Бизнес хотел – Как бизнес пътуването да бъде максимално приятно

Бизнес хотел – Как бизнес пътуването да бъде максимално приятно и полезно

Всяко бизнес пътуване е свързано с многобройни ангажименти. Настаняване, срещи, предварително подготвена програма, планирана до последната секунда. Ето няколко интересни предложения, които да направят бизнес пътуването по – интересно.
Не на дългата, предварителна подготовка
Спестяването на времето, прекарано в офиса в подготовка на бизнес пътуването може да се скъси. Вземат се само най – важните документи и пътуването се подготвя за максимално кратко време. Колкото повече се отлага или разтяга подготовката във времето, толкова по – вероятно е при тръгване пътуващият вече да е уморен. Спането в офиса, подготвяйки командировката също не е препоръчително. Посещението на друг град или дори друга страна трябва да носи положителна емоция, а не да натоварва тежко психиката. Като начало е добре настаняването да бъде в бизнес хотел, защото този тип места разполагат с обособени кътове за работа, което няма да лиши клиента от удобството на офиса. В същото време пък обстановката ще бъде по – приятна и лека за работа.
Бизнес пътуването се превръща в приключение
Няма нищо по – хубаво от това едно бизнес пътуване да не минава само в срещи, дълги разговори, презентации и официални обеди и вечери. При посещение на ново място е добре да се попита персонала на бизнес хотела какво може да се посети в близост. Интересна изложба, постановка, няколко забележителности. Посещението на подобни места носи огромно разнообразие. Дори разходка в близкия парк може да се окаже повече от полезна. Наблюдението на това как хората се забавляват или почиват може да даде много интересна информация за начина на живот и характерни особености на местите. Тези данни са особено резултатни, когато пътуването е в друга страна и е необходимо да се познава местната култура.
Посещението на различни туристически забележителности в района, интересни изложения, които се провеждат в този момент в града, разходката из най – популярните места в населеното място. Такива активности са изключително полезни за опознаване на местната култура.
Няма нищо по – добро от местната храна
При посещение в друг град дори е хубаво да се опита нещо ново. Служителите в бизнес хотела са достатъчно добре обучени, за да дадат добра препоръка на ресторанти и заведения предлагащи местна кухня. Понякога подобно място може да бъде самия ресторант на бизнес хотела. В случаите, когато ресторанта се представя като предлагащ типична местна кухня, това е гаранция, че специалитетите са направени професионално.
При посещение на заведения навън лесно може да се намери информация и мнения в интернет за въпросното място. И все пак най – добрият съветник си остават местните, така че – въпроси към персонала се приемат по всяко време. Не последно по важност – препоръката за напитки. Посещението в друга страна особено, бизнес визитата в която е за първи път, консултацията при опитване на местни напитки е задължителна. Дали ще е със служител на бизнес хотела или със сервитьор в ресторанта – питането е задължително. Така се спестяват неприятните изненади като главоболието на следващата сутрин.
Друг вариант за консултация относно храна и напитки на мястото, на което е бизнес визитата са хората, с които се провеждат срещите. В повечето случаи компанията посрещаща бизнес гост е подготвила един човек, който да се грижи за госта. Този човек обикновено е на разположение през цялото време. С него може да се говори на всякакви теми, включително и гастрономически. Неговото мнение е доста меродавно – той иска да покаже най – доброто от страната си.
Глътка въздух в забързаната и натоварена програма
Почивка и пак почивка. Бизнес туристите са наясно, че пълноценната отмора е ключът към правилните бизнес решения и вярната стратегия при преговорите. Глътка свеж въздух с питие на терасата на стаята, малко релакс в СПА центъра на бизнес хотела, масаж по избор направен от професионалист. Някои от бизнес хотелите предлагат организирани спортни занимания, в които гостите могат да се включат. Разходка в близкия парк или малко тренировка във фитнеса също вършат работа. Физическите натоварвания стимулират кръвообращението и подобряват притока на кислород в мозъка, което пък подобрява неговата работа и съответно повишава издръжливостта на стрес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *