Бизнес хотел – как служебното пътуване да се превърне в удоволствие

рецепция на бизнес хотел Оливс

Как досадното служебно пътуване да се превърне в приятна мини ваканция? Лесно! С престой в бизнес хотел и няколко прости трика. Използвайки ги при бизнес посещение то с лекота се превръща не в досадно занимание, а в любопитно приключение.
Престой през уикенда
Престоят в почивните дни дава много по – голяма възможност за опознаване на мястото. Бизнес хотелите предлагат освен настаняване и възможност за културна обиколка на града и туристическите забележителности. От друга страна много изложения, панаири и тематични браншови мероприятия се провеждат именно в тези дни. Провеждането на делови срещи също е много по – удобно през уикенда, защото хората обикновено не планират никакви ангажименти по това време.
Завършване на важни ангажименти преди пътуването
Бизнес хотелът предлага удобства за работа във всеки ден от годината. Но за да бъде приятно служебното пътуване е добре да се завършат важните дела в офиса, за да може посещението с бизнес цел да е ползотворно.
Приготвяне на екип за тренировка
Бизнес хотелите разполагат с приятни луксозни СПА центрове, в които гостите да се отдадат на отмора. Те също имат и фитнес зали. Там посетителите могат да поддържат своята форма или да се отдадат на своите любими тренировки. В някои бизнес хотели се предлагат и организирани занимания. Какво по – приятно от това гостът да се включи в някое от тях и да се запознае с нови хора. В бизнес хотелите отсядат много хора, които са там по работа, а в неформална обстановка може да се започнат интересни и полезни контакти.
Правилно планиране на пътуването – не много ангажименти в един ден
Не е добра идея да се планира пътуването и срещите в един ден. Най – добрият вариант е пристигане в бизнес хотела, малко отмора в стаята и рум сервиз или хапване в ресторанта, малко релакс и чак на другия ден работни срещи. Така остава достатъчно време за почивка и подготовка за служебните ангажименти на следващия ден. С настаняването в бизнес хотел гостът има възможност да бъде едновременно добре подготвен за своите дела през деня и отпочинал след пътуването.
Четене по време на пътуването и престоя
Дори и полетът да бъде прекаран в сън, бизнес хотелите предлагат тераси с приятна гледка към зеленина и красиви градински кътчета. На терасата гостът има възможност да се отдаде на четене на интересна книга или още по – добре на информация за мястото, в което е отседнал. Така едновременно с работата се научават и интересни неща за града, който се посещава и страната, когато командировката е в чужбина. Освен това четенето поддържа мозъка в кондиция и му помага да реагира в трудни ситуации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *