10 Важни точки при избора на бизнес хотел

Бизнес пътуването може да се окаже както приятно изживяване, така и изключително неприятно такова. За да се предотвратят негативните емоции е добре посещението да се планира внимателно и да се проверят някои важни елементи. Изборът на бизнес хотел за настаняване е има някои особености, които трябва да се съобразят за да бъде престоят наистина ползотворен.
Местоположение: едно от първите неща при избора на бизнес хотел е неговата локация. Макар и да звучи странно, за много хора е по – важна локацията, отколкото цената. Когато няма възможност за непрекъснато плащане на различни суми за такси или обществен транспорт локацията е от ключово значение. От друга страна централните части са много натоварени откъм транспорт, а шумът е доста силен и така комфорта при релакс след натоварен ден не е ползотворен.
Качество на обслужването: при по – продължителен престой в бизнес хотел от важно значение е нивото на целия обслужващ персонал. Като начало времето на пристигане и възможността за настаняване веднага. След дълго пътуване всеки клиент на бизнес хотел би искал да си почине хубаво. Допълнителни приятни добавки към качественото обслужване са събуждане по телефона, пране и химическо чистене и навременно пристигане на съответните дрехи, когато са изпратени за почистване. Бизнес хотелите предлагат много от тези услуги, като удовлетвореността от тях носи допълнителен плюс за гостите.
Удобства за бизнеса: много важно за всеки пътуващ със служебна цел е наличието на възможност за непрекъсна връзка с Интернет, факс, стационарен телефон, скенер и копир. Не се знае в кой момент, какво ще се наложи да се направи, а бизнес хотелите предлагат всички тези неща на своите гости.
Достъп до транспорт: много важно условие при настаняване в бизнес хотел. Възможността за вземане от летището или пристигане на него се предлага от повечето бизнес хотели на гостите. Удобният достъп до различни точки на града с минимално прекачване и ползване на обществен транспорт са от голяма важност при избора. Хотелът трябва да има такава локация, че да предоставя лесен достъп до централната градска част, важните институции и изложбени центрове.
Коментари и препоръки: в днешни дни Интернет дава широка възможност за достъп до мнения и коментари на предишни гости. Съобразяването с тях може да спести много време и нерви, защото в голяма част от тях става дума за реални хора, пребиваващи именно в даденият бизнес хотел.
Избор на храна: пътуващите по бизнес хора често са далеч от дома. Те имат нужда от вкусна храна на добра цена. Бизнес хотелите разполагат с ресторанти, в които може да се опита както дневно обедно меню, така и специалитети от различни области като например Средиземноморска кухня. Рум сервизът също предлага разнообразни храни, което позволява гостите да се хранят в стаята си, без да нарушават работния си ритъм.
Качествено обзавеждане и принадлежности: често пътуващите с делова цел се нуждаят от удобно място, на което спокойно да могат да си свършат работата. Бизнес хотелите разполагат с обособени работни кътове предназначени именно за тази цел. Там гостите могат да се разположат и да свършат всички свои задачи. Безплатният безжичен интернет и наличието на кухненско оборудване също са от значение за гостите.
Чистота: подредената и почистена стая е сред нещата, от които бизнес туристът има нужда. Бизнес хотелите предлагат редовно почистване на стаите и поддържане на ред, особено, когато престоят им е по – продължителен. Все пак работата трябва да е в приятна атмосфера.
Програма за лоялни клиенти: повечето бизнес хотели предлагат различни специални оферти на хората, които често ги посещават. Така и гостът, и хотелът се чувстват добре, защото и двете страни имат полза от следващо посещение.
Възможност за релаксиране: важна част от бизнес пътуването е възможността да се релаксира. Бизнес хотелите имат СПА центрове, в които се предлагат различни възможности за отмора: басейн, джакузи, сауна, масажи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *