Blog

Защо да изберем бизнес хотел в София?

Глобализацията е процес, който оказва влияние на всички аспекти от живота. Развитието на световните пазари и създаването на мултинационални компании са част от следствията от тези глобални процеси. През последните години се наблюдава тенденция на нарастване на чуждестранните инвестиции в страната. Бизнес сградите се множат, а с тях и бизнесите, които се помещават в тях. Като столица, София е дом на различни представителства на големи мултинационални компании. Тук се провеждат най-известните и грандиозни събития в страната. Независимо дали става въпрос за развлечение или работни срещи столицата е притегателен център за много хора от страната и чужбина.

Бизнес хотелите стават все по-предпочитани домакини сред деловите среди на различен тип мероприятия. Нараства възможността да откриете своите нови делови контакти или партньори на конференция, симпозиум, лекция или обучение. Такъв тип събития са ежедневие в най-големия град в страната.

 Ако се чудите  защо да предпочетете бизнес хотел именно в София, то предимствата са доста. Наличието на летище с международни полети до почти всяка точка на света превръща града в предпочитан бизнес център. Удобният вътрешноградски транспорт, както и обезпечеността на таксиметров превоз и рент а кар услуги са от съществено значение за комфортното и бързо придвижване. Деловите хора ценят времето си и не биха желали да го пропиляват. И тук изборът на бизнес хотел се затвърждава като най-добър. Всеки бизнес хотел предлага комфортен лукс, комплекс от зали за делови мероприятия, а също така и голям набор от допълнителни услуги. Част от тези услуги включват наем на автомобил, химическо чистене, помощ при организация на събития, събуждане и много други полезни екстри.

София се развива с всяка изминала година, облагородява и подобрява своята градска среда и паркови площи. Обликът на града доста се е променил и все повече отговаря на представата за бизнес център. Бизнес хотелите също нарастват като брой и това дава възможност за избор – с по-централна локация или в периферията на града и по-близо до Витоша. Едно е сигурно бизнесът в България се помещава предимно в пределите на столицата и бизнес хотелите са неразделна част от това!

Тийм билдинга като част от корпоративните събития в бизнес хотел

С развитието на глобалния бизнес и уголемяване на корпоративните екипи се наложиха тенденции за организиране на събития с цел сплотяване и стиковане.  Според различни проучвания корпоративните събития и в частност тийм билдингите или събитията за сплотяване на екипи са изключително полезни за подобряване на груповата работа и повишаване продуктивността. Днес личностните, комуникационни и  адаптивни  качества са на равно по важност със професионалните умения. Не трябва да се забравя обаче, че всеки член на екипа е индивидуалност и за да се сработи тимът се изисква насочена работа. Именно за това тийм билдингите са толкова важни събития за бизнеса.

Бизнес хотелът е мястото, което най-често помещава такъв тип организации. Причините за това са доста. На първо място е възможността да се възползват от добре обезпечената конферентна база от няколко зали. В зависимост от големината на екипа и тематиката на мероприятието могат да се подберат подходящо помещение с необходимата големина, осветеност и подредба. Аудио и визуалните технологии, които са на разположение могат да бъдат от полза както за обучение, така и за забавни тематични срещи.

 На второ място, организаторите целят да поощрят и мотивират своите служители и един от начините е да изберат бизнес хотелът с всичките му екстри. Те  поемат разходите по настаняването в тази луксозна обстановка и изхранването в гурме ресторанта, а понякога и глезят своите служители в Спа зоната на бизнес хотела. Екипите излизат от тази строга делова обстановка и се наслаждават заедно на незабравимите уют и преживяване!

На трето място, но в никакъв случай на последно, е възможността ако сте огромна компания да съберете целия работен потенциал на едно място. Капацитетът на бизнес хотела е доста голям и със сигурност ще отговори на нуждите ви да го наемете изцяло за вашата компания, но разбира се трябва да сте организирали и резервирали много отрано.

Всеки бизнес хотел помещава в своите зали стотици корпоративни събития годишно. Конференции, митинги, бизнес преговори, обучения, лекции, тийм билдинги и още хиляди други. Това превръща четиризвездните бизнес хотели в едни истински професионалисти в домакинстването и подготовката на събития!

Бизнес хотел в София: стилно удобство и делови комфорт

С увеличаване на чуждестранния интерес и мултинационалните компании в страната, столицата се превръща в център за хора от бизнес и деловите среди в България и цяла Европа. Всеки бизнес хотел в София предлага изискана атмосфера и стилен комфорт. Деловото удобство и функционално обзавеждане предразполагат към пълноценна и ползотворна работа, както и затвърждаване на партньорски взаимоотношения и важни бизнес контакти. Бизнес хотелът е перфектното място за споделяне, разгръщане и реализиране на бизнес идеи и проекти.

Ключов фактор за всяко делово мероприятие е местоположението. Бизнес хотелите в столицата са позиционирани на различни места и в зависимост от своите нужди можете да изберете подходяща. Лесният достъп и разположението на удобна възлова точка в градската обстановка ще ви помогнат да направите правилния избор.

Бизнес хотелите в София разполагат с добре обзаведени и оборудвани помещения за делови мероприятия – тийм билдинги, конференции, преговори, семинари, професионални обучения. Конферентният блок обикновено е от няколко конферентни зали с подсигурени аудио, визуална и озвучителна техника. Независимо от големината, доброто естествено и изкуствено осветление, както и безупречната климатизационна и вентилационна система са налични във всяка зала. Интериорни решения с възможност за лесна преподредба на залите, както и високоскоростен интернет също присъстват.

Освен конферентни зали с наличие на всички удобства и техническо оборудване, бизнес хотел в София е мястото, където ще се натъкнете на луксозно комфортно настаняване и уют. Простор и много светлина, приятни цветови гами, както и стилен дизайн присъстват в интериора на стаите. Удобни мебели, функционален работен кът и качествена климатизация са само част от удобствата, които могат да задоволят нуждите на деловите хора. За сигурността и спокойствието на гостите е наличен персонален сейф, където при необходимост да съхраняват ценностите си. Допълнителните услуги в бизнес хотела са наистина много – румсървиз, събуждане, съхранение на багаж, химическо чистене, екскурзии до забележителности, наем на автомобил или трансфер от и до летището и други.

В бизнес хотелът за всичко е помислено. Кулинарни шедьоври и изискани питиета с неустоими аромат и цветове, приготвени с финес и изключителен професионализъм изпълват ресторанта и лоби бара. За пълноценната почивка след деловите срещи и преговори всеки бизнес гост може да се възползва и да поглези сетивата си в Спа и релакс зоните. А ако обича активните спортове, може да пребори стреса с тренировка във фитнес залата.

Делови пътувания и бизнес визита

Напредъкът в технологично отношение прави връзката и комуникацията между хората и в частност клиенти, доставчици и бизнес партньори лесно осъществима.  В контра пункт на това обаче от съществено значение остават деловите срещи и преговорите на живо. Точно този директен контакт е в основата на успешната дейност и спечелване на доверие. Познаването на събеседниците, спазването на бизнес етикета, както и личното  професионално и интелигентно отношение са гарант за приятно първо впечатление, което оставяте. В епохата на глобализация и динамично променящ се свят деловите пътувания се превръщат в част от ежедневния живот.

Бизнес хотелите също следят тенденциите. За да са в крак с промените стават все по-технологично и материално подготвени. Конферентната база се променя и то не толкова количествено, колкото качествено. Все повече се предпочитат светлите и изчистени интериори, зали с повече естествена светлина и удобна мебел. Аудио-визуалната и озвучителна техника и високоскоростен безжичен интернет отварят хоризонт за голямо разнообразие от събития. А това от своя страна влияе в посока повишаване ефективността и успешността на деловите и бизнес мероприятия. Фокусът на бизнес хотелът е да гарантира луксозно удобство и комфортен престой на всеки гост. Наличието на конферентен блок от зали с различна функционалност разгръща потенциала на тези места за настаняване и ги прави задължителна част от всяка бизнес визита.

Деловото пътуване изисква добро планиране на времето и подготовка на програма с ангажиментите и паузите. Тук се включва и финансов план на разходите и определяне на бюджет, който ще е необходим. Детайлното проучване на възможностите за транспорт и придвижване, както и какви допълнителни услуги предлага бизнес хотелът са също неща, които е добре да бъдат обмислени. По този начин ще се избегнат хаотичното тичане по работни срещи и вероятността да се пропусне нещо важно. Ще си гарантирате максимално ефективно и същевременно приятно преживяване в неповторимата обстановка на бизнес хотела.

Всеки бизнес хотел предоставя едно комплексно обслужване. Конферентите зали дават простор за делови срещи и дейности. Ресторантите предлагат вкусна и вариативна кухня, а лоби барът съдейства да се насладите на изискан коктейл или силно алкохолна напитка в края на работния ден. Релаксът разбира се също е гарантиран в СПА център с фитнес зала. Хармонично съчетание на работното и приятното!

Избор на конферентна зала – на какво да наблегнем

Несъмнено организацията на бизнес събитие е дълъг и сложен процес. Независимо от естеството на мероприятието съществуват няколко основополагащи момента при избора на подходящо място за провеждане. За да сте спокойни, че Вашата работна среща, конференция, търговски преговори или тиймбилдинг ще се осъществят безпрепятствено и по възможно най-добрият начин е необходимо да отделите доста време на детайлите. А ето и кои са те.

Подходящо местоположение

Може би едно от най-важните  и ключови неща, касаещи броя посещения на бизнес събитие е удобната локация. Лесната достъпност, удобен транспорт и наличието на достатъчен брой паркоместа в комбинация с знаковото местоположение на бизнес хотела в градската среда са първият етап от избора на конферентна зала, върху който е добре да се фокусирате.

Естествена светлина в помещенията

Наличието на естествена светлина в помещението създава уют и спокойствие, а светлият декор оптически дава впечатление за повече простор и обем. Това са съществени неща за приятното преживяване на Вашите гости и събеседници.

Вентилация и климатизация

Независимо от сезона, събирането на едно място на голям обем хора повишава температурата и нажежава обстановката. Добрата климатизация и вентилация ще гарантират циркулацията на свеж въздух и балансирана температурна атмосфера в конферентната зала.

Интернет връзка

Живеем във века на технологичната революция. Наличието на интернет вече не се счита за предимство, а за задължително условие. За различни бизнес събития е необходимо лекторът и гостите да използват безжичен интернет и макар повечето конферентни зали да имат такъв, проверете надеждността и скоростта на връзката. Не би било добре да възникне проблем във важен момент.

Добро оборудване

Съвременните конферентни блокове и зали са изключително добре технологично оборудвани с мултимедии, лаптопи, аудио-, видео- и озвучителна техника от ново поколение. Бъдете подготвени с информация към кого да се обърнете, ако Ви е необходима настройка на техниката или допълнителна такава.

Удобно обзавеждане

Удобството на маси и столове е задължително условие, независимо от типа бизнес среща. Ако е по-продължително събитието, то трябва да се вгледате повече в този детайл при организацията. Удобната атмосфера ще предразположи Вашите събеседници да останат до края на срещата.

Кафе паузи

Почти всяко мероприятие или корпоративна среща изисква кафе-паузи. Естеството на други събития пък предполага организирана официална вечер за завършек. Обикновено това е времето, когато гостите общуват помежду си, споделят идеи и опит. Помислете кога и къде да се проведат тези бизнес паузи.

Защо да изберем бизнес хотел за своята бизнес визита?

Предстои Ви бизнес визита в столицата? На-вероятно се чудите кой е най-добрият вариант за отсядане. В София местата за настаняване са наистина много, но се наблюдава съществена разлика в удобството, стила и категорията. Точният избор е бизнес хотелът, тъй като той се отличава с изискан стил, изчистен дизайн, конфиденциалност, персонално отношение и елегантна функционалност. Именно в четиризвезден бизнес хотел ще се натъкнете на гарантирано високо качествено обслужване, обемен пакет от допълнителни услуги и достъпна цена.

Бизнес визита може да има различна цел, свързана с работни преговори, проучване на инвестиционните възможности в града или района, участие в конференции или водене и организиране на обучения, търсене на нови търговски партньори. Понякога такъв тип пътувания са свързани с покупка или продажба на цели бизнеси. Това изисква да има съответствие и с мястото, в което ще се настаните Вие и Вашите партньори или гости. То е необходимо да отговаря на едни високи международни стандарти.

Бизнес хотелът е локация, която съчетава място за почивка и провеждане на голям набор от мероприятия с различна цел и обхват. За да бъде официално класифицирано като бизнес едно място за настаняване обаче трябва да притежава категория четири звезди и да предлага на своите гости луксозен престой, допълнителни удобства, комфорт и дискретност, както и чуждоезиково обслужване. Местоположението също е от съществена важност.  Бизнес хотелът обикновено се намира на ключова градска локация, до която има  лесен достъп  с няколко вида транспорт, обезпеченост от паркоместа и добра инфраструктура.

Като неразделна част от всеки бизнес хотел се смята конферентната зала. Независимо дали ще е само една или набор от няколко, обединени в конферентен блок, всички те са технически обезпечени, напълно оборудвани, с различна функционалност, простор и капацитет. Гъвкавостта на конферентните зали от гледна точка аранжиране спрямо броя участници и естеството на събитието, както и техническата и аудио-визуална подготвеност определят един бизнес хотел като отличен вариант за бизнес визита или мероприятие.

Често казват за бизнес хотелът, че е едно място с много възможности. И това е наистина така. Там фокусът е финият баланс между  бизнес и деловите ангажименти  и спокойният релакс и отмора, елегантно поднесени със стил и лукс!

Бизнес етикет и протокол по време на бизнес събитие

Общуването между хората винаги е било определено от правила и условности. Днес повсеместно известно е наличието на така наречен „етикет“, който съдържа норми на поведение. Той отразява ценностите на една или друга култура, но неговата най-важна задача всъщност е да демонстрира уважение, учтивост и знак на внимание.

Всяко едно бизнес събитие се уповава на спазването на бизнес етиката, чиято цел е да подобри междуличностните отношения, да повиши ефективността в комуникацията и да създаде доверие. Съвременният етикет е продиктуван от развитието на бизнеса и икономиката в световен план.

Ако организирате бизнес митинг, конференция, делови преговори или срещи е добре да сте подготвени какво гласи етикетът. Деловата обстановка за провеждане на такъв тип мероприятия е задължителна. Възможностите на бизнес хотел, обзаведен в необходимия стил и с висок стандарт на обслужване, както и наличието на блок от конферентни зали са добър вариант особено, ако организирате подобно събитие за първи път.

Успешната комуникация и преговори са плод на дългогодишен опит и усет към събеседника, но и на добро проучване. Проучването свързано с вашите бизнес партньори, страната от която те идват и спецификата на бизнес отношенията там, са първа стъпка към успешни взаимоотношения. Това, което е прието у нас може да не е типично за друго място по света.

Бизнес мероприятията с по-тесен кръг от присъстващи предполагат и по-близък контакт със събеседника като ръкостискане, поклон или прегръдка. Спазвайте разумна дистанция и уважавайте личното пространство, етикетът по света в това отношение е доста различен. В някои страни не е приемливо да подадете ръка към дама. За да си спестите тези неловки моменти е важно да имате предварителна информация за обичаите и спецификите в етика на съответната страна, чиито граждани са вашите делови партньори.

Събитията от по-голям мащаб, които се помещават в конферентна зала например, също водят със себе си своите особености. Техническата обезпеченост на залите от конферентния блок на всеки бизнес хотел следват тенденциите за мероприятия от такъв мащаб и са модерно и добре обезпечени. Въпреки това обърнете внимание, какво би било необходимо на вашите бизнес гости и партньори за спокойното и безпрепятствено провеждане на вашата среща. Ако планувате дълъг лекционен панел или презентация, бихте могли да включите леки храни и напитки за присъстващите.

Макар и естеството на мероприятието да предполага определени особености, винаги се стремете да бъдете деликатни, учтиви и възпитани и в никакъв случай не проявявайте снизходително отношение. Личните ви и морални качества в съчетание с познанията ви в областта на бизнес етикета са сигурен съюзник по пътя към успешни делови контакти и взаимоотношения.

Spa & Wellness зоните в бизнес хотел – част 2

Разбирането, че хотелът е просто място за престой и нощувка е отживелица. То отдавна е отстъпило пред определението, че това е една локация от висок клас с много функционалности и професионализъм в обслужването. Бизнес хотелът е място, където успешно може да съчетаете работните срещи, преговори или делови събития със заслужена качествена почивка и релакс. Затова днес като задължителни елементи на един хотел от този клас се считат наличието на конферентен блок от няколко конферентни зали, както и SPA и wellness зона.

            Абревиатурата SPA има латински произход и буквално се превежда като здраве чрез водата. От там конкретните процедури, включени във всеки Спа център могат да варират, но всички са обединени под различни форми от обвързаността си с водата. Топлият открит или закрит басейн на бизнес хотела е мястото, където можете да практикувате водна аеробика или просто да направите няколко дължини и да натоварите мускулите си. Лечебното плуване в топъл басейн и редуването му с контрастни душове е считано за много полезно относно подобряване еластичността на кожата и кръвоносните съдове.

Сауна и парна баня

            Ако искате да изчистите тялото си от токсините, добър вариант е сауната. Един сеанс в сауна със сигурност ще ви подейства възстановително и рекалсиращо, ще отвори порите на тялото и ще подобри кръвообращението. Ефектите от парната баня са сходни, но в допълнение подобрява обмяната на веществата и прави кожата ви да изглежда гладка и сияйна.

  Джакузи и перлена вана         

    Хидромасажната вана или по-известна като джакузи е задължителен реквизит в спа центъра на един бизнес хотел. Със своята ергономична форма и освежаващи пенливи води е любимо място на всички гости. В същността си перлената вана отново е вид подводен масаж, но чрез въздушни микро балончета – перли. Във ваната могат да се добавят различни соли, билки и ароматни есенции, които ободряват нервната система и отнемат натрупаните в тялото стрес и напрежение.

Spa & Wellness зоните в бизнес хотел – част 1

Ако правите избор на бизнес хотел основно с идеята за релакс и възстановителни процедури, то е добре да направите своята резервация предварително. Особено важно е да се уверите, че няма да бъдат извършвани профилактики в зоната по време на вашият престой. Така ще гарантирате своето безпрепятствено релакс турне. В самата си концепция на Spa & wellness се заключват  думите релакс, отпускане, пълноценно регенериране и възстановяване на тялото. В зоната ще откриете разнородни процедури, както свързани с водата, така и масажи и фитнес.

Фитнес

            За почитателите на по-активните и натоварващи занимания в Спа зоната на всеки бизнес хотел има професионално оборудвана фитнес зала с треньори. Условията, които обикновено се предлагат са еднакво добри за силови, кардио или функционални тренировки.  Фитнес залите се изпълват през последните години с все повече желаещи да изваят форми и поддържат здравето си хора. Най-запалените спортисти могат да се насладят и на различни възстановителни напитки и снакове на протеиновия бар.

            Масажи

            Едни от най-предпочитаните процедури в спа зоната на бизнес хотела са различните типове масажи. Независимо обаче кой ще изберете, ако имате изисквания относно пола на масажиста, е за предпочитане да го уточните по възможност още при записване на час за процедурата. Масажите са вид възстановяващи и разкрасяващи процедури и терапии чрез селектирани лечебни средства,  разтривания и техники. Те могат да бъдат частични или цели, а според естеството си имат стотици вариации. Доказани анти-стрес средства са арома и шоколадовата терапия. Вкусната процедура или масажът с топъл шоколад превръща кожата в нежна, мека и гладка. Шоколадът повишава нивата на серотонин при консумация, а както е известно това е хормонът на щастието. Така с една процедура подвигаме духа и отпускаме тялото. За тонизация сред специалистите е познат масажът с водорасли, при който важни микро и макро елементи проникват в порите на кожата при втриване и й придават блясък и еластичност. Тази техника се използва доста успешно и за подобряване на лимфната циркулация. Масажът с вулканични камъни, които се поставят на определени точки върху тялото е също опция за отпускащ завършек на деня.

Как да организираме бизнес събитие?

Безспорно организирането на събития не е лесна задача и има много важни неща, за които е необходимо да се помисли и вземат предвид. Всяко мероприятие си има цел, за която се създава и съответно се гони и очаква определен конкретен резултат. Тези изходни положения са началото на всяко добре планирано и обмислено събитие. На следващо място стои въпросът коя ще бъде най-подходящата локация с оглед лесна достъпност и търсена големина на конферентна зала. Тук е добре да изберете комуникативно място, на възлова точка в градската среда. Това ще гарантира удобство и ако е отворено събитие ще повиши обема посетители. Ако обаче планирате  бизнес събитие, било то конференция, конгрес, симпозиум, делови преговори или изложения акцент вероятно ще бъде поставен и върху осветеността на конферентната зала, вместимостта, както и необходимата техническа обезпеченост.

Днес едно от задължителните условия за всеки бизнес хотел е да разполага с конферентна зона от няколко конферентни зали с различен капацитет и функционалност. Естеството на мероприятието определя  разположението в залата за провеждане, като тук вариантите са няколко – подредба тип театър, П-образна, кръгла маса и класна стая. Независимо колко обхватно ще е деловото събитие, което ще се организира, технологичната обезпеченост е доста добре организирана. За задължителни реквизити в конферентна зала се считат флипчартове, проектор, екран, микрофон и озвучителна техника. Високоскоростен интернет, лаптопи и други съвременни технологични решения са на разположение за презентиране на лекции, представяне на бизнеси и водене на преговори.

Организирането на делово събитие в бизнес хотел е изключително добро управленско решение, ако мероприятието е в няколко дни или включва вечерен прием. Правило в бизнес средите е инициаторите да отправят персонални покани към всички заинтересовани страни с молба за отговор. Планирането от рано на броя присъстващи гости и участници, както и необходимостта от обезпечаване с релевантно количество стаи  е задължително.

След като е уточнена целта, аудиторията, времето и мястото на провеждане на едно такова бизнес събитие е редно да се пристъпи към популяризиране и даване на гласност. Инвестицията в маркетинг и реклама е обоснована, тъй като дигиталните маркетинг канали днес дават възможност много точно да се прецизира целевата група и да се насочат усилията информацията да стигне до правилните хора в точното време.

Scroll Up