Бизнес хотелите и видовете бизнес туризъм

Бизнес туризмът е отделно направление в туристическата индустрия, което с всяка изминала година увеличава своето влияние. Както всяка друга икономическа структура и тук има различни направления и всяко от тях има свой собствен живот. В миналото, много от термините като „бизнес туризъм“, „среща на промишленостите“, „инсентив туризъм“ са били само част от науката, но днес това е коренно променено. Терминологията има свое истинско, подплатено съществуване и именно това прави теоретичните понятия истински.
Ето някои от основните видове бизнес туризъм и мястото на бизнес хотелите в тях:
Делови срещи – туризмът свързан с организирането на различни срещи се осланя на удобството при провеждането на мероприятието. Бизнес хотелът предлага пакет с включени както нощувки, така и допълнителни услуги, което спестява и пари, и време на организаторите. Дискретността е друга характеристика на бизнес хотела и той е предпочитан заради тези свои качества. Провеждането на бизнес среща, за която е необходимо да бъде пазена в тайна лесно може да се проведе в бизнес хотел – заради удобството и комфорта на стаите и заради възможността преговорите да бъдат водени в неформална обстановка, без да се губи връзка с ежедневните офис дейности и с лекота да се вършат дневните ангажименти.
Инсентив туризмът – какво по – добро място за настаняване на заслужили служители на компанията изпратени на вдъхновяваща почивка от бизнес хотела? Така те са едновременно в делова среда – не им липсва място за работа, което е обособено в луксозната стая или апартамент, а имат и място за релакс в СПА центъра. Насърчението на работниците за по – добра работа и повишена работоспособност предполага и тяхното настаняване на място, което предлага лукс и уют. Бизнес хотелът отговоря на тези изисквания, като настанените могат да ползват и луксозния СПА център и да се отдадат на глезотиики, но не съвсем. Има редица научни доказателства, че ползотворната почивка и СПА процедурите не само повишават работния капацитет на хората, но и са в състояние да заредят с нови идеи и креативност.
Конгресен туризъм – организирането на конгрес е изключително лесно в бизнес хотел. На първо място хотелът има достатъчно капаците за да настани делегатите на конгреса. На второ да предостави конферентни зали за провеждане на мероприятията на конгерса и на трето да обезпечи напълно кафе паузите и да предложи по желание на организаторите и допълнителни неща като официални вечери или обеди. През цялото време на конгреса делегатите и гостите ползват всякакъв вид офис услуги както и високоскоростен безжичен интернет. Заедно с настанените в хотела има и други гости, участващи в събитието. Такива посетители са журналисти, дошли да отразяват мероприятието, хора, искащи да се запознаят с представители на дадения бизнес сектор или интересуващи се от темата на конгреса ползват удобните столове с маси на конферентните зали.
Изложби и събитийни мероприятия – малко по – особен вид бизнес туризъм, но отново за гостите може да се погрижи бизнес хотела с неговите приятни ресторант и лоби бар, в които гостите да се срещат и събеседват в неформална, но приятна обстановка и луксозния СПА център, в който посетителите да отморят след дългия изпълнен със срещи и беседи ден.
Според експерти от бранша именно събитийния туризъм може да предизвика взрив на туристическия пазар. От една страна финансовите дейности и бизнеса придобиват все повече световен характер, а от друга с развитието на деловите контакти се увеличава и делът на туристите пътуващи в една или друга дестинация. Бизнес туристите все повече предпочитат да посетят даден клиент или страна, в която ще се развива компанията, отколкото да контактуват чрез модерните технологии. Възможността да се опознае дадената държава и нейните нрави и бизнес климат е огромен плюс, а мястото от което може да се започне е добър и качествен бизнес хотел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *