Разлика между четиризвезден и петзвезден хотел

Често дискутирана тема е тази за разликата в звездите на хотелите и дали четиризвездният хотел не предлага същите удобства като петзвездния. Има места за настаняване, които предлагат такова обслужване на клиентите си, че те се чувстват прекрасно и регулярно ги избират за своята почивка или бизнес пътуване. Характеристиките на четиризвездният хотел донякъде се припокриват с тези на петзведния, но има и съществени разлики, които невинаги се забелязват от потребителя. Те са главно в направленията обслужване, комфорт и удобства. Ето няколко разлики в тази посока, които отличават единият вид хотел от другия.
Четиризвезден хотел. Това я място за настаняване предлага ограничени луксозни удобства на своите потребители. Четиризвездният хотел има множество стаи, апартаменти, ресторанти и барове. Повечето места от този тип имат и бизнес удобства като например конферентни зали или зали за срещи, басейн, фитнес, портиер и детски кът. Мини бар или място на което се предлагат напитки 24 часа в денонощието също трябва да присъстват в четиризведният хотел. закуската се предлага в ресторант или чрез меню от рум сервиза. Рецепцията се обслужва поне по 18 часа на ден, но на повечето места е на разположение денонощно чрез телефон.
Петзвездният хотел предлага по – обстойно обслужване в сравнение с това четиризведният такъв. Персоналът трябва да владее няколко езика и да е на разположение 24 часа, както и рецепцията да е отворена по същото време. Освен интернет връзка трябва в петзведният хотел трябва да има на разположение и компютри. Всеки клиент трябва да има на разположение боя за обувки и ютия. Всеки гост трябва да получи свежи цветя в стаята си при настаняване. С една дума петзведният хотел трябва да предложи луксозно настаняване на всеки гост.
Ключови разлики:
Рецепцията на четиризведният хотел е отворена поне 18 часа всеки ден, а на петзведния трябва да е 24/7;
И в двата вида места за настаняване трябва да има интернет връзка, но за петзведния е препоръчително да има компютри;
Петзведният хотел настанява гостите си в апартаменти, които в повечето случай имат стая, хол и отделно баня, докато това не е задължително за четиризведните;
Стаите в четиризведният хотел са декорирани с модерни и висококачествени материали и цветове, докато в петзведният те са с луксозно фоайе, голямо легло и луксозна баня;
Козметични продукти като шапка за душ, пила за нокти, памучни тампони и тоалетно огледало се предлагат и в двата вида хотели;
За клиентите на петзвездните хотели се предлагат сейфове за съхранение на ценности, но в много четиризведни хотели това също е достъпно.
В много случаи клиентите предпочитат четиризведният хотел, защото голяма част от обектите от тази категория имат изключително добри условия за престой. Те не отстъпват по нищо на петзведната категория в повечето посоки като обслужване, комфорт и удобства за гостите си, но пък са доста по – изгодни като цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *