Добрата обстановка предразполага работоспособността

Бизнесът знае, че удобната обстановка може да бъде една стабилна основа за стартиране на преговори. В зависимост от типа мероприятие изборът на хотел и място конферентна зала може да се окаже от първостепенна важност. Когато събитието не е с голям мащаб като конференция, тийм билдинг или друго подобно събитие, първото нещо, за което трябва да се поеме грижа е цялостната организация.
Търговски преговори на високо равнище, обсъждане на важен за компанията проект, сключване на дългоочаквана бизнес сделка, бизнес командировка на партньори от чужбина, среща на акционерите. Специалните поводи, в които се налага ангажирането на луксозен хотел и конферентна зала може да са много. Когато преговорите ще се водят в София, от първостепенно значение е мястото на настаняване.
Роля на обстановката при водене на преговори
ВИП събитие за една компания означава среща на висшия мениджмънт или дългоочаквани преговори. Всяко подобно събитие е момент, в който компанията домакин може да се докаже и да предостави повече от очакваното. Едно от първите неща при настаняване на гостите е посрещането и на най – малките нужди. Луксозните хотели в София може и да бъдат много на брой, но малко от тях притежават категорията бизнес хотел – синоним на точното място за срещи и преговори.
Защо е важна обстановката при бизнес преговори и срещи?
Когато става въпрос за важно събитие, което трябва да бъде проведено на високо ниво задължително е първо да се подсигури подходяща обстановка. Повечето бизнес събития задължават провеждането им да бъде в по – луксозна обстановка. На първо място може да се започне с изолирането и обособяването на събитието като важен индивидуален проект. Бизнес хотелите разполагат с различни по големина конферентни зали, напълно оборудвани и обезпечени с технически средства. Например при среща на акционерите или бизнес преговори – събития при които се изисква задушевна обстановка, пълна конфиденциалност и дискретност – малка зала, с приятна естествена светлина е отличен избор. Естествената светлина предразполага към по – добра работа на мозъка и добавя повече свежест на целия работен процес. Обратното – дългото излагане на изкуствена светлина уморява очите и мозъка много повече.
Бизнес хотелът може да предложи оформление тип заседателна зала, с което гостите да се чувстват равнопоставени. Към дадена среща може да се добави кетъринг или поднасяне на кафе и топли напитки в определен час. Колкото повече допълнителни услуги се предлагат по време на бизнес среща или преговори, толкова по – лесно и гладко протичат те. Ако някой гост има нужда от копиране, сканиране или изпращане на документи по факс в бизнес хотела с удоволствие ще удовлетворят тази негова потребност. Когато в даден момент се налага спешен превод, особено за гости от чужбина, а не е подготвен такъв – в бизнес хотелите предлагат симулативен превод за всякакви по големина мероприятия.
Когато настаняването е в бизнес хотел, това е гаранция за добро обслужване и възможност за осигуряване на всякакви допълнителни услуги свързани с обезпечаването на каквото и да е мероприятие. Бизнес среща може да се проведе и в ресторанта на хотела. Изисканата обстановка и разнообразната кухня приветстват всички гости. Работен обяд в такава приятна и уютна среда могат да направят и най – взискателният и труден гост – приятен събеседник.
Строгата среда на конферентната зала може да се замени с комфортна и дискретността на лоби бара. Когато преговорите не вървят или има много разногласия по едно питие в лоби бара, сред лека музика и неформална обстановка може да се окаже ключът към улесняване на работата.
Релаксиране след работния ден
Бизнес срещите и преговорите няма да бъдат толкова ползотворни, ако няма възможност за релакс. Ако става дума за напрегнати търговски преговори, в които и двете страни не са склонни на компромиси, или събранието на висшия мениджмънт върви с много разногласия – значи е време за почивка. След дълъг работен ден потапянето в приятно топлото джакузи, сауната или парната баня може да се окажат панацеята, която да премахна умората и да улесни срещата. Сменянето на формалната обстановка с неформална и неофициална в повечето случай рязко повишава успеваемостта на комуникацията. Бизнес хотелите знаят това. Те разполагат с приятни СПА центрове с възможност за масажи, а също така и с фитнес зали.
За да е сигурна една компания, че бизнес събитието, което организира ще мине с успех, първото нещо, за което трябва да се погрижи е мястото на провеждане. А какво по – добро място от бизнес хотел – където знаят от какво точно се нуждае бизнеса!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *