Настаняване в четиризвезден хотел при бизнес турове

Настаняването в четиризведнен хотел по всякакъв повод е отличен избор защото зад звездите стои не просто цена, а качество. Повечето места за настаняване от този ранг имат много предимства особено при бизнес пътувания. Тяхната роля не се изчерпва само с осигуряване на място за нощувка. Те могат да бъдат изключително полезни не само при делово пътуване, но в много случаи и при посещение на даден град с идея за туристическа обиколка.
Повечето четиризвездни хотели предлагат на гостите си възможност за туристическа разходка из забележителностите на града. Когато обаче гостът иска сам да направи такава те могат да му предоставят и допълнителна информация. Самостоятелната обиколка из интересните места на града е много лесна, дори без предварителна проверка на възможностите за транспорт и работното време на обектите. При посещение на четиризвезден хотел туристите могат да получат следната информация, която да им бъде полезна за обиколката:
– Обяснение и предоставяне на разписания, маршрути и тарифи на транспортните средства, които минават в близост до хотела, най –кратния възможен маршрут до даден обект. Информация от четиризведен хотел също така може са се получи и за цената на билетите за градски транспорт – това е важно, защото всеки град в България има различна система на таксуване и стойност на пътуването. В София например билетът за еднократно пътуване е на една цена, в Пловдив, Варна, Бургас и Русе на съвсем друга. Същото важи и за цените на таксиметровите услуги. Повечето четиризведни хотели работят с определена компания за превоз и при нужда от страна на госта използват нейните услуги;
– Програма на културните мероприятия. Четиризвездните хотели в София често се използват за отсядане на туристи при провеждане на големи култури мероприятия, каквито в календара съвсем не липсват. Ето защо на рецепция може да се получи информация за програмата на дадено събитие или за предстоящи такива мероприятия. Ако пък гостът няма представа, че в момента се провежда дадено събитие от хотела могат да го поканят да се включи ако има време;
– Работно време на културно-историческите и търговските центрове. Много от гостите на четиризвездният хотел искат да посетят дадена историческа или културна забележителност. Те могат да получат информация за нея от служителите на рецепция. Данните обикновено включват работното време на обекта и цената на билета, както и възможностите за транспорт до там. Сред най – посещаваните културно – исторически забележителности са музеи, галерии, театри, паметници на културата. Ако туристът иска да посети търговски център и да направи малко шопинг тур също може да получи информация за него от хотела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *