Blog

Допълнителни удобства в един бизнес хотел

Едно от нещата, които свързват всички бизнес пътници, е че те трябва да нощуват далеч от дома си. Независимо, дали става въпрос за няколко дни в годината или няколко дни в седмицата, бизнес хотелът, в който отсядате, е от ключово значение. Той е важен фактор не само за вашия комфорт, но също така и за ефективността ви по време на командировката.

Вашата стая трябва да има определени функции, за да ви накара, да се чувствате комфортно и да сте продуктивни, докато сте далеч от офиса си. Ето, някои от най-добрите удобства и функции, които бизнес пътниците търсят при избора на бизнес хотел.

Удобно пространство за работа

 Първото и много важно условие, е стаята да бъде приветлива и достатъчно просторна, така че да може спокойно да я използвате не само за сън, но и за работа . Всеки, който е прекарал каквото и да е време в командировка, знае, че стаята е нещо повече от място за спане. Това, често това е мястото, където ще подготвите презентация, ще прегледате договори или ще проведете видео разговор с маркетинговия екип от „отсрещния бряг”. Наличието на специално работно пространство в стаята, е задължително. Бизнес пътниците искат най-малкото удобни места за сядане, ергономично бюро, както и подходящо осветление. И накрая, идеалната хотелска стая за бизнес пътници, трябва да бъде достатъчно голяма, за да искате да останете и да си починете, след като сте работили цял ден.

Днес почти всеки бизнес четиризвезден бизнес хотел може да предложи тези удобства на своите гости. Освен стандартните стаи, те предлагат и бизнес апартаменти, които обикновено са добре оборудвани и са изключително подходящи за по-дълги командировки.

Иновативно технологично оборудване

 От само себе си се разбира, че едно от задължителните изисквания на бизнес пътниците, е да имат достъпът до високоскоростен интернет. Според направени проучвания, 55% от бизнес пътуващите използват интернет в стаята си, поне един час на ден. 73% използват Wi-Fi в общите части на бизнес хотела, като фоайето, фитнес центъра или ресторанта . Не е изненадващо, че повечето пътници предпочитат достъпа до интернет да бъде безплатен, а връзката достатъчно бърза. Освен това, добрите бизнес хотели разполагат с добре оборудвани конферентни зали. В тях ще намерите екран за презентации, мултимедиен прожектор, флипчарт с консумативи и други екстри.

Фитнес съоръжение и спа център

Фитнесът и спа центърът, също се нареждат сред най-търсените удобства в бизнес хотелите. Оказва се, че бизнес пътниците предпочитат да се придържат към обичайния си режим по време на своята командировка и да не пропускат тренировките си във фитнеса. В същото време обаче, вие ще искате и да избягате от забързаното работно ежедневие и да релаксирате в топлото джакузи на хотела или  да се поглезите с масаж.

Много хотели от висок клас разполагат с обширни спа центрове, оборудвани с парна баня, сауна, джакузи и други удобства.

Други удобства, които бихте искали да намерите в бизнес хотела, включват:

 • Добра храна и рум сървиз;
 • Кухненско оборудване в стаята;
 • Мини бар;
 • Хотелска козметика и сешоар;
 • Безплатен паркинг и други.

Всеки бизнес пътник разбира, че отсъствието от дома може да бъде стресиращо и изтощително, както физически, така и емоционално. За да останете продуктивни и доволни от вашето пътуване, е важно да намерите бизнес хотел, който предлага не само стандартно настаняване, но и ексклузивно обслужване, и широк набор от удобства.

Избор на ресторант за мечтаната сватба

Планували сте датата за вашата сватба, направили сте списъка с гостите, избрали сте страхотна сватбена агенция. Дотук добре! Остава да изберете мястото, където ще се проведе тържественото събитие. Несъмнено, ресторантът е сред най-предпочитаните опции. И първото нещо, което всеки би направил, е да потърси в Google. Ако обаче, напишете  в търсачката „ресторант за сватба” с включени настройки за местоположение, то най-вероятно ще видите безкраен списък от местни ресторанти. Въпросът е, кой от тях ще бъде най-подходящ за това толкова специално събитие.

Тук, ще разгледаме едни от основните критерии за избор на ресторант за сватба и защо ресторант в четиризвезден хотел може да бъде идеалното място за провеждане на това събитие.

Вкусна и разнообразна храна

Това изглежда доста очевидно, но със сигурност, е важно да изберете ресторант, който предлага страхотна храна! Когато разглеждате ресторанти, не забравяйте да прегледате менюто им, за да решите дали сервират вида храна, който бихте искали на вашата сватба. Можете също така, да говорите с координатора, за това какво меню те могат да подготвят специално за вашето тържество, както и какъв стил на сервиране е най-разумен (американски, френски или семеен стил).Също така, обърнете внимание, че храната трябва да бъде съобразена със сезона.

Ресторантите в четиризвездните хотели могат да бъдат много подходящ избор, тъй като те обикновено предлагат изчистено и много прецизно подбрано меню.

Декор, който отговаря на вашия стил

Декорът е нещо, за което определено може да спестите. Ресторантите в четиризведните хотели обикновено имат отличителен стил и красив интериорен дизайн, което означава, че може да няма нужда да харчите прекалено много за украса. Разбира се, това не означава, че не можете да поставите свой собствен щрих върху пространството. Говорете със собственика за това, какво вие може да внесете, независимо дали става въпрос за поставяне на калъфи за столове в различен цвят или за акцентиране на масите с централни елементи. Обърнете внимание, дали мястото има привличащи вниманието детайли, като зелена лятна градина или красива стена, която може да бъде украсена. Акцентирайте върху това, което прави пространството уникално. Ако търсите стил и забележителна атмосфера, то със сигурност ще ги намерите в ресторант в четиризвезден хотел.

Достатъчно пространство

Тук има няколко ключови въпроса, за които е важно да помислите, преди да потвърдите вашата резервация. Първо, когато избирате ресторант за сватбено тържество, е важно да имате предвид капацитета му и разбира се, да го съобразите с броя на вашите гости. Говорете с управителя на ресторанта, за това колко хора могат удобно да се поберат в залата. Друго нещо, което трябва да имате предвид, е мястото за танци. Ако работите с по-малко пространство, вижте дали е възможно да разместите някои от масите, за да направите дансинг.

Паркинг

И не на последно място, не забравяйте предварително да проучите каква е ситуацията с паркирането. Това е от съществено значение, особено ако тържеството ще се проведе в голям и натоварен град. Със сигурност не бихте искали да мислите за това във вашия сватбен ден.

Когато става въпрос за сватбено тържество, ресторантът в четиризвезден хотел може да бъде страхотен и практичен избор. Освен, че ще получите добро обслужване, наемането на такова място е и много рентабилно, защото включва всичко необходимо за прием – мебели, храна, декорация, паркинг,  както и места за нощувки.

Бизнес етика и делови стандарти

Бизнес срещата е форма на колегиално обсъждане на въпроси, с цел информиране и вземане на решение. Едно такова събитие или конференция може да продължи дълго, когато времето не се използва рационално. Лошата организация на срещата, грешките, допуснати по време на нейното провеждане, както и неподходящо избраната конферентна зала водят не само до неефективност, но и привикват  участниците към небрежно отношение към задълженията, провокират нарушаване на нормите на официалната етика и оронват авторитета на лидера.

Добре подготвената и добре организирана среща дисциплинира  участниците, учи ги да обсъждат проблеми и да намират най-доброто решение на проблема, отказвайки неефективни решения, зачитайки етичните норми на дискусията и взаимодействайки с интересите на различните звена.

Какви са правилата за подготовка и провеждане на бизнес срещи и конференции?

Етичната норма на срещата, както казват експертите по етика на бизнес отношенията, трябва да бъде нейната ефективност, при която се реализира внимание и уважение към служителите от организаторите на срещата и от страна на участниците. Конференцията може да бъде ефективна само ако е внимателно подготвена, т.е. целта и темата са точно определени, избрани са оптималните правила, подходящо място и са информирани всички участници.

Каква трябва да бъде продължителността на конференцията?

Продължителността на една конференция трябва да бъде не по-малко от половин час и не повече от два часа. След два часа непрекъсната работа за по-голямата част от участниците по чисто физиологични причини става без значение как ще бъде решен въпросът. Следователно, колкото по-кратка е срещата, толкова по-добре.

Как да създам комфортни условия за конференция?

Срещата трябва да се проведе на голяма маса, в просторна конферентна зала. Малките помещения, обикновено не са подходящи за провеждане на бизнес срещи. Участниците трябва да бъдат подредени по такъв начин, че да виждат лицето, очите и жестовете един на друг. Това насърчава по-доброто възприемане на информацията. За тези цели най-подходяща е кръгла или овална маса. Добре е да се избягва използването на дълги и тесни маси.

Какъв трябва да бъде редът на изявите?

Редът на изказванията се регулира от дневния ред и йерархията на услугите. Обсъждането на въпросите трябва да започне с младши на позицията и да продължи по-нататък в редиците. В противен случай изявленията на участниците в срещата, заемащи по-високи длъжности, ще повлияят на мненията на участниците с по-нисък ранг. Ръководителят приключва конференцията, като обобщава дискусията и предлага решение. Срещите са по-ефективни, когато участниците знаят правилата на поведение и своите задачи.

Какви са етичните правила за поведението на участниците в срещата?

 • Участниците трябва да следват правилата и нормите на поведение.
 • Те трябва да изразяват собствена позиция, като използват местоимението „аз”  вместо „ние”, защото по този начин поемат отговорност за думите си.
 • Важно е, присъстващите да се изказват точно и ясно и да защитават своята гледна точка.
 • Те трябва да се въздържат от провокативни въпроси, които могат да предизвикат конфликт.

Какви са етичните правила за поведението на участниците в срещата?

 • В процеса на обсъждане на проблема лидерът трябва да остане в неутрална позиция, тъй като това влияе положително на емоционалното състояние на присъстващите.
 • Ръководителят не трябва да позволява да се стига до спор и незабавно предприеме действия в случай на напрежение.
 • Лидерът трябва да се вслушва в мненията на всички участници, в противен случай идеите на някои участници, които не са обсъждани, могат допълнително да попречат на работата.
 • Мениджърът трябва да предскаже възможността за въвеждане на предложените идеи и решения, да отхвърли неразумните решения.
 • В края на срещата ръководителят трябва да обобщи дискусията, ясно да разработи решение и да очертае начините за неговото прилагане.

Общата задача на лидера е да организира срещата по такъв начин, че да се вземе оптималното решение в резултат на дискусията, а за това е необходимо да се създаде атмосфера на доверие, разбиране и откровеност. Авторитетът на ръководителя на събранието до голяма степен зависи от това колко компетентно и последователно той провежда събранието, колко внимателно следи спазването на разпоредбите.

Луксът на един 4 звезден хотел в София

Ако планувате бизнес пътуване или спа почивка за уикенда в София, то е много вероятно да имате затруднения с избора на място за отсядане. Когато става въпрос за хотели в столицата, възможностите са безкрайни. Из всички социални медии се виждат толкова много опции, снимки, пакети, категории стаи и всякакви други оферти. Освен това, търсейки онлайн, вие често ще попаднете на етикети, като  „луксозен 4 звезден хотел в София”, „ бутиков хотел” или просто произволен брой звезди, които не ви говорят нищо. Но какво всъщност означава луксозен 4 звезден хотел в София? Какви услуги и удобства предлага? Нека видим!

Уникален дизайн

Луксозният хотел определено би изглеждал луксозен – от ресторанта и фоайето, до спалнята, банята и балкона. С новата тенденция за бизнес пътувания, лобитата на хотелите трябва да осигурят пространство за срещи, както за непринудени, така и за официални разговори, възможност за работа с електронни устройства и други. Това означава, че простото подреждане на диван и масичка за кафе не е достатъчно. Необходимо е творческо сегментиране на пространството, осигуряване на  удобни зони, както и мебели, гарантиращи комфорт и функционалност.

Модерни хотелски стаи и апартаменти

Стаите и апартаментите във всеки луксозен 4 звезден хотел в София са модерно обзаведени, разполагат с удобни легла,  достатъчно завивки, телевизор, климатик, както и директна телефонна линия. Хотелските апартаменти, обикновено са оборудвани с малък кухненски бокс  и всекидневна, което ги прави изключително подходящ избор при по-дълъг престой.

Банята в хотел 4 звезди трябва да бъде безупречна. Това включва добре поддържана душ кабина  или вана, както и набор от луксозни хотелски тоалетни принадлежности, сешоар и козметично огледало. Луксозните 4 звездни  хотели в София обикновено предлагат безплатни хотелски чехли и халати, за да осигурят на своите гостите максимален комфорт, по време на техния престой.

Разнообразни удобства и услуги

Един 4 звезден хотел трябва да осигури достатъчно удобства за своите гости,  да бъде модерно оборудван , да предлага безплатен достъп до Wi-Fi, да разполага с телевизор с плосък екран, мини бар, машина за кафе и т.н . Винаги трябва да има напълно зареден мини бар с напитки, както и сейф за защита на лични вещи.

Разнообразие от храни и напитки

Дори малките хотели трябва да могат да предложат на своите гости място за хранене и в идеалния случай, друго място за пиене. Ресторантът и барът трябва да са атрактивни и да предлагат добра и разнообразна храна. Рум сервизът, също е една от задължителните услуги в добрите хотели.

Повечето луксозни хотели разполагат с няколко бара и ресторанта, които често обслужват различни кухни или имат специфични стилове.

Спа центърът е задължителна част от луксозния хотел

Просто казано, ако вашият хотел не разполага със страхотно изглеждащ спа център, той не попада в категорията на луксозни 4 звездни хотели. Модерно оборудваните сауна, парна баня, джакузи, фитнес, басейн,  както и масажното студио, са задължителна част от оборудването на спа центъра.

Съоръжения за конференции и събития

Много луксозни хотели ще бъдат добре оборудвани и ще предлагат съоръжения, включително конферентни и заседателни зали, както и зали за сватба и банкети.  

Това са някои от характеристиките, които луксозните 4 звездни хотели притежават. Терминът „лукс”, обаче е свързан по-скоро с обслужването и с това как се чувства клиентът. Накрая, всичко се свежда до преживяването. Луксът е термин, който помага за подобряване на това преживяването, чрез различни средства, обсъдени в тази статия.

Бизнес хотел – интериор и екстериор

Начинът, по който изглежда един бизнес хотел, обикновено е първото нещо, което гостите виждат. Интелигентният, иновативен интериорен дизайн не само радва окото и създава страхотно изживяване на посетителите, но също така подобрява ефективността на хотелиерските операции – в крайна сметка, повишава рентабилността. Това е и една от причините, хотелиерите да обръщат голямо внимание на интериора и екстериора на имота. От луксозни стаи за гости и модерни фоайета, до просторни барове и ресторанти, плюс удобни конферентни зали и офис площи, фитнес центрове, спа центрове, басейни и дори външни тераси и градини, са само част от  нещата, които може да ви предложи един добър бизнес хотел.

Интериорът на хотела, може да окаже голямо влияние върху вашето бизнес пътуване. Атрактивният екстериор също допринася за качеството на вашия престой. Всъщност входът, вътрешният двор и фоайето са първите неща, които ще ви направят впечатление при пристигането ви.

Интериор

Адекватно работно пространство

За да остане висока производителността, бизнес пътникът се нуждае от специално пространство за работа. В зависимост от изискванията на посетителя, това може да е чисто бюро в стаята или опция за настаняване, с налична стая за срещи или конференции. Някои хотели дори възприемат еволюцията на бизнес нуждите и създават споделени или съвместни работни пространства за съвременния бизнес пътник. Фоайето на хотела може да споделя пространство с модерно кафене и да бъде място за събрания и срещи.

Фитнес съоръжения

Командировките не са почивни дни, така че повечето пътници искат да спазват редовния си график за упражнения. Това означава, че за много пътуващи фитнес залата в бизнес хотела е задължително изискване. Хотелът може да има специално отделено фитнес пространство или да предложи карти с отстъпка на близкия фитнес. Някои хотели също могат да предложат групови фитнес уроци или йога.

Добре обзаведена стая или апартамент с удобно легло

Бизнес пътуванията обикновено са  свързани с дълги работни дни и кратки нощи за почивка, така че е важно хотелът да разполага с удобни легла за добър нощен сън. Проверете дали хотелът предлага резервни възглавници и одеяла, особено през зимата. Стаите със затъмнени завеси могат да бъдат чудесен вариант, ако светлината ви пречи да спите. Ако хотелът е в оживен район, поискайте стая в задната част на помещението или на по-висок етаж.

Приятно обзаведен ресторант и лоби бар

След дълъг, предизвикателен работен ден, понякога всичко, което искате, е добра чаша вино и вкусна вечеря, в уютно и комфортно обзаведен ресторант. Когато мебелите и аксесоарите в помещението са подбрани и подредени със стил и вкус, това със сигурност ще направи вечерта ви още по-приятна.

Екстериор

Удобни и атрактивни места за сядане на открито

Уютни градини, балкони и всякакви съоръжения, удобства и мебели, поставени в откритите пространства, правят един бизнес хотел много по-приятно и удобно място за работа и отдих. Откритите зони са особено подходящи за провеждане на срещи и събития през лятото.

Освежаваща зеленина

Зелените растения не само придават характер и атмосфера на едно пространство, но също така подобряват качеството на въздуха и намаляват праха. Дори бизнес хотелът да е в голям град, все пак има възможност да се внесе малко зеленина. Чудесна идея за външен дизайн е засаждането на дървета около външната част на хотела.

Естествена дневна светлина

Много хора не обръщат внимание на това, но дизайнът и формата на прозорците са от съществено значение, когато става въпрос за външен дизайн на бизнес хотел. Количеството светлина, което те пропускат, не само променя настроението, но придава уют и свежест на пространството.

Бизнес хотелът е мястото, което може както значително да подобри вашето бизнес пътуване, така и да го провали. Добре, това може да е малко драматично, но нека си признаем, че изборът на хотел е от ключово значение. Ако сте отседнали в страхотен бизнес хотел, който отговаря на вашите специфични нужди и забързани графици, то това, до голяма степен, ще улесни сключването на сделки в движение и освен това, ще направи вашия престой много по-приятен. За щастие, много хотели са осъзнали необходимостта  от включването на иновативни услуги, предоставянето на технологично оборудване и други функции. Но за да бъде един бизнес хотел успешен, е важно не само да осигурява добро обслужване, но и да привлича гостите с атрактивен интериор и екстериор.

7 предимства на семейна почивка в четиризвезден хотел

Семейната почивка може да бъде нещо много забавно, но в същото време и малко стресиращо. Най-хубавото е, че ще прекарате приятно време с тези, които обичате и то на ново място, извън обичайните ви графици. В същото време, подготовката покрай самото пътуването може да бъде стресираща, особено ако заминавате с цялото си семейство, включително и децата. В такъв случай, трябва да подготвите своя план за пътуване и освен това, да се съобразите с нуждите и изискванията на всички.

Изборът на подходящия хотел, е едно от най-важните решения, които трябва да направите при планирането на ваканция. Ако резервирате погрешното място, семейната ви почивка ще бъде провалена, а вие изморени. Ако изберете добър четиризвезден хотел, който предлага всички необходими удобства, ще осигурите спокоен и приятен престой на всички.

Какви са предимствата от това да прекарате вашата ваканция в четиризвезден хотел? Прочетете тук!

1. Опции за хранене на място

Когато сте на почивка със сигурност ще искате хотелът, който сте резервирали, да разполага с ресторант, както и да предлага рум сервиз. Хладилникът в стаята, кафемашината или микровълновата печка може да ви улеснят, ако се налага да хапнете набързо, но всяко семейство би искало да се наслади на спокойна вечеря в хубав ресторант. А защо не и закуска в леглото! Едно от най-големите предимства на четирирзвездните хотели е, че обикновено разполагат с изискан ресторант и предлагат рум сервиз услуга.

2. Приятна атмосфера, уют и хубав декор

 Дори, ако сте с ограничен бюджет, вие и вашето семейство ще искате да спите на удобно, чисто и приветливо място. Четиризвездните хотели обикновено предлагат луксозно обзаведени стаи, оборудвани с климатик, телевизор, мини бар и други екстри, така че да ви осигурят всичко, от което бихте имали нужда, по време на вашия престой.

3. Спа център

Спа центърът е място, където семейството ви може да се поглези с терапии, масаж и други релаксиращи дейности. В наши дни, всеки четиризвезден хотел има добре оборудван спа център, където може да намерите сауна, джакузи, масажно студио и други.

4. Безплатен WiFi

Днес, безплатният Wi-Fi се превърна в най-търсеното удобство сред туристите, които първо проверяват наличността му, преди да резервират своята ваканция. Независимо, дали искате да актуализирате акаунта си в социалните медии, с нова снимка от вашата почивка или просто да осъществите видео връзка с приятелите си, безплатният и бърз достъп до интернет ще ви помогне да се чувстват спокойни и доволни.

5. Басейн

Няма съмнение, че децата обожават басейните. Отсядането в четиризвезден хотел, в който има басейн е чудесен начин да  ги зарадвате. Дори населеното място, в което се намирате да предлага възможности за  много забавни дейности, може да откриете, че плувният басейн във хотела е любимата част от ваканцията на детето ви!

6. Луксозни апартаменти

Ако сте на почивка със семейството си, то със сигурност ще предпочитате да се настаните в луксозен хотелски апартамент. Това не само ще ви гарантира по-добър сън, но ще ви осигури повече пространство и свобода, за да се наслаждавате максимално на престоя си.

7. Развлечения за деца

Много четиризвездни хотели предлагат специални програми и забавления за деца, като часове по плуване или детски партита.

Семейната ваканция е чудесен начин да прекарате малко време с любимите си хора, като същевременно си почивате от натовареното ежедневие. А избирането на подходящо място за настаняване, което да отговори на вашите нужди и желания, е най-важната част от перфектната почивка. Ефективно обслужване, безплатна Wi-Fi услуга, добре поддържани стаи, ресторант, спа център и басейн, са само част от предимствата на четиризвездния хотел.

Технологии и роботизация в хотел в София

Изглежда, че технологиите и роботизацията влияят на живота ни по почти всички възможни начини и много индустрии са изключително зависими от тях. Хотелската индустрия вече включва нови и впечатляващи форми на технологии в ежедневните си операции, които им помагат да спестят пари, да рационализират услугите си и да предлагат на своите клиенти по-добро преживяване.

Някои от тенденциите в технологиите и роботизацията в хотелите в София, могат да помогнат за подобряване престоя на посетителите, като позволяват на персонала да предоставя услугите по изключителен начин. Това от своя страна, кара гостите да се връщат отново и отново.

Безжичен Wi-Fi интернет достъп

В днешно време, гостите на хотел в София, които пътуват с устройства като телефони, таблети и компютри, вече не възприемат безжичната интернет връзка като предимство, а като задължителна част от своя престой.

Гостите на хотела очакват да могат да се свързват с интернет безпроблемно и без много прекъсвания, което кара хотелите да инвестират в по-добра, по-бърза Wi-Fi инфраструктура, така че хората да могат да работят и да използват технологичните си устройства с лекота, през цялото време на престоя си.

Цифрови конферентни съоръжения

Освен че трябва да осигуряват високоскоростен интернет достъп за конференции и срещи, хотелите трябва да могат да предлагат и достъп до аудио-визуални (AV) и цифрови съоръжения за конференции.

Ако хотелът разполага с обширни конферентни съоръжения, мрежовият дизайн става от решаващо значение за осигуряване на покритие на мобилен телефон на закрито, Wi-Fi свързаност, VoIP, услуги за местоположение в реално време (RTLS) и телевизия с интернет протокол (IPTV), както и цялото придружаващо AV и цифрово оборудване .

Лесна и достъпна система за онлайн резервация

На много летища вече не е необходимо да стоите на опашка, за да се чекирате за вашия полет. Хората очакват същия вид лесни, управлявани от технологиите настанявания в хотелите в София. Гостите искат да могат да правят всичко, от лесна онлайн резервация, до поръчване на рум сервиз с цифрово устройство, вместо да стоят на опашки и да се движат из помещенията на хотела, за да поръчат храна.

Обратна връзка в социалните медии

Технологиите са проникнали в почти всеки аспект от живота ни и хотелиерите трябва да осъзнаят, че почти всеки човек, който се настанява в хотел в София ще има смартфон в джоба си. Много компании в индустрията за хотелиерство вече използват социалните медии в своя полза, докато гостите се регистрират в приложения за социални медии, базирани на местоположение, споделят своите преживявания и празнични снимки с приятели, и последователи в Instagram и Facebook. Тази тенденция ще продължи и хотелите могат да очакват още по-голяма ангажираност в социалните медии от гостите, които използват тези платформи, за да дават обратна информация за своя опит, да се оплакват или да правят комплименти за престоя си. От персонала на хотела се очаква също да предоставя обратна връзка или да отговаря на запитвания от гостите в реално време.

Интелигентни ключове за стаите

Физическите ключове на хотела, каквито ги познаваме, скоро ще останат в миналото. Хотелите вече включват набор от нови технологии, за да позволят на гостите си да останат „без ключ“. Например, някои хотели имат нова система, при която посетелите имат достъп до своя „ключ“ от смартфон си. Те просто държат телефона си до скенер на ключалката и бум, вратата се отключва. Тази технология е по-усъвършенствана от физическите ключове и вероятно никога няма да загубите ключа, тъй като е в телефона ви. Други хотели предпочитат използването на софтуер за разпознаване на лица, за да отворят вратите на стаята за гости.

Високотехнологично оборудване за хотелски фоайета и стаи за срещи

Хотелите напълно трансформират своите лобита от обикновен вход с мека мебел, в усъвършенстван медиен център. Още по-луксозните хотели в София ще имат безплатен WiFi, компютри, множество телевизори и много други. Тази тенденция се отразява и на заседателните зали на хотелите. Залите за срещи са оборудвани с безплатни проектори, интелигентни телевизионни приемници, конферентни телефони и безплатен достъп до интернет, което позволява на гостите да организират лесно бизнес срещи и конференции в хотела, в който са отседнали.

Тийм билдинг в хотел

Провеждането на тийм билдинг в четиризвезден хотел, е чудесен начин да възнаградите служителите си и да спомогнете за насърчаването на стабилни работни взаимоотношения. Събитията, които са забавни и мотивационни, помагат за сплотяването на колектива, създаването на приятелства и изграждане на доверие между служителите. Това от своя страна, ще доведе до по-лесни отношения, по-добра комуникация и по-висока продуктивност, в дългосрочен план. Както сами разбирате, това е една важна инвестиция, която трябва да направите, затова е необходимо да положите усилия и да организирате ефективен и интересен тийм билдинг.

Как да организирате резултатно корпоративно събитие?

Преди всичко, си поставете цел. Какво искате да постигнете с вашия тийм билдинг? Например, може да награждавате служителите си за проект, който са завършили успешно или искате да постигнете по-добра комуникативност, и мотивация в екипа?

След като сте изяснили целта си, е необходимо да определите бюджет, време, което е удобно за вашите служители и да изберте подходящо място, което е достъпно за тях. Разбира се, трябва да планирате нещо интересно, приятно и конкурентно, за да сближите хората, но също така трябва да вземете предвид средната възраст, способностите на групата, интересите и т.н. Добра идея, е да осигурите обяд, закуска, вечеря и напитки през цялото време на дейността.

Четиризвезден хотел – перфектното място за вашето тийм билдинг събитие

Когато организирате тийм билдинг събитие, се сблъсквате с много решения. Изборът на място обаче, е единственото решение, което ще има най-голямо въздействие върху вашето събитие.  Ако изберете мястото правилно, вашият тийм билдинг може да постигне невероятен успех в бизнеса и положителни работни отношения между служителите. Хотелите 4 звезди могат да бъдат чудесни домакини на тийм билдинг събития. Те предоставят комплексно обслужване на “едно гише” и отговарят на всички изисквания за събития.

Какво може да предложи един хотел 4 звезди?

Качествените четиризвездни хотели могат да ви осигурят едно незабравимо тийм билдинг изживяване. Какви удобства могат да ви предложат те?

 • Настаняване в луксозни стаи и апартаменти, които са проектирани и оборудвани да отговарят на стандартите за хотели 4 звезди.
 • Четиризвездните хотели, обикновено разполагат с безплатен паркинг. Това може да бъде от съществено значение, особено когато провеждате тийм билдинг в по-голям град.
 • Спа център, където вашият екип може да се наслаждава на сауна, джакузи, басейн или масаж.
 • Четиризвездните бизнес хотели, обикновено имат на разположение просторни и добре оборудвани конферентни зали, както и безжичен интернет достъп.
 • Ресторант и лоби бар, където могат да ви бъдат осигурени храна и напитки през цялото време на вашия престой. Освен това, тези места са подходящи за провеждане на срещи, тийм билдинг игри или фирмени партита.

Предлагайки всички тези съоръжения и възможности под един покрив, хотелът 4 звезди идеалното място за провеждане на тийм билдинг. Освен това, хотелите могат да предоставят редица пакети, които отговарят на вашите индивидуални изисквания.

Да потънем в спа наслади в четиризвезден хотел Olives

Имали сте дълга работна седмица и си мечтаете за качествена почивка? Иска ви се да избягате от забързаното ежедневие, да се отдадете на релакс, спокойствие и вкусна храна? А какво ще кажете за спа уикенд в луксозен хотел?

Разположен в един от най-бързо развиващите се райони на София, четиризвезден хотел Olives приветства местни и пътуващи гости да се насладят на уютни стаи, автентична гръцка кухня и уникални спа услуги. Екипът на хотела предлага професионално обслужване и специално внимание към всеки клиент. Тяхната цел е да осигурят максимален комфорт и спокойна обстановка за своите гости.

Какво още може да очаквате и от какви съоръжения може да се възползвате в четиризвезден хотел Olives? Нека видим!

Насладете се на привлекателен басейн

Четиризвезден хотел Olives разполага с малък басейн, както и обособена зона за релакс, където може да се насладите на чаша кафе или освежаващ коктейл. А за по малките членове на семейството, хотелът предлага часове по лечебно плуване за деца и бебета. Също така, зоната около басейна е чудесна за организиране на партита или детски рождени дни.

Освободете тялото си от токсините

Спа центърът на хотел Olives разполага с луксозна сауна, в която може да се отпуснете и освободите тялото си от токсините. Използването на сауна има доказани ползи за здравето и красотата. Освен, че подобрява вида на кожата и оказва положителен ефект върху опорно-двигателния апарат, тази процедура подобрява и общия имунитет на организма.

Подобрете състоянието на кожата си

Подобно на сауната, парната баня има много ползи за тялото – подобрява кръвообращението, здравето  и еластичността на кожата и подпомага възстановяването след тренировка.

Отпуснете се в топло джакузи

Четиризвезден хотел Olives разполага и с индивидуално джакузи, където можете да се отпуснете и да оставите струите за хидротерапия да намалят стреса, да разхлабят стегнатите ви мускули и да облекчат уморените ви стави.

Поглезете се с професионален масаж

Независимо дали искате да се отпуснете, да облекчите стегнатите си мускули след тренировка или да подобрите цялостното благосъстояние – професионалният масаж в четиризвезден хотел Olives е чудесен начин да го направите.

Не пропускайте вашата тренировка

Няма нужда да пропускате тренировката си, дори когато пътувате по работа или за отдих. Четиризвезден хотел Olives разполага с модерно оборудвана фитнес зала. Тук ще намерите както пътеки за бягане и други кардио уреди, така и тежести, подходящи за силови тренировки.

Възползвайте се от вашата Multisport карта

Всички гости на четиризвазден хотел Olives, които имат Multisport карта, имат възможност да се възползват от нея. Тя важи за следните услуги: басейн, джакузи, сауна, парна баня и фитнес.

Грабнете вашето четиризвездно удоволствие в хотел Olives

Четиризвезден хотел Olives ще сбъдне мечтата ви за истински релакс и благополучие. Единственото нещо, което трябва да направите, е да потвърдите вашата резервация и да се потопите в чувствения рай, създаден от необикновената атмосфера, декорация и аромати на натурални спа продукти.

Конферентна зала – мястото където се срещат бизнесите

Факт е, че през последните десетилетия всичко се променя и развива с удивителни темпове, включително и начинът, по който правим бизнес. Тенденциите се появяват и изчезват – от носене на куфарчета и вратовръзки, до изпращане на факсове и комуникация в интернет. Едно, обаче, остава постоянно – хората трябва да се срещат. А когато става въпрос бизнес среща, няма по-добро място от конферентна зала в София. Наемането на такова помещение може да помогне за повишаване ефективността  и производителността на работата, като същевременно осигурява така необходимата промяна в темпото, от ежедневната монотонност в офиса. Тъй като, все по-голям брой съвременни малки и средни предприятия се впускат в намаляването на офис площите си, за да насърчат по-съвместна работна среда за своите служители, е по-добре да наемат конферентни зали, при необходимост, вместо да плащат за пространства, които се използват само от време на време.

Защо да наемете конферентна зала в София за вашата среща? Какви са предимствата и как това може да повлияе на вашия бизнес? Нека видим!

Това е място за генериране на нови идеи, перспективи и решаване на проблеми

Ако служителите бъдат помолени, непрекъснато да изпълняват една и съща дейност, в едно и също пространство, ден след ден, те вероятно ще се чувстват по-малко енергични и креативни.

Провеждането на фирмена среща в голяма конферентна зала, далеч от вашия офис, е чудесен начин да осигурите едно различно изживяване за вашите служители.  Това не само ще разнообрази ежедневието им, но ще ги накара да бъдат по-креативни, внимателни и продуктивни.

Може би, ви се е случвало да стоите с часове в офиса си, опитвайки се да намерите правилното решение на даден проблем. В един момент, просто решавате да отидете до другия отдел или да се разходите малко, и за ваша изненада се връщате с отговора, който толкова време сте търсили. Наемането на конферентна зала, далеч от офиса, ще повлияе по същият начин на вашите служители. Различното пространство може да им помогне във вземането на решения или генерирането на нови идеи.

Голямата конферентна зала предоставя множество удобства

Ако наемете голяма конферентна зала в София, за следващата си стратегическа среща или празнично събиране, ще можете да осигурите на служителите си множество удобства, включително по-модерни технологии. Конферентните зали във вашия офис може да разполагат с достатъчно технологии, но по-новите устройства и възможности ще ви помогнат да бъдете по-креативни във вашите презентации. Ако “оживите” презентациите с елементи като прожектори, интерактивни дъски и плазмени екрани, ще е по-вероятно да ангажирате служители, а вашите срещи ще бъдат по-продуктивни.

Конферентната зала може да предложи достатъчно място за всички

Срещите в офиса могат да бъдат много неудобни – служителите трябва да седнат твърде близо един до друг или в по-лошия случай, може да няма достатъчно места за всички. Тези ситуации, обикновено карат участниците да очакват с нетърпение приключването на срещата. Ако във вашата компания няма зала за срещи с достатъчно места или липсва такава, като цяло, можете да наемете голяма конферентна зала, извън офиса, която ще предостави възможност на всеки участник да се настани удобно и да се почувства като част от екипа.

Конферентните зали са тренировъчни площадки за успех

Ако попитате корпоративните треньори, кое е любимото им място за провеждане на бизнес срещи, отговорът им почти винаги ще бъде конферентна зала. Тя предлага на фирмените обучители незабавен достъп до инструментите, от които се нуждаят, за да представят страхотна презентация. В допълнение, събирането на хора около маса е класически метод на преподаване, който се използва за насърчаване на дискусии, обмен на идеи, вземане на важни решения и други.

Scroll Up
error: Content is protected !!