Удобната конферентна зала

Удобната конферентна зала в бизнес хотела

Конферентният блок е неизменна част от всеки бизнес хотел. В него се провеждат всякакви събития – конференции, презентации, бизнес срещи, фирмени обучения, прес конференции. Разнообразието от възможни мероприятия, за които се ползва една конферентна зала предполага и наличието на достатъчно удобства, за провеждането им. Удобната и функционална конферентна зала има определен набор от обзавеждане, което обезпечава всяко събитие.
Какво техническо обезпечаване може да е нужно в една конферентна зала?
Безжичен интернет – напълно задължително условие за всяка конферентна зала. Бизнес хотелите осигуряват на своите потребители безплатно ползване на безжичния интернет, но наличието на отличен сигнал точно в конферентната зала е задължително.
Компютър – в повечето случаи презентаторите или лекторите на дадено събитие разполагат със свои собствен лаптоп, но може да се случи и вариант презентациите да са предварително качени на един общ компютър. При ползването на собствен лаптоп е добре предварително да се тестват връзките с останалите презентационни системи в конферентната зала, за да няма неприятни изненади като например не сработване на техниката.
Прожекционен екран – задължителна част от оборудването на конферентната зала. Платното се използва за показване на изображенията от компютъра на голям екран на всички присъстващи. Неотменна част от всяко бизнес събитие, независимо от неговия размер и брой на гостите.
Слушалки за симулативен превод – допълнително оборудване, което може да се вземе и назаем от другаде, като неговото ползване в конферентната зала е необходимо при специфични събития.
Телевизор и шрайб проектор – може да ги има в залата, но със съвременната техника за презентации тяхното използване не е необходимо.
Лазерна показалка – изключително удобство, което е много препоръчително да присъства в оборудването на конферентната зала на бизнес хотела. Има събития, при които нейното ползване е възможно да не се налага , но в повечето случаи е приятно и функционално допълнение и улеснение на презентиращия.
Обзавеждане на конферентната зала
Конферентна маса – ако става дума за малки фирмени събития като среща на борда на директорите, специфични обучения на даден отдел и подобни. Поставянето на хората на конферентна маса показва, че те са равни по ранг и присъствието на всички е важно и еднакво важно.
Столове с маси – изключително удобно пособие, особено при наличие на много хора в конферентната зала. По – продължителни събития, на които се водят много записки и се изисква се продължително задържане на вниманието върху говорещия задължително трябва да се обезпечат с удобни места за сядане. Повечето бизнес хотели обзавеждат своите конферентни зали със столове с масичка, на която посетителите удобно да се настанят, да разположат своите пособия за писане, напитки. Бизнес хотелите винаги могат да предложат допълнителни столове с маси, ако се окаже, че присъстващите са повече от предварителната бройка.
Бяла дъска с маркер и гъба за триене – необходимо пособие за всяка конферентна зала. Макар писането по дъска да изглежда отживелица, в хода на дадено събитие винаги може да се наложи допълнително разяснение на различни компоненти.
Флипчарт и блок за флипчарт – може да бъде както чисто нов, така и предварително подготвен от гостите, които да обясняват написаното на него като презентация. Може да замести бялата дъска или в зависимост от нуждите на присъстващите да се ползват и двете заедно. Към флипчартът е доре да се предостави и маркер за писане.
Конферентната зала винаги трябва да може да се променя според нуждите на клиента. Така столовете с маси лесно се прегрупират при различни мероприятия. Конферентните блокове в бизнес хотелите предлагат освен отлично оборудване и възможност за обезпечаване на всякакви мероприятия и кетъринг. Това е допълнителен плюс при избора на място за провеждане на събития от различен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *