Бизнес хотел и културен туризъм

В мултикултурното общество на 21-ви век туризмът се намества с все по – широк процент в икономическите показатели на много страни. Желанието на хората да посетят различни туристически забележителности, да видят определен концерт, опера или друго културно събитие. Именно тук е и мястото на бизнес хотелите. Интересът и стремежът на хората да се наслаждават на любимите си занимания ги стимулира да обикалят различни точки от света и да преоткриват познати вече изкуства и култури събития. Тези пътници искат да се настанят на комфортно място с удобно местоположение и релакс зона, каквито са повечето бизнес хотели.
София често е домакин на големи културни събития като концерти, изложби, оперни представления, фестивали. За подобни мероприятия често се посрещат изтъкнати гости от България и от други страни. А те задължително се настаняват подобаващо. Все повече се залага на посрещане в бизнес хотели, отколкото в такива с много звезди.
Концертите на световно известни групи са сред най – посещаваните събития. Къде да се настанят гостите? Но не само те, а и всички онези почитатели, които искат да усещат удобство в прекараното време.
Събитията от културния календар на столицата са многобройни. Някои от най – популярните и посещавани от туристи и гости от всички точки на света. Сред най – големите кино фестивали София Филм Фест привлича почитатели на седмото изкуство от близки и далечни краища на страната, както и много гости от чужбина. Те имат нужда от настаняване в бизнес хотел, защото трябва да бъдат обезпечени с високо скоростен интернет, място за срещи като например лоби бара, презентация и конференции в залите на хотела.
Събития като Салон на изкуствата и Панаир на книгата са привлекателно място за хиляди почитатели от страната и не само. Те искат да получат качествено обслужване и са склонни да платят достатъчно за това. Творческите личности държат да бъдат обгрижвани и да получават достатъчно внимание, на което могат да се радват в бизнес хотел. Панаира на книгата винаги предоставя на почитателите на четенето възможността да се срещнат със световно известен автор. А как да релаксира подобна личност максимално добре, ако не като се потопи в уюта на луксозният СПА център на бизнес хотела.
Sofia Design Week, Sofia Architecture Week, Sofia Dance Week и Sofia Contemporary са сред фестивалите, които стимулират развитието на професионалистите в съответната област. Гости на форумите са известни имена в даденото направление, които пристигат за споделяне и обмяна на опит. В бизнес хотела те получават качественото обслужване, което съответства на тяхната важност. Ресторантите с градини са приятно място за хранене, особено в топлите летни вечери. Там се споделят идеи и се раждат интересни предложения и проекти.
Конферентния блок е едно от нещата, които привличат чуждестранните гости към бизнес хотела. Посещението в друга страна, особено на групи с огромна маса почитатели е съпътствано от множество интервюта, пресконференции, срещи с фенове. Какво по – удобно място от една модерна конферента зала, която да приюти тези срещи? А тази зала е с огромни възможности за наместване на различен брой хора и огромни опции за озвучаване. Пресконференцията е приятно преживяване, когато се организира направо в бизнес хотела. Журналистите се настаняват на удобни банки с масичка, на които да открият прес материали и да разположат своите средства за писане – падове, тетрадки, лаптопи.
Настанявайки участниците в културно събитие в бизнес хотел се спестяват няколко основни пера от бюджета като наем на зала за пресконференции и срещи с почитатели, кетъринг за презентациите, обезпечаване с офис консумативи и търсене на място за обяд или вечеря.
Бизнес хотелът има достатъчно предимства, за да се ползва като удобно място за настаняване на гости от чужбина. Отличното обслужване и пълното покриване на изискванията на домакините и гостите са гаранция за приятно прекарване и добри спомени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *