От каква информация се нуждае бизнес туристът?

Бизнес туризмът е сегмент от туристическия бранш, към който се насочват много големи хотелски вериги по целия свят. Тази тенденция бавно навлиза в България и за това данните за бизнес туристите и бизнес хотелите в страната не са достатъчно подробни.
Бизнес туристът е особена вид турист, който е готов да заплати повече за да е обграден от необходимия му лукс и комфорт. Той иска не просто чиста и тиха стая, а в много голяма степен се нуждае от надеждна и бърза интернет връзка, маса и приятно осветление за да му е удобно да работи.
Дори само една нощувка в София например би могла да се превърне в изпитание за един чужд турист, на който му се налага да изчака самолет или друг транспорт при пътуване. Столицата предлага множество места за нощувка, но става ли въпрос за бизнес туристи, луксозен хотелски комплекс с рум сервиз и СПА център определено е добро решение.
Продължителен престой на бизнес турист
Някои бизнес посещения изискват по – продължителен престой. Бизнес хотелът предлага настаняване в луксозни апартаменти за дълго ползване. По този начин гостът не се налага да търси компания за недвижими имоти и да оглежда жилища. От своя страна бизнес хотелът предоставя същото качествено обслужване на госта си. Луксозните апартаменти се различават от стандартните стаи по своята площ и обзавеждане – по – просторни и с повече мебелировка, но със същото компактно разположение.
Престоят в бизнес хотел спестява на гостите търсенето на много от необходимите атрибути при бизнес пътувания или големи мероприятия – конференции, обучения, презентации на бизнес или продукти. Защо? Защото бизнес хотелът предлага освен луксозни нощувки и пълна гама от офис услуги.
Каква информация очаква бизнес туристът да може да получи от своя бизнес хотел?
Всеки бизнес турист има нужда да се ориентира в района, в който се намира. Важно е, особено когато престоят изисква ползването на различни видове услуги, които иначе са достъпни в офиса. Някои от тези услуги, които може да потърси клиента са копирна машина или копирен център, книжарница за покупка на различни офис принадлежности, магазини за мобилна техника.
Ангажираният с презентация или обучение гост на бизнес хотел със сигурност ще търси конферентна зала. Бизнес хотелът предлага такива, което до голяма степен улеснява госта. Бизнес туристи, които се занимават с представяне на продукти, услуги или провеждат обучения ще питат и за наем или покупка на: видеоконферентно оборудване – особено, когато събитието ще се предава онлайн или трябва да се запише за по – нататъшно ползване, компютърно оборудване като: кабели или зарядни устройства за ноутбук или таблет, флипчарт с или без блок, тетрадки или падове, хартия, моливи, химикалки.
Бизнес хотелът предлага на своите гости голяма част от тези услуги. Когато гостът избере конферентната зала на хотела, той получава с нея и цялото нужно му оборудване. Бизнес хотелите предлага офис услуги като – копиране, принтиране, сканиране и изпращане на документи по факс – бързо и удобно за всеки гост.
Един от другите важни компоненти, от които много често се интересуват бизнес туристите е търсенето на преводач – особено, когато гостът планира изяви пред повече хора. Бизнес хотелите предлагат тази услуга при запитване, което спестява на клиента ровенето в Интернет в търсене на преводач. Бизнес туристът може да се интересува и от наемането на персонал, който да оборудва конферентна зала или офис служител, който да му помага при организирането на срещи или други мероприятия. Не на последно място – гостът много вероятно ще има нужда от юридически услуги – най – вече за разясняване и консултации по местно законодателство.
След обезпечаването на основната цел на бизнес пътуването си, бизнес туристът със сигурност ще потърси и място за спорт и забавления.
Какво търси лично за себе си бизнес туристът?
Изпълнението на служебните ангажименти приключва или е в разгара си. Все пак и бизнес туристът има свои елементарни нужди. Гостът обикновено се интересува от това къде може да хапне, да пийне, да потича или да спортува, да се разходи, да види някои интересни забележителности. Гостът може да попита и за фризьор, аптека, медицинско обслужване, магазин, място за забавления.
Отговорът на повечето въпроси е лесен – бизнес хотелът предлага комплексно пакетно обслужване. Бизнес хотелите разполагат с конферентни зали, които могат да настанят както големи, така и малки групи, предлагат всякакво обезпечаване с видео и презентационна техника, офис обслужване. Чистотата и поддръжката на добрия външен вид е обезпечена с химическо чистене, пране и гладене. Голяма част от бизнес хотелите в София предлагат градски тур из най – интересните места в столицата. Ресторантите винаги са с добра, разнообразна кухня, а лоби баровете с богат набор от алкохолни и безалкохолни напитки.
Релаксът е обособен в СПА център с фитнес част. Почивката винаги е ползотворна, когато има място за разпускане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *