Големи бизнес събития – семинарът

Семинарът сам по себе си е вид обучение, което изначално идва от висшето образование и се приема като занятия на студенти във вид на упражнения. Това е строгата научна теория. В последните години в страната и особено в София се организират множество семинари с всевъзможни тематики. Сред популярните и все по – търсени е конкретно бизнес семинарът. Отварянето на пазарите за чужди инвестиции е предшественикът на голямото търсене на бизнес обучения.
Провеждането особено на бизнес семинар изисква наличието на подготовка и стриктна програма, защото такова по мащаб събитие винаги е свързано с множество хора. Бизнес гости като лидери на чужди компании или хора с богат бизнес и инвестиционен опит не биха искали да бъдат настанени където и да е.
Провеждането на един семинар особено на място като София е съпътствано от множество въпроси и търсения, най – вече от страна на организаторите.
Подготовката на бизнес семинар
Планирането дори на еднодневен бизнес семинар задължително преминава през избора на подходящо място за провеждането му. Именно такова е бизнес хотелът. Защо? Защото бизнес хотелът предлага огромни възможности за техническо обезпечаване на цяло едно такова събитие. Когато става въпрос за предварително изпратени покани и записване на гостите, бизнес хотелът може да реагира на всяка една промяна на броя присъстващи. Конферентните зали на бизнес хотелите предлагат както различни по капацитет зали, така и възможността за непрекъсната промяна на конфигурацията на местата.
Наличието на максимално изчерпателна информация от страна на организаторите като например брой: на дните на семинара, на присъстващите, на лекторите. Това веднага води квалифицираният персонал на бизнес хотела към възможностите, които може да предложи като разположение на участниците и самата зала. Изясняването на необходимото за целта на семинара техническо оборудване допълнително спомага за по – лесното избиране на залата и разположението на всичко в нея. Ако домакините на събитието все още не са съвсем на ясно с точните цифри, екипът на хотела може да помогне за оптимална реализация на събитието както спрямо бюджета, така и спрямо цялостната организация.
Не на последно място е техническото обезпечаване на цялото събитие – подготовка на бизнес материали или при невъзможност от страна на хотела – намиране на най – удобното и изгодно място, на което това може да се случи.
Съвсем от друга страна е възможността към пакетът услуги, които ще се ползват в бизнес хотела да се добавят и нощувки на лекторите или част от гостите. Пътуването с цел провеждане на бизнес, задължително трябва да е обезпечено с по най – добрия начин от посрещащата страна или мястото за настаняване. А това място именно е бизнес хотелът. Той е офис далеч от офиса.
Служителите на бизнес хотела са подготвени да помагат при провеждането на събитието: да посрещат и чекират гостите, да подреждат местата за работа и да обезпечат кафе паузите.
Предимства на бизнес хотела при провеждане на семинари
Бизнес хотелът има много предимства при избор на точно този тип място за провеждане на семинар. Някои от най – важните са:
– Високоскоростна интернет връзка, която гарантира напълно възможността за включване на лектори от отдалечени места, илюстриране на обучението с видео съдържание или експерименти в реално време;
– Пълно обезпечаване с офис техника: флипчарт, екран, мултимедиен проектор;
– Размножаване на програми, презентационни материали и консумативи – тетрадки, химикали, моливи и други;
– Възможност за предлагане на преводачески услуги;
– Транспорт на гостите от и до летище София;
– Подготовка и провеждане на кафе паузи директно в залата или извън нея – например в ресторанта или лоби бара;
– Куриерски и пощенски услуги – особено полезни при нуждите да се ползва кореспонденция или подаването на определени документи или други пратки от гостите на хотела.
При домакинстването на едно бизнес събитие, каквито в България се провеждат много в последните години – мястото е от особено значение. Излъчването на стил и елегантност, съчетана с комфорт и комплексно обслужване са едни от първите плюсове, които придават на бизнес хотела необходимия дух за търговски дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *