Четиризвездният хотел и бизнес гости

Настаняването на бизнес гости обикновено започва с това кой ще поеме разходите. Когато гостът сам плаща своите разноски той избира и къде да се настани. В случаите, когато посрещащата страна трябва да настани своя гост трябва да се избере и съответният хотел. Много от чуждестранните туристи, които посещават някоя страна по бизнес избиран бизнес хотел, защото знаят какво трябва да очакват. Това е добър избор, защото критериите за висок клас на обслужване са задължителни навсякъде. Защо е добра идея бизнес туристите, които пристигат по работа да се настаняват в четиризвезден хотел?
На първо място е близостта с мястото на провеждане на събитието. Около големите конгресни центрове във всеки град има поне един четиризведен хотел. Гостът трябва да бъде максимално улеснен при своето придвижване, особено ако посещението му е първо в съответния град.
Чистотата в четиризвездния хотел се гарантира минимум от изискуемите в Наредба за категоризиране на средствата за подслон машини и честота на почистване. В четиризведните хотели задължително трябва да има машини за почистване на обувките. Местата от тази категория са с точно определен интервал на смяна на спалното бельо и зареждане на всяка стая с консумативи. Също така допълнителните услуги като гладене и пране поддържат дрехите на бизнес гостите. Все пак бизнес гостите имат нужда от определен стандарт, на който са свикнали, а това се гарантира от четиризвездните хотели.
Цената. Съотношението между цена и качество трябва да бъде оптимално. Дори и престоя на госта в четиризвезден хотел да изглежда малко по – скъпо отколкото в например такъв от категория три звезди инвестицията със сигурност ще си струва. Доброто представяне пред бизнес госта ще остави приятно впечатление у него и със сигурност ще повдигне репутацията на гостите.
Наличие на безжичен интернет. Това е абсолютно задължително условие не само в четиризведен, но и във всеки друг вид хотел. В свят, в който милиарди потребители ежедневно общуват в мрежата, изпращат се хиляди електронни съобщения и бизнесът в целия свят минава именно през Интернет, Wi-Fi системата е задължителна. Същото важи и за покритието – добре е то да бъде в целия хотел.
Добро местоположение. Четиризвездният хотел в централната част на града има едно неудобство – шумът. Повечето от бизнес гостите прекарват цял ден в срещи и след това имат нужда от почивка. Много добър избор за настаняване е четиризвезден хотел, който да се намира на тихо място в близост до парк, планина, езеро. В същото време транспорта до мястото да е бърз и удобен. Тишината и спокойствието са ключови за повечето бизнес туристи, защото те искат да релаксират максимално добре след дългия ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *