мека мебел, в усъвършенстван медиен център. Още по-луксозните хотели в София ще имат безплатен WiFi, компютри, множество телевизори и много други. Тази тенденция се отразява и на заседателните зали на хотелите. Залите за срещи са оборудвани с безплатни проектори, интелигентни телевизионни приемници, конферентни телефони и безплатен достъп до интернет, което позволява на гостите да организират лесно бизнес срещи и конференции в хотела, в който са отседнали.