Бизнес хотел – интериор и екстериор

екстериор на бизнес хотел Оливс

Начинът, по който изглежда един бизнес хотел, обикновено е първото нещо, което гостите виждат. Интелигентният, иновативен интериорен дизайн не само радва окото и създава страхотно изживяване на посетителите, но също така подобрява ефективността на хотелиерските операции – в крайна сметка, повишава рентабилността. Това е и една от причините, хотелиерите да обръщат голямо внимание на интериора и екстериора на имота. От луксозни стаи за гости и модерни фоайета, до просторни барове и ресторанти, плюс удобни конферентни зали и офис площи, фитнес центрове, спа центрове, басейни и дори външни тераси и градини, са само част от  нещата, които може да ви предложи един добър бизнес хотел.

Интериорът на хотела, може да окаже голямо влияние върху вашето бизнес пътуване. Атрактивният екстериор също допринася за качеството на вашия престой. Всъщност входът, вътрешният двор и фоайето са първите неща, които ще ви направят впечатление при пристигането ви.

Интериор

Адекватно работно пространство

За да остане висока производителността, бизнес пътникът се нуждае от специално пространство за работа. В зависимост от изискванията на посетителя, това може да е чисто бюро в стаята или опция за настаняване, с налична стая за срещи или конференции. Някои хотели дори възприемат еволюцията на бизнес нуждите и създават споделени или съвместни работни пространства за съвременния бизнес пътник. Фоайето на хотела може да споделя пространство с модерно кафене и да бъде място за събрания и срещи.

Фитнес съоръжения

Командировките не са почивни дни, така че повечето пътници искат да спазват редовния си график за упражнения. Това означава, че за много пътуващи фитнес залата в бизнес хотела е задължително изискване. Хотелът може да има специално отделено фитнес пространство или да предложи карти с отстъпка на близкия фитнес. Някои хотели също могат да предложат групови фитнес уроци или йога.

Добре обзаведена стая или апартамент с удобно легло

Бизнес пътуванията обикновено са  свързани с дълги работни дни и кратки нощи за почивка, така че е важно хотелът да разполага с удобни легла за добър нощен сън. Проверете дали хотелът предлага резервни възглавници и одеяла, особено през зимата. Стаите със затъмнени завеси могат да бъдат чудесен вариант, ако светлината ви пречи да спите. Ако хотелът е в оживен район, поискайте стая в задната част на помещението или на по-висок етаж.

Приятно обзаведен ресторант и лоби бар

След дълъг, предизвикателен работен ден, понякога всичко, което искате, е добра чаша вино и вкусна вечеря, в уютно и комфортно обзаведен ресторант. Когато мебелите и аксесоарите в помещението са подбрани и подредени със стил и вкус, това със сигурност ще направи вечерта ви още по-приятна.

Екстериор

Удобни и атрактивни места за сядане на открито

Уютни градини, балкони и всякакви съоръжения, удобства и мебели, поставени в откритите пространства, правят един бизнес хотел много по-приятно и удобно място за работа и отдих. Откритите зони са особено подходящи за провеждане на срещи и събития през лятото.

Освежаваща зеленина

Зелените растения не само придават характер и атмосфера на едно пространство, но също така подобряват качеството на въздуха и намаляват праха. Дори бизнес хотелът да е в голям град, все пак има възможност да се внесе малко зеленина. Чудесна идея за външен дизайн е засаждането на дървета около външната част на хотела.

Естествена дневна светлина

Много хора не обръщат внимание на това, но дизайнът и формата на прозорците са от съществено значение, когато става въпрос за външен дизайн на бизнес хотел. Количеството светлина, което те пропускат, не само променя настроението, но придава уют и свежест на пространството.

Бизнес хотелът е мястото, което може както значително да подобри вашето бизнес пътуване, така и да го провали. Добре, това може да е малко драматично, но нека си признаем, че изборът на хотел е от ключово значение. Ако сте отседнали в страхотен бизнес хотел, който отговаря на вашите специфични нужди и забързани графици, то това, до голяма степен, ще улесни сключването на сделки в движение и освен това, ще направи вашия престой много по-приятен. За щастие, много хотели са осъзнали необходимостта  от включването на иновативни услуги, предоставянето на технологично оборудване и други функции. Но за да бъде един бизнес хотел успешен, е важно не само да осигурява добро обслужване, но и да привлича гостите с атрактивен интериор и екстериор.