Разлика между бизнес хотелите и останалите хотели

Защо да изберете бизнес хотел и какво го различава от останалите хотели?

Гостите от чужбина винаги са чакани с радост и нетърпение. В случай, че става дума за инвестиционна сделка или бизнес командировка на партньорска компания първото нещо, което изниква като въпрос е „Къде да бъде настанен гостът или партньорите?“. Отговорът на този въпрос е особено важен, когато настаняването ще бъде в София. Хотелите в София изобилстват – малки, големи, средни, в центъра, извън него, с или без СПА център. Списъкът е безкраен, но става ли дума за посещение с цел бизнес, отговорът на въпроса „Къде?“ може да бъде само един – в специализирано място категория бизнес хотел.
Хотелът и неговата роля при гостуване в чужда страна или град
Хотелът е място за настаняване, но не само! Това е сграда предназначена да приюти гости от всякъде и дошли по всякакъв повод. Бизнес туристите могат да бъдат няколко основно типа независим бизнес пътник, участници или делегати в различни конференции и конгреси, посетители на специализирано търговско изложение, панаир, културен форум, участници в различни семинари или обучители. Именно това е причината да има толкова много категории хотели – хостели, стаи за нощувка, апарт комплекси, средна и висока категория луксозни хотели. В зависимост от целта на визитата следва и настаняването. Гостите, дошли по бизнес имат свои изисквания, а успешният бизнес се гради в приятна обстановка. Повечето луксозни хотели в София са разположени в покрайнините, където мястото позволява разгръщане на архитектурни идеи олицетворяващи удобството и комфорта на четиризвездният хотел в съчетание с изискванията за категория бизнес хотел.
Какви хотели има в София и къде са локализирани
Столицата предлага всякакви места за настаняване. Нощувки в София може да се намерят на всякакви цени и с всевъзможни локации. НО! Бизнес партньорите, чуждите гости, големите компании организиращи различни типове обучения или набиране на кадри в страната едва ли биха искали да бъдат настанени в какъвто и да е хотел. Конферентна зала, презентационно оборудване, отличен безжичен интернет, удобен достъп, близост до големи конгресни центрове като НДК, Световен търговски център Интерпред и Интер Ексо Център – тези изисквания са само малка част от нуждите на бизнеса. Немалко чужди компании избират за свое седалище Бизнес парк София, именно за това близостта с него също е от значение. За да бъда удовлетворени, не е необходим просто хотел, а бизнес хотел, който е специализиран в предоставянето на подобни услуги и може да реагира мигновено на всяко желание.

Какво е бизнес хотел?

С нарастването на търсенето и нуждата от ясно регламентиране на туристическите услуги се появи и понятието „бизнес хотел“. През последните години институциите в България дадоха ясна дефиниция и включиха категорията „бизнес хотел“ в регистрите. Последното изменение на Закона за туризма от 2007г. казва, че бизнес хотелът трябва да на първо място да бъде категоризиран с четири или пет звезди. Същевременно за да бъде определен като бизнес хотел, е необходимо да предлага пълна гама от необходими за бизнес услуги като: конферентна зала – една или повече, видео, аудио и презентационно оборудване, възможност за наем на компютри или друга необходима техника, възможност за ползване на скенер, принтер, копир, факс. Задължително е наличието на безжичен интернет. Не на последно място бизнес хотелът трябва да може да предложи преводачески услуги при нужда.
Не на последно място, но извън законовите изисквания – бизнес хотелът трябва да може да предложи транспортни услуги като например повикване на такси за своите гости. Задължителна необходимост е бизнес хотелът да разполага с места за паркиране или подземен паркинг.
СПА услуги за по – ползотворна работа
Успешният бизнес знае, че трябва да има баланс между работата и почивката. Бизнес хотелите също го знаят! Голяма част от бизнес хотелите предлагат напълно безплатно за своите гости релкс зона. След дълъг ден клиентът може да отдаде на почивка – плуване или посещение на фитнес зала.
Добрият бизнес зависи не само от търговските умения! Понякога дребните детайли обръщат събитията. Ако искате вашият бизнес да прогресира и бизнес визитите и срещите с партньорите да са ползотворни, изберете подходящия бизнес хотел за тяхното посрещане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *