Бизнес хотел Студентски Град

Едно място в София привлича изключително много коментари – както положителни, така и отрицателни. Студентски град е известен с множеството си нощни клубове и 24 часов режим на живот. За много хора мястото е символ на безкраен купон и забавления. От друга страна кварталът има стратегическо значение заради своето разположение – недалеч от центъра и в подножието на красивата Витоша.

Бизнес хотел Студентски Град

Бизнес хотелите в столицата са доста, имайки в предвид честите организирани мероприятия и непрекъснато растящата нужда от качествено обслужване на чуждестранни гости, свикнали на определен стандарт на обслужване. Именно този сегмент туристи са сред най – верните посетители на бизнес хотелите. Макар местата за настаняване в столицата да изобилстват и да са достатъчно много, важно е да се подбере именно онова, което може да предостави желания комфорт и уют. Бизнес хотелите в София са ситуирани в различни части на града, като една от новите дестинации се очертава да бъдат кварталите в подножието на планината Витоша. Един от тези квартали, които преживяват огромно развитие в последните години е именно Студентски град.
Създаден за да бъде дом на студентите от провинцията от доста години Студентски град е изгубил първоначалния си замисъл. Сега в района се намират много нови жилищни сгради, бизнес центрове, хотели. Там са и някои от най – популярните университети в София – УНСС, Технически университет София, НСА. След откриването на метростанциите в района придвижването е още по – лесно и бързо. Така от центъра до Студентски град се стига за по – малко от 30 мин.

Придвижването до Студентски град е лесно и с автомобил, защото кварталът се намира в близост до Околовръстният път на София и един от най – големите квартали на града – Младост. Летището също е близо, като има възможност за минаване през алтернативни маршрути за да се избегнат градските задръствания.
Непосредствено до квартала е Витоша. Планината е добре поддържана и туристическите пътеки са обозначени. Много често тези пътеки са използвани за разходка не само на жителите на Студентски град, но и на такива от други райони. Успокояващата гледка на планината, сравнително чистият въздух и удобното местоположение правят района привлекателно място за бизнес. От квартала тръгват и автобуси за населените места, разположени в самата Витоша. Това улеснение прави туристическите обиколки още по – приятни и бързи. Много бизнес гости биват очаровани от гледката на красивата планина и чистият въздух.
На територията на Студентски град се помещават хотели и бизнес сгради. Инвеститорите избират мястото от една страна заради достъпа, от друга заради наличието на квалифицирана работна ръка. Много от студентите, които живеят в квартала имат добри познания по чужди езици или са специалисти в друга насока и търсят добро място за реализация. Такова се намира в компаниите, които локализират своите офиси в или около Студентски град. Недалеч и отново по трасета извън централната градска част може да се стигне до големите хипермаркети и търговски центрове разположени по Околовръстен път.
Въпреки бурното развитие на Студентски град, районът продължава да бъде предпочитан от предприемачите за изграждане на нови обекти. Според градоустройственият план на Столична община не се предвижда в района да има промишлени предприятия. Така постепенно мястото придобива доста повече бизнес облик и се разминава с първоначалното си предназначение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *