SPA & Wellness зоните в бизнес хотел – част 2

Разбирането, че хотелът е просто място за престой и нощувка е отживелица. То отдавна е отстъпило пред определението, че това е една локация от висок клас с много функционалности и професионализъм в обслужването. Бизнес хотелът е място, където успешно може да съчетаете работните срещи, преговори или делови събития със заслужена качествена почивка и релакс. Затова днес като задължителни елементи на един хотел от този клас се считат наличието на конферентен блок от няколко конферентни зали, както и SPA и wellness зона.

СПА

            Абревиатурата SPA има латински произход и буквално се превежда като здраве чрез водата. От там конкретните процедури, включени във всеки СПА център могат да варират. Всички са обединени под различни форми от обвързаността си с водата. Топлият открит или закрит басейн на бизнес хотела е мястото, където можете да практикувате водна аеробика. Или просто да направите няколко дължини и да натоварите мускулите си. Лечебното плуване в топъл басейн и редуването му с контрастни душове е считано за много полезно относно подобряване еластичността на кожата и кръвоносните съдове.

Сауна и парна баня

            Ако искате да изчистите тялото си от токсините, добър вариант е сауната. Един сеанс в сауна със сигурност ще ви подейства възстановително и рекалсиращо, ще отвори порите на тялото и ще подобри кръвообращението. Ефектите от парната баня са сходни, но в допълнение подобрява обмяната на веществата и прави кожата ви да изглежда гладка и сияйна.

  Джакузи и перлена вана         

    Хидромасажната вана или по-известна като джакузи е задължителен реквизит в спа центъра на един бизнес хотел. Със своята ергономична форма и освежаващи пенливи води е любимо място на всички гости. В същността си перлената вана отново е вид подводен масаж, но чрез въздушни микро балончета – перли. Във ваната могат да се добавят различни соли, билки и ароматни есенции. Те ободряват нервната система и отнемат натрупаните в тялото стрес и напрежение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *